فلفل دلمه ای از همان خانواده فلفل هاست. به مرور که فلفل دلمه ای می رسد رنگ آن نیز تغییر می کند. اگر این سبزی خوش رنگ قبل از رسیدن کامل چیده شود رنگ آن سبز خواهد بود، اما اگر برای مدت طولانی تری روی زمین بماند رنگ آن زرد و سپس قرمز می شود. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C و ریزمغذی های زیادی مانند بتاکاروتن و فلاوونوئیدهاست. این ماده غذایی سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است. هرچه این سبزی رسیده تر یعنی قرمزتر باشد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان بیشتری است. این آنتی اکسیدان قوی نیز به راحتی می توانند از پس رادیکال های آزاد مخرب بربیایند.
فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای سبز یا قرمز یا فلفل دلمه ای زرد از جمله میوه هایی است از خانواده بادنجانیان که جزوی از فلفل های قرمز، گوجه فرنگی و درخت نان breadfruit (گیاهی با بافت میوه شبیه به نان) به شمار می آید. کالری فلفل دلمه ای زرد از جمله نکاتی است هر دنبال کننده رژیم لاغری می خواهد بیشتر درمورد آن بداند. ناگفته نماند که فلفل دلمه ای قرمز، بومی مرکز و جنوب آمریکاست و همچنین با دو نام فلفل شیرین یا کاپسیکوم capsicum هم شناخته می شود. لازم به یادآوری نیست که فلفل دلمه ای را هم به صورت خام و هم پخته می شود میل کرد. خوب است بدانید فلفل دلمه ای قرمز هم مثل اقوام نزدیکش، فلفل قرمز، هم به صورت خشک شده و هم ساییده شده مصرف می شود که معروف است به پاپریکا.
ارزش غذایی فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است. در حالت خام، یک فلفل دلمه ای تازه حاوی ۹۲ درصد آب است و یک فلفل دلمه ای متوسط، حاوی مس، فیبر، فولات، منگنز، منیزیم، پتاسیم، فسفر، پروتئین، سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K1، ویتامین E و ویتامین A است. همچنین آنتی اکسیدان های زیادی از جمله کاپسانتین، وایولکسانتین، لوتئین، کوئرستین و لوتئولیتن در فلفل دلمه ای وجود دارد.
خواص فلفل دلمه ای برای لاغری
فلفل دلمه ای همچون اغلب سبزیجات، کربوهیدرات های سالمی دارد که به انرژی تبدیل می شود و همچنین کمک می کند کربوهیدرات های ناسالم که عامل چاقی هستند، تاثیر کمتری روی بدن داشته باشند. همچنین در کنار خواص فلفل دلمه ای، فاقد چربی بودن و داشتن کالری بسیار کم، سبب می شود در کاهش وزن و لاغری تاثیر داشته باشد. می توان از فلفل دلمه ای در رژیم خام گیاه خواری استفاده کرد. هر 100 گرم آن تنها 15 كالری انرژی دارد. علاوه بر این ها باید بدانید که فلفل دلمه ای سرشار از فیبرهای غذایی است. فیبرهای غذایی در معده حجیم شده و بخش زیادی از آن را اشغال می کنند. برای همین هم سیری زودهنگام و البته طولانی مدتی ایجاد و پرخوری کاهش پیدا می کند. از این گذشته فیبرها باعث عبور راحت مدفوع از روده ها شده و با مشکل یبوست مقابله می کنند.
مضرات فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای به صورت کلی عوارضی ندارد و یک ماده غذایی سالم محسوب می شود. با این حال به ندرت پیش می آید که برخی از افراد به فلفل دلمه ای حساسیت داشته باشند. اغلب کسانی که به گرده حساسیت دارند، ممکن است به فلفل دلمه ای نیز حساس باشند، زیرا آلرژن های بین این ماده غذایی و گرده ها ساختار نسبتا مشابهی دارند.
سخن آخر
ممکن است فکر کنیم که تنها با مصرف فلفل دلمه ای و استفاده در رژیم غذایی میتوان به کاهش وزن دست یافت. بلکه لازم است به عنوان یک ماده غذایی مفید در یک رژیم غذایی اصولی استفاده شود تا به کمک این رژیم غذایی و تحرک کافی، به وزن دلخواه برسیم. هرگز بدون تجویز کارشناس تغذیه رژیم نگیرید. رژیم غذایی براساس سن و جنس و ویژگی های افراد تعیین می شود.