به موهایی گفته میشود که بعد از سنین بلوغ در اثر هورمون های جنسی در مواضعی از بدن ایجاد می شود که غیر معمول بوده رنگ تیره آنها نیز این رویش را بیشتر نمایان می سازند . رویش این موها عمدتاَ در نواحی صورت ، ناحیه تناسلی، زیر بغل ، سینه،... به رنگ تیره و سیاه می توان مشاهده نمود. رویش موی زائد در منطقه غیر معمول میتواند علامتی از مشکل هورمونی باشد بطور مثال رویش موی صورت و سینه در خانم ها می تواند علامت اختلال هورمونی بوده و تا رفع کامل مشکل هورمونی درمانها موثر واقع نمی گردد . بنابراین توصیه میشود قبل از شروع به جلسات درمان لیزر حتماً بیمار توسط پزشک حاذق معاینه و بررسی گردد. به ۵،۰۰۰،۰۰۰ ریشه ی مو در کل سطح بدن در پوست افراد موجود می باشد که بسته به ژنتیک و سطح هورمون های جنسی می توانند رویش یابند برای مثال در افرادی که ژنتیکی پر مو هستند و جنسیت مرد دارند ممکن است صد ها هزار مو در روی بدن رویش یابد ولی در خانم هایی که به طور ژنتیکی کم مو هستند به غیر از موی سر تعداد بسیار کمی مو رویش پیدا میکند.
کاربردهای لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد را می توان در هر نقطه ای از بدن استفاده کرد. البته مراجعات برای لیزر برخی از قسمت های بدن بیشتر است. مثلاً در خانم ها لیزر ناحیه ی بیکینی و تناسلی و لیزر موهای صورت شایع تر است. در آقایان لیزر موهای زیر بغل، لیزر خط ریش، موهای کمر و پشت گردن بیشتر انجام می شود. با این حال روش لیزر به قدری انعطاف پذیر، سریع و موثر است که می توان در یک جلسه کل بدن را در مدت کمتر از یک ساعت لیزر کرد.منطقه ی تحت درمان هر چقدر که محدود یا وسیع باشد (حال می خواهد فقط پشت لب باشد یا لیزر کل بدن) برای حذف یا کاهش موثر موهای زائد، شما باید یک دوره ی درمانی را تکمیل کنید. این دوره معمولاً شامل ۴ تا ۶ جلسه ی لیزر با فواصل حدود ۶ هفته است.
حذف موهای زائد ناحیه ی بیکینی دردسرهای زیادی دارد. اگر این ناحیه را با تیغ اصلاح کنید، باید هر ۳-۴ روز یکبار این کار را انجام دهید، برای زخم نکردن این ناحیه ی حساس دقت بسیاری به خرج دهید، با جوش زدن های بعدش کنار بیایید و در نهایت خارش موهای تازه جوانه زده را تحمل کنید.اگر به وکس و موم پناه برده اید، حتماً می دانید که لحظات خجالت آور برهنه شدن جلوی اپیلاسیون کار را تجربه کرده اید و می دانید که گاهی اوقات موم انداختن ناحیه ی بیکنی بسیار دردناک می شود.در عوض لیزر موهای زائد یک چاره ی بی دردسر و دائمی برای خلاص شدن از شر موهای ناحیه ی بیکینی و تناسلی است.
آیا تمام افرادی که موهای زائد زیادی دارند، داوطلب مناسبی برای لیزر موهای زائد هستند؟
نه، موهای زائد، اضافی یا ناخواسته به 2 دلیل هورمونی یا غیرهورمونی ایجاد می شوند. اگر دلایل هورمونی باعث ایجاد موهای زائد شوند، شما نمی توانید هیچ نوع لیزری و بدون درمان بیماری زمینه ای از پس این موها بربیایید. اختلالات هورمونی یا ابتلا به تخمدان پلی کیستیک باعث می شود خانم ها در قسمت هایی از بدن خود که به طور طبیعی مو ندارند، با موهای ضخیم و تیره مواجه شوند. از این رو، چنین افرادی باید ابتدا بیماری و سپس موهای زائد خود را درمان کنند.
درمان دارویی از رشد موهای جدید پیشگیری می کند و لیزر هم همزمان، موهای ایجاد شده را از بین می برد. این در حالی است که لیزر بدون داوردرمانی برای این بیماران، فقط صرف هزینه اضافی و بی فایده است.
پرمویی های غیرهورمونی با لیزر موهای زائد رفع می شود؟
این پرمویی (هایپر تریکوز) معمولا پاسخ دهی مناسبی به لیزر دارد. هرچه پوست افراد مبتلا به پرمویی غیرهورمونی، روشن تر و موهای آنها تیره تر و با قطر بیشتری باشد، شانس رفع دائمی شان هم بیشتر خواهد بود.