خواص انبه برای سلامتی بدن

  دوشنبه، 04 مرداد 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
خواص انبه برای سلامتی بدن
انبه یکی از انواع میوه های گرمسیری است که در کشورهایی مانند هند ، پاکستان ، بنگلادش و … پرورش داده می شود. میوه انبه به جز مصرف خوراکی در صنایع غذایی هم به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده مورد استفاده قرار می گیرد.

انبه یکی از مغذی ترین میوه های روی این سیاره است. این میوه که پادشاه میوه ها خطاب می شود، نه تنها غنی از مواد مغذی است، بلکه مزه متفاوت و ویژگی های درمانی شگفت انگیزی هم دارد. در واقع انبه نوعی ابرخوراکی محسوب می شود. این میوه سرشار از کاروتنوئیدها، به ویژه بتاکاروتن است. بتاکاروتن از بدن در برابر اشعه های خطرناک نور خورشید در فصل تابستان محافظت می کند. انبه ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، ویتامین های B، منیزیوم، پتاسیم، فسفر، اسید فولیک (فولات)، و روی (زینک) است.

ارزش غذایی انبه

یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:

  • 105 کالری
  • 76 درصد ویتامین C (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)
  • 25 درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)
  • 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)
  • 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک
  • 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیم های مهم جهت گلبول های قرمز خون می باشد)
  • 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
  • 4 درصد منیزیم

خواص انبه برای سلامتی

در ادامه به خواص انبه برای بدن اشاره می کنیم.

۱. سرشار از آنتی اکسیدان ها است

انبه غنی از پلی فنول ها است که ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. این میوه حاوی انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها از جمله منگیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کائمفرول، بنزوئیک اسید و… است. آنتی اکسیدان ها اهمیت زیادی برای بدن دارند، چون از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که به سلول ها آسیب می رسانند.

تحقیقات مختلف بین آسیب رادیکال های آزاد و علائم پیری و ابتلا به بیماری های مزمن ارتباط برقرار کرده اند. در میان پلی فنول های موجود در انبه، منگیفرین معروف تر است و حتی گاهی اوقات به آن «سوپر آنتی اکسیدان» گفته می شود، چون به طرز ویژه ای قدرتمند است. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی انجام شده به این نتیجه رسیدند که منگیفرین ممکن است با رادیکال های آزاد مبارزه کند که با سرطان های مختلف، دیابت و سایر بیماری ها در ارتباط هستند.

۲. خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد

کم کردن احتمال ابتلا به بیماری قلبی یکی دیگر از خواص انبه محسوب می شود. جای دادن انبه در رژیم غذایی متعادل می تواند به کاهش چربی بدن و کنترل سطح قند خون کمک کند. این میوه حاوی پتاسیم و منیزیم است که شاید احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.

مطالعه ی دانشگاهی انجام شده به این نتیجه رسید که مصرف منیزیم ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد. پتاسیم هم به عنوان یک رگ گشا عمل می کند و ممکن است فشار روی رگ های خونی را کاهش دهد و عملکرد قلب را بهبود ببخشد. انبه منبع غنی بتاکاروتن محسوب می شود.

کاروتنوئیدها ممکن است از طریق پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول در عروق، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند. نتایج یک مطالعه ی دانشگاهی روی موش های صحرایی نشان داد که منگیفرین سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که مکمل های منگیفرین سطح کلسترول خوب (HDL) را بالا می برند.

۳. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

انبه حاوی آنزیم های گوارشی مثل آمیلاز است. این آنزیم ها کربوهیدرات های پیچیده را به قند ساده تجزیه می کنند. این موضوع ممکن است به بهبود فرآیندهای گوارشی کمک کند؛ هرچند به مطالعات بیشتری برای اظهار نظر قطعی در این زمینه نیاز است. محققان در یک مطالعه در دانشگاه تگزاس به این نتیجه رسیدند که انبه ممکن است به تسکین علائم یبوست کمک کند.

۴. سلامت چشم ها را تقویت می کند

یکی دیگر از خواص انبه، تقویت سلامت چشم ها است. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در انبه ممکن است در تقویت سلامت چشم ها اثرگذار باشند. لازم است بدانید که ویتامین A سلامت چشم و بینایی را بهبود می بخشد و کمبود شدید آن می تواند منجر به کوری شود. ویتامین ذکر شده به طور ویژه برای عملکرد بهینه ی قرنیه ضروری است.

