در دوران بارداری هورمون های بدن فعالیت بیشتری دارند و سطح استروژن و آندروژن در بدن بالاتر است؛ در نتیجه این امر می تواند باعث رشد مو در قسمت هایی از بدن شود که تابه حال مو نداشته است (خصوصا در سه ماهه سوم بارداری). در دوران بارداری ممکن است موهایی در قسمت سینه، شکم، گردن، بازو و صورت رشد کند اما خبر خوب این است که این رشد مو کاملا رایج است و به طور کلی پس از به دنیا آمدن کودک به خودی خود از بین می رود.
هورمون های بارداری نه تنها در جایی که موها به طور ناگهانی جوانه می زنند تأثیر می گذارد؛ بلکه چرخه رشد موهای شما را تغییر می دهند. موهای سر و بدن شما به صورت فعال رشد می کنند، این مرحله از رشد، آناژن نام دارد. هنگامی که موها به طور کامل رشد کرد، وارد حالت استراحت به نام تلوژن می شود، و پس از آن از بین می رود.
هورمون های بارداری مرحلۀ از بین رفتن موها را به تأخیر می اندازند، به همین دلیل موهای زائد در این دوران به شکل ضخیم تر و کامل تر مشاهده می شود. حدود سه تا شش ماه پس از به دنیا آمدن کودک، هورمون های شما به حالت عادی و طبیعی خودشان باز می گردد و موهای اضافی از بین می رود.
اگر در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه سوم متوجه رشد بیش از حد مو شده اید ، فقط شما به این مشکل دچار نیستید. ، زنان باردار می توانند در مناطقی که قبلاً هرگز ظاهر نشده اند ، از جمله بازوها ، سینه ها ، گردن ، صورت و شکم ، متوجه مو شوند. این پدیده به دلیل طبیعی بودن مقادیر زیادی آندروژن و استروژن مرتبط با بارداری ایجاد می شود و کاملا طبیعی است.
آیا می توان در بارداری به انجام لیزر موهای زائد پرداخت؟
بیشتر پزشکان و کلینیک های حذف موهای زائد، استفاده از لیزر را برای زنان باردار توصیه نمی کنند. این پرهیز از لیزر در زنان باردار به دلیل تحقیقاتی است که بر روی موش های باردار صورت گرفته اند، با این وجود این تحقیقات نیز به طور کامل تایید نشده اند. در چنین مواردی، بهتر است جوانب احتیاط به بالاترین حد ممکن رعایت شوند و زنان باردار در معرض لیزر قرار نگیرند.
درمان لیزر موهای زائد چه مدتی طول می کشد؟
از آن جایی که لیزر موهای زائد معمولا برای رهایی کامل و دائمی از مو انجام می شود، کل فرآیند درمانی می تواند در مدت شش ماه تا دو سال انجام شود. در این زمینه عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند. مواردی نظیر نرخ رشد مو، بافت مو، جلسات پیشین و غیره بر این مدت زمان تاثیر می گذارند.
در مراحل اولیه، بیشتر متخصصان مو توصیه می کنند که حداقل شش جلسه لیزر برای مشاهده پیشرفت کار انجام شود. زمانی که فاز اولیه درمان تکمیل شد، یک تکرار درمان برای شش هفته دیگر لازم است تا بدین شکل به طور کامل رد پای موهای اضافی از بدن فرد زدوده شوند. حتی بعد از این، ممکن است فرد با رشد حداقلی مو مواجه شود، که در این صورت به یک جلسه اضافی دیگر نیاز خواهد بود.
روش لیزر موهای زائد چقدر موفقیت آمیز است؟
لیزر موهای زائد یکی از موفق ترین روش های کاهش موهای بدن به حساب می آِید. این روش برای زنانی که موهای زبر تیره بر روی بدن خود دارند، توصیه می شود. حذف دائمی موهای زائد توسط این روش قابل تضمین است. همچنین جلسات لیزر می توانند تیرگی رنگ مو، نرمی بافت یا سرعت رشد مو را تحت تاثیر قرار دهند.
آیا لیزر موهای زائد می تواند به جنین آسیب برساند؟
با وجود این که شواهد قطعی در این مورد وجود ندارند، شواهدی در پشتیبانی از عکس این موضوع نیز وجود ندارند. نبود اطلاعات کافی در این زمینه، لیزر موهای زائد را به گزینه ای ریسکی برای زنان باردار تبدیل می کند. به همین دلیل پرهیز از این روش درمانی که آثار آن برای کودک متولد نشده مشخص نیست، توصیه می شود.
آیا در زمان بارداری می توان به لیزر ناحیه بیکینی پرداخت؟
ناحیه بیکینی، به ناحیه اطراف سینه و واژن گفته می شود. هر دو این نواحی نقشی حیاتی در دوران بارداری دارند و در داشتن زایمانی سالم و رشد طبیعی کودک موثر هستند. از آن جایی که در معرض امواج قرار گرفتن این نواحی، نگرانی هایی در مورد سلامت کودک ایجاد می کند، پرهیز از هر نوع حذف موهای زائد با لیزر در زمان بارداری توصیه می شود.
آیا باید جلسات حذف موهای زائد را تا پایان بارداری به تعویق انداخت؟
اگر در پایان چرخه درمان موهای زائد هستید، بیشتر پزشکان و متخصصان این زمینه ادامه جلسات پایانی را حتی در زمان بارداری پیشنهاد می کنند. با این وجود، اگر به تازگی درمان خود را آغاز کرده اید یا در میان درمان هستید، بهتر است جلسات بعدی را به بعد از زایمان موکول کنید. حذف موهای زائد با کمک لیزر اثر تدریجی ندارد، بنابراین هر وقفه ای میان برنامه، مشکلی برای جلسات درمان گذشته ایجاد نمی کند.
زمانی که زایمان به خوبی انجام شد و کودک به مرحله استقلال حداقلی از مادر رسید، مادر می تواند به ادامه جلسات لیزر خود بپردازد. تا آن زمان استفاده از روش های دیگر حذف موهای زائد برای مادران توصیه می شود.