گردو یکی از مقوی ترین انواع مغزهاست و مصرف آن باعث درمان بسیاری از بیماری ها خواهد شد.گردو، میوه تک دانه ای که از درخت گردو رشد کرده و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است. درختان این میوه در بومی شرق آمریکای شمالی یافت می شود، امروزه در چین، ایران و ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا نیز کاشته می شود.گردو هم به صورت خام و هم بو داده و نمکی یا نمک موجود است. این خوراکی پرخاصیت حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B ۶ و آهن است.
- مس: وجود مس در این میوه منبع مفیدی برای تقویت سلامت قلب و عملکرد اعصاب است.
- ویتامین E: ویتامین E برای جلوگیری از افزایش سرطان در بدن توصیه می شود.
- فسفر: تنها یک درصد از بدن ما را فسفر تشکیل می دهد، عمدتا این ماده در استخوان ها یافت شده و از اهمیت بالایی برخوردار است.
- منگنز: منگنز اکثرا در مغزها، غلات کامل، میوه و سبزیجات یافت شده و جزو بیشترین و مهم ترین مقدار ماده معدنی در آن ها به شمار می آید.
- اسید فولیک: اسید فولیک که با نام فولات و ویتامین B ۹ شناخته می شود نقش مهمی در دوره بارداری دارد، عدم وجود این ماده در دوره بارداری موجب تولد ناقص نوزاد می شود.
فوايد برگ گردو
درمان ورم روده و معده: 15 تا 20 گرم برگ گردو را به مدت ده دقیقه در یك لیتر آب جوش دم كنید، برای ورم معده و روده به عنوان كرم كش 3 فنجان در روز از این دم كرده را بنوشید .
درمان خستگی و ورم : دم كرده 50 گرم برگ گردو در یك لیتر آب را در آب وان بریزید این حمام آرام بخش خستگی است و ورم را بر طرف می كند همچنین در مورد مداوای سرمازدگی و بیماریهای پوستی تجویز میشود.
درمان ورم لثه ولوزه : دم كرده فوق را به میزان حجمش با آب رقیق كنید و آن را غرغره كنید تا ورم لثه و لوزه شما درمان شود .
جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است.دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد.شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آنرا از بین می برد.
خواص گردو برای سلامتی
گردو یک درمانگر طبیعی است. که علاوه بر درمان بیماری های بسیار قادر است از بروز برخی از بیماری ها جلوگیری کند. مهم ترین خواص گردو؛ تصفیه خون و خونسازی؛ درمان بیماری های ریوی و بهبود دل پیچه است. گردو به اشکال متعددی مصرف میشود که هرکدام خواص متفاوتی دارند. مثل مربای گردو که برای جلوگیری از سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا مفید است. مغز گردو که برای بهبود عملکرد مغز و قلب مفید است. برگ گردو که برای درمان ورم روده و معده مفید است. پوست گردو که برای کم خونی بسیار مفید است. در ادامه ی مطلب با خواص هرکدام به طور دقیق تر آشنا خواهیم شد.
۱. سلامت قلب
بیماری های قلبی-عروقی به بیماری های مزمن مرتبط با قلب و رگ های خونی اطلاق می شود. در بسیاری از موارد می توان با داشتن عادات زندگی سالم مانند خوردن مغزها، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کرد.
گردو نیز از سایر مغزها مستثنی نیست. مطالعات مختلف درخصوص خواص گردو نشان می دهند که گردو به دلایل زیر احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد:
- کاهش کلسترول بد خون (LDL)؛
- کاهش التهابات؛
- بهبود عملکرد رگ های خونی از طریق کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگ های خونی.
به نظر می رسد این تأثیرات گردو بر سلامت قلب به خاطر نوع چربی و بالا بودن آنتی اکسیدان های موجود در آن است.
۲. پیشگیری از سرطان
سرطان ها ناشی از رشد غیرطبیعی سلول ها هستند. با داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و اجتناب از عادات ناسالم زندگی می توان از بروز بسیاری از سرطان ها پیشگیری کرد. گردو به واسطه ی دارا بودن ترکیبات گیاهی مفید موجود در خود، می تواند نقش مهمی در رژیم های غذایی ضدسرطان داشته باشد. گردو محتوی ترکیبات زیست فعال گیاهی مفیدی است که خاصیت ضدسرطانی دارند.
فیتواسترول ها، گاما-توکوفرول، اسیدهای چرب امگا-۳، پلی فنول آنتی اکسیدان های متنوع، اسید الاجیک و ترکیبات مشابه آن از جمله ترکیبات گیاهی مفید موجود در گردو هستند.
