به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، دکتر بابک فغفوریان اظهار کرد: رماتیسم قلبی سنین کودکی و نوجوانی یعنی سنین 5 تا 15 سال را درگیر می کند و میزان شیوع در دو جنس دختر و پسر یکسان است.
وی با بیان اینکه رماتیسم قلبی ناشی از گلودرد چرکی است که در صورت عدم درمان منجر به تب رماتیسمی می شود، افزود: حمله تب رماتیسمی با علائمی شامل درد مفاصل، التهاب مفصل و علائم قلبی بروز می کند، اما بیماری رماتیسمی حاد به دریچه قلب آسیب می رساند که ممکن است در طولانی مدت دچار چسبندگی شود و میترال را درگیر کند که منجر به نارسایی می شود و در نهایت مجبور به تعویض دریچه بیمار می شویم.
این فوق تخصص قلب و عروق تصریح کرد: باید توجه داشت که این نوع گلودرد چرکی با گلو درد ناشی از سرماخوردگی کاملا متفاوت است؛ چرا اکثر سرماخوردگی ها ویروسی هستند اما گلو درد چرکی فقط با معاینه پزشک تشخیص داده می شود و حالتی است که در انتهای گلوی بیمار لکه های سفید رنگ مشاهده می شود.
دکتر فغفوریان تاکید کرد: گلودرد چرکی در همه افراد منجر به رماتیسم قلبی نمی شود و فرد باید زمینه ژنتیکی خاص داشته و شرایط ایجاد رماتیسم در فرد مهیا باشد.
وی عنوان کرد: اگر همان موقع که فرد دچار گلو درد چرکی می شود به پزشک مراجعه کند و آمپول پنی سیلین بزند از عواقب تب رماتیسمی جلوگیری می شود، اما اگر فرد به هر علت دچار این بیماری شود باید تا 40 سالگی بصورت ماهیانه پنی سیلین تزریق کند.
فغفوریان افزود: خوشبختانه به علت مراجعه به موقع افراد به پزشک و استفاده از پنی سیلین به تجویز پزشک، شیوع این بیماری بسیار کم شده است.
وی در پایان توصیه کرد: به جز پنی سیلین به هیچ عنوان نباید از داروی دیگری استفاده کرد. کودکی که دچار گلودرد چرکی شده حتما هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و با تشخیص و تجویز پزشک از پنی سیلین خوراکی یا تزریقی استفاده کند.