گردو سرشار از آنتی اکسیدان است که با رادیکال های آزادی که منجر به آسیب های پوستی میشودمی جنگد. همچنین از آسیب های پوستی ناشی از آلودگی، گرد و غبار و پرتوهای مضر UV جلوگیری می کند. نورهای خورشید به پوست شما آسیب می رساند در حالی که استفاده از SPF می توانه مفید باشد، غذاهایی مانند بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا ۲ و چندین ویتامین می توانند به بهبودی پوست کمک کنند.همه آرزوی این را دارند که پوستی درخشان، و سالم داشته باشند و برای این راه های زیادی را امتحان کردند. در حقیقت برای داشتن پوستی درخشان و سالم باید روی پوستتان چربی امگا ۳ داشته باشید چراکه چربی امگا ۳ غشاهای سلولهای پوستی شما را تقویت می کند و همین طور رطوبت را حفظ میکند حال برای اینکه شما هم پوست سالم و درخشانی داشته باشید ما خوردن روزانه چند عدد گردو رو به شما توصیه میکنیم.
۱- تأخیر در پیری پوست
گردو سرشار از ویتامین های گروه B است. ویتامین B باعث کاهش استرس و بالارفتن روحیه فرد می شود. پر واضح است که کاهش استرس و اضطراب های روزانه، به سلامت پوست کمک می کند. استرس بیش از اندازه باعث می شود تا شاهد چین و چروک ها بر روی پوست باشیم. اینجاست که ویتامین های گروه B به همراه ویتامین E و آنتی اکسیدان های طبیعی که در گردو وجود دارند به مبارزه با رادیکال های آزاد برمی خیزند تا در نتیجه، شاهد کاهش استرس و تأخیر در فرآیند پیری پوست باشیم.
۲- خاصیت آبرسانی
اگر پوست خشکی دارید، حتما از روغن گردوی نیم گرم استفاده کنید. روغن گردو در مرطوب نگه داشتن پوست معجزه می کند. گردو مواد مغذی را به پوست می رساند و به جوانی و شادابی سلول های پوست کمک می کند.
۳- درخشان کردن پوست
با استفاده از گردو می توان ماسک صورت ساده و موثری ساخت:برای این کار کافی است تا ۴ گردو را به همراه ۲ قاشق جودوسر، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق غذاخوری خامه و ۴ قطره روغن زیتون ترکیب کنید.
ماده به دست آمده را در مخلوط کن ریخته و اجازه دهید مواد حسابی با هم ترکیب شوند. سپس خمیر به دست آمده را بر روی صورت بمالید و بگذارید خشک شود.در نهایت نیز صورت خود را با آب ولرم بشویید و در حین شستن صورت، با دست پوست خود را به صورت دورانی ماساژ دهید. این ماسک صورت، تاثیر زیادی در آبرسانی پوست دارد و جلوی چین و چروک ها را می گیرد.
۴- از بین برنده سیاهی زیر چشم
استفاده از روغن نیم گرم گردو در بازه های زمانی منظم، به روشن شدن پوست تیره زیر چشم کمک می کند. گردو خاصیت التیام بخشی بسیار خوبی نیز دارد.
۵- تقویت و رسیدگی به موها
آلودگی هوا، زندگی پراسترس و عادت های بد غذایی باعث صدمه زدن به موها می شوند. به همین منظور، برای حفظ شادابی طُره گیسوان خود روی گردو حساب باز کنید. خوردن گردو به طراوت مو کمک می کند. از طرف دیگر روغن گردو را نیز می توانید به موها بمالید تا شادابی آنها حفظ شود.
۶- تقویت کردن پیاز مو
گردو منبع بسیار غنی از پتاسیم، امگا ۳، امگا ۶ و اسید چرب امگا ۹ است. تمامی این مواد به تقویت پیاز مو کمک می کنند. به همین دلیل افرادی که روغن گردو را بر روی گیسوان خود می زنند، موهای بلند تر، سالم تر و درخشان تری خواهند داشت.
۷- پیشگیری از ریزش مو
تحقیقات نشان داده است، روغن گردو باعث می شود افراد کمتر دچار ریزش مو و تاسی سر شوند.
۸- از بین برنده شوره سر
روغن گردو به تولید چربی در پوست مو کمک می کند و پوست را مرطوب نگه می دارد. به همین دلیل از روغن گردو به عنوان یک راه حل برای درمان شوره سر یاد می شود.
۹- تقویت کننده پوست سر
استفاده مدام از روغن گردو بر روی پوست سر به مرطوب نگه داشتن آن کمک کرده و جلوی عارضه های پوستی را که بر اثر خشکی پوست به وجود می آیند می گیرد. از طرف دیگر، روغن گردو دارای خاصیت ضدقارچ نیز هست و به همین دلیل، پوست سر از عفونت های قارچی محفوظ خواهد ماند. مشخص است که داشتن پوست سالم، به رویش تارهای موی سالم منجر خواهد شد.
۱۰- رنگ موی طبیعی
از رنگی که از پوست گردو می توان استخراج کرد برای هایلایت گیسوان خود استفاده کنید. از طرف دیگر، روغن گردو سرشار از پروتئین است، این پروتئین ها به درخشان شدن و حفظ رنگ موهای سر کمک می کنند.
عوارض و مضرات گردو
نفخ شکم
زیاده روی در مصرف مغز گردو می تواند باعث نفخ شود، برای اینکه گردو زودتر هضم شود می توانید آنها را به مدت یک شب در آب خیس کرده و سپس استفاده کنید.
مسمومیت
رطوبت و گرما باعث رشد حشرات و قارچ ها بر روی مغز گردو شده و این ها پتانسیل ایجاد رشد آفلاتوکسین ها را که سمی بوده و باعث مسمومیت و سرطان می شوند، افزایش می دهند.
آلرژی و حساسیت
بعضی افراد ممکن است به گردو آلرژی یا حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند تنگی نفس، خارش، بثورات و حتی شوک آنافیلاکسی مشخص می شود.
کمبود آهن
در برخی منابع گفته می شود که گردو حاوی مقادیری فیتات است که مصرف آن جذب آهن را کاهش داده و به کم خونی فقر آهن منجر می شود.