چشم های انسان ها به دو نوع کاروتنوئید ضروری به نام های لوتئین و زیگزانتین نیاز دارند. انبه منبع غنی زیگزانتین به شمار می رود و ممکن است به تقویت سلامت چشم ها کمک کند. بر اساس نتایج مطالعه ی انجام شده در بوستون آمریکا، کریپتوگزانتین (یک نوع کاروتنوئید دیگر در انبه) خطر ابتلا به بیماری تباهی لکه ی زرد در اثر افزایش سن را در افراد مسن ژاپنی کاهش داد.

۵. خطر ابتلا به سرطان را کم می کند

کاهش خطر ابتلا به سرطان را هم می توانیم در لیست خواص انبه قرار دهیم. گوشت انبه حاوی کاروتنوئیدها، اسید اسکوربیک، ترپینوئید و پلی فنول ها است که گفته می شود خواص ضدسرطانی دارند. نشان داده شده که انبه آنتی اکسیدان های منحصربه فردی دارد که در میوه ها و سبزیجات دیگر یافت نمی شوند.

مطالعه ی انجام شده در دانشگاه تگزاس به این نتیجه رسید که پلی فنول های موجود در انبه خواص ضدسرطانی دارند و ممکن است در کاهش استرس اکسیداتیو مفید باشند. استرس اکسیداتیو می تواند احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مثل سرطان را افزایش دهد.

خواص ضدسرطانی انبه به وجود منگیفرین در آن برمی گردد. مطالعه ی حیوانی انجام شده روی موش ها در سال ۲۰۱۵ نشان داد که پلی فنول های موجود در انبه ممکن است جلوی ابتلا به سرطان سینه را بگیرند. همچنین نشان داده شده که منگیفرین از رشد سلول های سرطان روده ی بزرگ و کبد جلوگیری می کند.

یک مطالعه ی حیوانی انجام شده ی دیگر روی موش ها به این نتیجه رسید که لوپئول موجود در انبه ممکن است با سرطان پروستات مبارزه کند. در مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده شد پلی فنول های انبه از رشد سرطان سینه پیشگیری می کنند.

۶. ممکن است دیابت را درمان کند

خوردن انبه ممکن است به درمان دیابت کمک کند. مطالعه ی انجام شده روی ۲۰ فرد مبتلا به اضافه وزن نشان داد که مصرف نصف انبه ی تازه به مدت ۱۲ هفته منجر به کاهش سطح گلوکز خون شد. یک مطالعه ی دیگر به این نتیجه رسید که عصاره ی پوست انبه خواص ضددیابتی دارد. یک مطالعه ی دانشگاهی هم به این نتیجه رسید که منگیفرین موجود در انبه ممکن است اثرات مفیدی روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد.

۷. آنمی را درمان می کند

انبه حاوی آهن است و شاید به افراد و زنان باردار مبتلا به آنمی در دریافت آهن بیشتر کمک کند. ویتامین C موجود در انبه می تواند به جذب درست آهن در بدن کمک کند.

۸. سلامت مغز را بهبود می بخشد

انبه حاوی ویتامین B6 است و زمانی که به همراه سایر مواد غذایی غنی از این ویتامین مصرف شود، ممکن است در تقویت سلامت مغز مفید باشد. بعضی از مطالعات نشان می دهند که کمبود ویتامین B6 می تواند خطر ابتلا به افسردگی و صرع را افزایش دهد.

مطالعه ی انجام شده روی موش ها ثابت کرد که عصاره ی انبه شاید حافظه را بهبود ببخشد. یک مطالعه ی دیگر در تایلند عنوان کرد که عصاره ی انبه ممکن است از شما در برابر اختلال شناختی خفیف محافظت کند. هرچند برای پی بردن به خواص انبه روی سیستم شناختی به مطالعات بیشتری نیاز است.

۹. سطح کلسترول خون را کاهش می دهد

محققان در یک مطالعه ی دانشگاهی روی موش های آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند که منگیفرین موجود در انبه در کاهش سطح کلسترول خون اثرگذار است. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که منگیفرین انبه میزان کلسترول خوب را بالا برد.

۱۰. به کاهش وزن کمک می کند

محققان در یک مطالعه روی تأثیر پوست انبه (که بیشتر ما آن را دور مینداریم) در جلوگیری از شکل گیری سلول های چربی تأکید کردند. مصرف انبه و پوست آن به همراه دنبال کردن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم ممکن است به کاهش وزن کمک کند. انبه حاوی فیبر است و شاید به طور بالقوه در کاهش وزن تأثیرگذار باشد.

در یک مطالعه ی دانشگاهی ثابت شد که فیبر غذایی، به ویژه فیبری که از طریق مصرف میوه و سبزیجات دریافت می شود، به کاهش وزن کمک می کند. علت این موضوع این است که فیبر باعث می شود برای مدت طولانی احساس سیری کنید و در نتیجه غذای مصرفی اتان کاهش پیدا کند.