مطالعات مشاهده ای نشان می دهند که مصرف مرتب مغزها می تواند خطر بروز سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش بدهد. تحقیقات انجام گرفته بر روی حیوانات نشان می دهد که مصرف گردو می تواند از بروز سرطان سینه، پروستات، روده ی بزرگ و کلیه پیشگیری کند. با این حال برای اثبات قطعیت این موضوع نیاز به مطالعات بالینی بیشتر بر روی انسان هاست.
۳. سلامت مغز
تحقیقات متعدد نشان می دهند که مصرف آجیل ها می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. ازجمله خواص گردو این است که این آجیل مغذی می تواند تا حدی افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را در انسان متوقف کند.
بر اساس مطالعه ی ۸ هفته ای که بر روی ۶۴ فرد جوان و سالم صورت گرفت، مصرف گردو می تواند قوه ی ادراک افراد را بهبود بدهد. این در حالی است که مصرف گردو در قدرت استدلال غیرکلامی، تقویت حافظه و خلق وخوی افراد بهبود چشم گیری نشان نداد.
نقش گردو در بهبود عملکرد مغز سوژه ی مطالعات زیادی بوده است. در مطالعه ای به موش های مبتلا به بیماری آلزایمر به مدت ۱۰ ماه گردو داده شد. پس از این دوره، حافظه و مهارت های یادگیری موش ها بهبود چشم گیری از خود نشان داد.
در مطالعه ی دیگری به موش های مسن به مدت ۸ هفته گردو داده شد. نتیجه ی این مطالعه درمان آسیب های ناشی از افزایش سن را بر روی مغز نشان می داد. به نظر می رسد این تأثیرات به خاطر مقدار بالای آنتی اکسیدان موجود در گردو و دارا بودن مقدار بالایی اسید چرب امگا-۳ باشد.
۴. سرشار از آنتی اکسیدان ها
میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گردو بیشتر از سایر مغزهای رایج است. این امر به خاطر وجود مقادیر بالایی از ویتامین E، ملاتونین و سایر ترکیبات گیاهی به نام «پلی فنول» هاست. پلی فنل ها بیشتر در پوسته کاغذی کناره های مغز گردو یافت می شوند.مطالعات اولیه نشان می دهند مصرف وعده های غذایی سرشار از گردو می تواند از آسیب های اکسیداتیو ناشی از کلسترول بد (LDL) پس از غذاخوردن جلوگیری کند. این درحالی است که یک وعده ی غذایی محتوی چربی های تصفیه شده چنین تأثیری را برجای نگذاشت.اهمیت این ویژگی گردو به این دلیل است که کلسترول بد اکسیدشده می تواند در سرخرگ ها تجمیع شود و خطر بروز تصلب شرایین را افزایش بدهد.
۵. یک منبع گیاهی فوق العاده از اسیدهای چرب امگا-3
میزان اسیدهای چرب امگا-3 در گردو به طور چشمگیری بیشتر از سایر مغزهاست. هر ۲۸ گرم گردو حاوی ۲٫۵ گرم اسیدهای چرب امگا-۳ است.
اسیدهای چرب امگا-3 موجود در منابع گیاهی مانند گردو، آلفا لینولنیک اسید (ALA) نامیده می شوند. این اسیدهای چرب جزو چربی های ضروری هستند و باید حتما در رژیم غذایی فرد وجود داشته باشند. میزان کافی ALA در روز برای مردان باید ۱٫۶ گرم و برای زنان ۱٫۱ گرم باشد. بنابراین یک وعده مصرف گردو (۲۸ گرم) می تواند مقدار موردنیاز روزانه ی افراد را تأمین بکند.مطالعات نشان می دهند به ازای مصرف هر گرم ALA در روز خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی ۱۰٪ کاهش می یابد.
۶. کاهش التهابات؛ یکی از خواص درمانی گردو
التهابات ریشه ی بسیاری از بیماری ها هستند. بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، آلزایمر و سرطان همگی ناشی از التهابات و استرس اکسیداتیو هستند.پلی فنل های موجود در گردو می توانند با التهابات و استرس اکسیداتیو مبارزه بکنند. در این راه زیرشاخه ای از پلی فنل ها به نام «الاجیتانن» ها نقش ویژه تری دارند.باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش می توانند الاجیتانن را به ترکیباتی به نام «اورولیتین» تبدیل بکنند. اورولیتین ها در جلوگیری از بروز التهابات مؤثرند.چربی های امگا-3، منیزیم و اسید آمینه ی آرژینین موجود در گردو نیز به کاهش التهابات کمک می کنند.
۷. سلامت دستگاه گوارش
مطالعات نشان می دهند بالابودن میزان باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش بر سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی بدن تأثیر مثبتی می گذارد.
