امروزه لیزر به یکی از روش های موثر و ایمن در از بین بردن موهای زائد تبدیل شده است. اینکه این روش ایمن و بی خطر است شکی نیست، اما برای افرادی که دارای برخی بیماری های خاص مانند دیابت هستند و همچنین برای زنان باردار، استفاده از این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود.
همانطور که می دانید لیزر و اشعه های آن قادر به از بین بردن فولیکول ها یا همان ریشه های مو هستند. دستگاه های لیزر با تاباندن اشعه ای در طول موج مشخص و معین، ریشه های مو را سوزانده و از رشد آن جلوگیری می کنند در این حالت ریشه ی مو کاملاً نابود شده و دیگر رشد نخواهند کرد.
در واقع رفع موهای زائد با لیزر یک روش غیر تهاجمی است که کمترین درگیری را با پوست ایجاد می کند، از این رو ایمن و بی خطر است و هیچ گونه درد، خونریزی و بیهوشی در کار نیست، آن هم به علت این است که این پرتوها توانایی نفوذ تا عمق ۴ میلیمتری پوست را دارند و فقط می توانند به لایه ی فولیکول مو رسیده و آن ها را نابود کنند.
لیزری که بدون بیهوشی انجام می گیرد و به عمق سطحی پوست نفوذ می کند، چگونه می تواند برای افراد باردار مضر باشد؟ این سوالی است که ممکن است بسیاری از افراد از متخصصین پوست و مو داشته باشند، برای گرفتن پاسخ این سوال ادامه ی مطلب را حتماً مطالعه کنید.
جایگزین های رفع موهای زائد با لیزر
بنابراین با بررسی موارد بالا ، منطقی تر است که در هنگام برخورد با موهای زائد ناخواسته در دوران بارداری ، به گزینه های جایگزین لیزر موهای زائد که ایمن تر و راحت تر هستند ، نگاه کنید.
شیو موهای زائد
از آنجا که لیزر موهای زائد در بارداری کار مفیدی نیست ، بسیاری از خانم ها به عنوان یک فرآیند راحت و ارزان برای از بین بردن موهای زائد به شیو کردن آن می پردازند. استفاده از شیو موهای زائد همراه با یک مرطوب کننده، نتیجه مناسبی را ارائه می دهد.
اپیلاسیون
اپیلاسیون یکی دیگر از گزینه های مجاز به جای لیزر موهای زائد در بارداری است. به خاطر داشته باشید که پوست بسیار حساس شما ممکن است واکنش متفاوتی نسبت به موم نسبت به حالت عادی داشته باشد ، بنابراین یک لوسیون ضد عفونی کننده با کیفیت مناسب برای استفاده قبل و بعد از آن انتخاب کنید. ممکن است در دوران بارداری یک جلسه اپیلاسیون گزینه بهتری باشد ، زیرا استفاده از این روش با رشد شکم دشوار است.
بند انداختن
معمولا از این روش برای از بین بردن موهای صورت و پشت لب استفاده می شود. در حالت عادی لیزر بهترین روش برای این کار است، اما در دوران بارداری، جایگزین لیزر موهای زائد در بارداری می تواند استفاده از بند باشد.
کرم های موبر
کرم های موبر حاوی مواد شیمیایی مانند اسید تیوگلیکولیک و سولفید باریم هستند و بهتر است در دوران بارداری از آنها اجتناب شود. اگرچه هیچ مطالعه قطعی مبنی بر اینکه این مواد شیمیایی می تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند، نیست ، بنابراین بهتر است این خطر را نپذیرید ، به خصوص هنگامی که گزینه های زیادی برای حذف موهای زائد بدون مواد شیمیایی وجود دارد که باید در دوران بارداری امتحان کنید.
الکترولیز
از الکترولیز کاملاً باید خودداری شود. این فرآیند شامل عبور جریان الکتریکی از بدن و بازگشت به دستگاه ، و در نهایت تخریب فولیکول مو است. این نگرانی وجود دارد که مایع آمنیوتیک اطراف کودک بتواند الکتریسیته منتقل کند و به طور بالقوه به کودک آسیب برساند. به همین خاطر این روش ارزش این را ندارد که مورد امتحان قرار گیرد.
آیا این روش می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد؟
اگر می خواهید باردار شوید، قبل از شروع درمان های لیزر موهای زائد، با پزشک خود مشورت کنید. برای اکثر افراد درمان کاهش رشد مو ممکن است چندین ماه طول بکشد؛ این امکان وجود دارد در زمانی که تحت درمان با لیزر هستید، از بارداری خود مطلع نباشید و این امر خطراتی را برای شما در پیش داشته باشد.
هیچ مطالعه ای در مورد ارزیابی ایمنی لیزر موهای زائد در دوران بارداری وجود ندارد. بسیاری از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به دلیل عدم اطلاع رسانی در مورد اثر روی جنین، از انجام این روش در دوران بارداری خودداری می کنند.
به طور کلی، این روش از بین بردن موها برای زنان در حین بارداری انجام نمی شود، دلایل مختلفی برای انجام ندادن لیزر در دوران بارداری وجود دارد. متخصص پوست در تهران که در مرکز زیبایی کلینیک ونک فعالیت می کند، انجام لیزر در دوران بارداری را منع کرده است.
تأثیر روش های لیزر در موش های صحرایی باردار مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاکی از اثرات نامطلوب بود. این مطالعات در کتاب Lasers In Gynecology توسط گونتر باستر و دییتلم والووینر منتشر شده است.