۱۱. سلامت کبد را تقویت می کند

مصرف انبه ممکن است عملکرد کبد را بهبود ببخشد. بعضی از شواهد نشان می دهند که انبه ی نرسیده ممکن است در درمان بیماری های کبدی مفید باشد. با این حال مطالعات کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

۱۲. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

انبه منبع غنی ویتامین های ضروری محسوب می شود که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. این میوه حاوی ویتامین C است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و ممکن است در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد. یک مطالعه ی دانشگاهی به این نتیجه رسید که انبه غنی از بتاکاروتن بوده که نوعی کاروتنوئید است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

ویتامین A یک ماده ی مغذی مهم دیگر در انبه است که آن هم در تقویت سیستم ایمنی بدن اثرگذار است. یک فنجان (۱۶۵ گرم) انبه ۱۰ درصد از نیاز روزانه ی بدن به این ویتامین مهم را برطرف می کند. این ویتامین ممکن است با بیماری های عفونی مبارزه کند. علاوه بر این انبه حاوی ویتامین K، ویتامین E و ویتامین های B است که آن ها هم در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر هستند.

۱۳. سلامت پوست را بهبود می بخشد

مطالعه ی انجام شده در کشور کره ی جنوبی به این نتیجه رسید که عصاره ی انبه ممکن است از پوست در برابر پیری ناشی از مواجهه با اشعه های UVB محافظت کند. انبه غنی از بتاکاروتن و ویتامین A است. یک مطالعه ی آلمانی نشان داد که این کاروتنوئیدها می توانند سلامت پوست را تقویت کنند.

بتاکاروتن از پیری پوست در اثر آفتاب جلوگیری می کند. بر اساس نتایج یک مطالعه ی چینی، پلی فنول های موجود در انبه خواص ضدسرطانی دارند. این ترکیبات ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست کمک کنند. بعضی از شواهد نشان می دهند که انبه همچنین ممکن است از بروز جوش یا آکنه جلوگیری کند.

۱۴. در بهبود سلامت مو مفید است

یکی دیگر از خواص انبه، بهبود سلامت مو است. انبه منبع غنی ویتامین A محسوب می شود و ممکن است به بهبود سلامت مو کمک کند. در مطالعات انجام شده روی موش ها نشان داده شد که ویتامین A می تواند فولیکول های مو را فعال کند.

این موضوع ممکن است تولید سبوم (چربی طبیعی پوست که که سر را مرطوب می کند) را بهبود ببخشد و به تقویت سلامت پوست سر کمک کند. انبه همچنین منبع غنی پلی فنول ها محسوب می شود و ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند. استرس اکسیداتیو اثرات منفی زیادی روی سلامتی بدن می گذارد.

خواص بی نظیر انبه در بارداری

  • انبه حاوی مقادیر بالای آهن است که برای رشد جنین و درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد.
  • انبه حاوی مقادیر بالایی فیبر و آب می باشد که برای جلوگیری از یبوست در دوران بارداری مفید است .
  • ویتامین C موجود در انبه به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای رشد جنین و تقویت سیتسم ایمنی بدن زنان باردار مفید می باشد. ویتامین B6 موجود در انبه باعث تشکیل سیستم عصبی جنین و افزایش گلبول های قرمز خون در زنان باردار می شود .
  • پتاسیم و منیزیم موجود در انبه برای جلوگیری از پره اکلامپسی یا فشار خون بالا در دوران بارداری مفید هستند.
  • ویتامین B6 موجود در میوه انبه تهوع و استفراغ صبحگاهی دوران بارداری را کاهش می دهد .

خواص انبه برای نوزادان و کودکان

  • میوه انبه را از 6 ماهگی در سبد غذایی نوزاد بگنجانید.
  • ویتامین A انبه موجب تقویت بینایی و بهبود سلامت چشم ها در نوزادان و کودکان می شود .
  • میوه انبه به هضم غذا در نوزادان و کودکان کمک می کند.
  • انبه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان می شود .
  • ویتامین B6 و اسید گلوتامین موجود در انبه حافظه در نوزادان و کودکان را تقویت می کند .

مضرات انبه

انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است. شاید در حالت عادی وجود پتاسیم موجود در انبه مشکلی ایجاد نکند اما در افراد سالخورده و بیماران کلیوی مصرف بیش از حد پتاسیم منجر به مشکلاتی می شود. توصیه می کنیم اگر سالخورده و مبتلا به بیماری کلیوی هستید قبل از مصرف انبه با مشاور تغذیه یا پزشک مشورت کنید.


دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها