یکی از موادی که امروزه در دنیای دندانپزشکی بسیار پر کاربرد است، کامپوزیت ها هستند. کامپوزیت دندان به موادی خمیر مانند می گویند که پزشک با استفاده از آن دندان های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را ترمیم می کند.
کامپوزیت ونیر دندان چیست؟
امروزه نوعی از این کامپوزیت دندانی به نام کامپوزیت ونییر وجود دارد که کاربرد زیبایی آن فراوان است و اکثرا برای قسمت جلویی دندان های که دچار فاصله شده اند و یا دچار لب پریدگی شده اند به کار می رود و چهره افراد با این ابزار زیبایی تغییر قابل ملاحظه ای می کند.درمان ونیر کامپوزیت موجب زیباسازی دندان و سفید کردن دندان می شود بدون اینکه هیج تراشی بر روی دندان صورت گیرد و در این روش به دندان ها آسیبی وارد نمی شود، گاهی اوقات به این روش “ارتودنسی فوری” نیز می توان گفت.اجزای کامپوزیت از ترکیب ذرات فیلر به وجود آمده و دارای مقاومت بالایی است. کامپوزیت ونیر از ترکیبی خمیری مانند تشکیل شده که با امواج نوری با طول موج خاص سفت می شوند و ظاهری زیبا به فرد می بخشند.نسل جدید کامپوزیت های زیبایی به جز اینکه استحکام بالایی دارند فاقد تخلخل بوده و بسیار عالی پولیش می شوند و طول عمرشان افزایش یافته است. ونیرها ساخته شده از مواد همرنگ دندان هستند که رنگ دندانهای تغییر رنگ یافته را اصلاح می کنند و ایرادهای دندان را برطرف می کنند.
مراحل کامپوزیت دندان:
تمام مراحل کامپوزیت دندان برخلاف لمینت دندان که در چند جلسه انجام میشود، فقط در یک جلسه دندانپزشکی توسط متخصص کامپوزیت دندان قابل انجام است. برخلاف لمینت دندان که در آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شود، کامپوزیت دندان توسط خود متخصص کامپوزیت روی دندان قرار داده می شود. به همین دلیل کامپوزیت دندان بیش از سایر روشها نیاز به ترکیب هنر و مهارت دندانپزشک دارد. بصورت کلی مراحل انجام کامپوزیت دندان بصورت زیر می باشد:
- در مرحله ی اول، در صورت نیاز هرگونه کار زیبایی و درمانی دندان باید انجام شود مانند لیفت لثه.
- در صورت نیاز یک آماده سازی کوچک روی دندان بیمار انجام می شود.
- انتخاب رنگ کامپوزیت دندان در این مرحله صورت می گیرد.
- ایزوله کردن، اسید زدن، شستن و خشک کردن دندان ها.
- با استفاده از انواع مختلف کامپوزیت، دندانپزشک شروع به انجام کامپوزیت ونیر می کند.
- پالیش کردن و تکمیل ونیر کامپوزیتی.
- شستشوی فیزیولوژیک لثه پس از درمان.
آیا با معایب و مزایای کامپوزیت دندان آشنا هستید؟تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت دندان را میدانید؟با خواندن این مطلب تا پایان میتوانید هر نوع اطلاعاتی در این رابطه را کسب کنید.
طول عمر کامپوزیت دندان
روکش های کامپوزیت قابلیت جایگذاری در یک روز را دارند و ماندگاری و طول عمر کامپوزیت ونیر حدود ۵ تا ۷ سال خواهد بود و همچنین به ترمیم نیاز دارند. اگر به خوبی از آن ها نگهداری نشود، میتوانند حساس به خردشدگی باشند. هزینه انجام این روش معمولا نصف روکش های سرامیکی است. روکش های سرامیکی عمر بیشتری دارند و ۱۲ تا ۲۵ سال عمر میکنند، همچنین نیاز به ترمیم نخواهند داشت. هر دو روش میتوانند برای جنبه های زیبایی استفاده شوند و نتایج شگفت انگیزی خواهند داشت.