ترکیب باکتری های ناسالم در دستگاه گوارش می تواند موجب بروز التهابات و بیماری در دستگاه گوارش و سایر نقاط بدن بشود. درنتیجه ی این امر، خطر چاقی، بیماری های قلبی و سرطان افزایش می یابد. غذای مصرفی می تواند تأثیر چشمگیری بر باکتری های دستگاه گوارش داشته باشد. مصرف گردو یکی از راه هایی است که به سلامت باکتری های مفید دستگاه گوارش و درنتیجه سلامت کلی بدن کمک می کند.در یک مطالعه زمانی که ۱۹۴ فرد سالم روزانه ۴۳ گرم گردو مصرف کردند، میزان باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش شان نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، افزایش یافت.همچنین مصرف گردو توانست باکتری های تولیدکننده ی بوتیرات را در این افراد افزایش بدهد. بوتیرات نوعی چربی است که به تقویت و سلامت دستگاه گوارش آن کمک می کند.
۸. کنترل وزن
گردو چگالی کالری بالایی دارد. یعنی نسبت کالری آن به وزن اش بالاست. اما مطالعات نشان می دهند که انرژی جذب شده از گردو 21% کمتر از چیزی است که انتظار می رود.
همچنین مصرف گردو به کنترل اشتها نیز کمک می کند. در یک مطالعه ی کنترل شده بر روی ۱۰ فرد چاق مشاهده شد مصرف یک اسموتی محتوی 48 گرم گردو یک بار در روز و به مدت ۵ روز در مقایسه با مصرف یک اسموتی بدون گردو موجب کاهش اشتها و گرسنگی شد. علاوه براین پس از 5 روز مصرف اسموتی گردو اسکن مغزی افراد نشان داد که بخش هایی از مغز که به فرد کمک می کنند در برابر غذاهای وسوسه انگیز مثل سیب زمینی و شیرینی مقاومت کنند، فعالیت بیشتری پیدا کرده اند.البته برای نتیجه گیری دقیق از تأثیرات گردو بر کنترل اشتها به مطالعات طولانی تر و وسیع تری نیاز است. ولی نتایج فعلی حاکی از تأثیر گردو در کاهش اشتهاست.
۹. کمک به کنترل دیابت نوع ۲ و کاهش خطر بروز آن
مطالعات مشاهده ای نشان می دهند که یکی از دلایلی که گردو خطر دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد، نقش آن در کنترل وزن است. افزایش بیش ازحد وزن احتمال افزایش قند خون و بروز دیابت را افزایش می دهد.البته به نظر می رسد مصرف گردو علاوه بر روش بالا از طریق سازوکار دیگری نیز به کنترل وزن کمک می کند.در یک مطالعه ی کنترل شده بر روی ۱۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مشاهده شد مصرف روزانه ی یک قاشق غذاخوری از روغن گردوی تهیه شده به روش پرس سرد به مدت ۳ ماه، موجب کاهش ۸ درصدی قند خون ناشتا در فرد شد.علاوه براین میزان هموگلوبین A1C در مصرف کنندگان روغن گردو پس از مدت ۳ ماه نزدیک به ۸٪ کاهش یافت. گروهی که روغن گردو مصرف نکردند، بهبودی در سطح A1C یا قند ناشتا نداشتند. همچنین هیچ یک از ۲ گروه وزن کم نکردند.
۱۰. کمک به کاهش فشار خون
فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی و سکته های مغزی است. براساس برخی پژوهش ها، خوردن گردو می تواند به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و افراد سالم تحت استرس کمک بکند.
در یک مطالعه ی ۴ ساله ۷۵۰۰ نفر در معرض بیماری های قلبی شرکت کردند. این افراد رژیم مدیترانه ای را همراه با مکمل ۲۸ گرمی از مخلوط مغزها را (که نصف آن را گردو تشکیل می داد) مصرف کردند.در پایان مطالعه مشاهده شد افرادی که از رژیم مدیترانه ای غنی شده با مغزها پیروی می کردند، میزان فشار خون دیاستولی شان نسبت به کسانی که این مکمل را مصرف نمی کردند، ۰٫۶۵ میلی متر جیوه کاهش یافت.این نتایج نشان می داد که مغزها می توانند تأثیر یک رژیم غذایی سالم را بر قلب افزایش بدهند. اهمیت این امر به آن خاطر است که تأثیرات کوچک در فشار خون می تواند تأثیر چشمگیری در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی داشته باشد.
۱۱. حفظ سلامت در دوران پیری
با افزایش سن، توانمندی های فیزیکی شما برای حفظ تحرک و استقلال تان ضرورت می یابد. یکی از مواردی که به حفظ توانایی های فیزیکی کمک می کند، داشتن عادات غذایی سالم است.
در یک مطالعه ی مشاهده ای ۱۸ ساله بر روی بیش از ۵۰ هزار زن مسن، دانشمندان دریافتند آن افرادی که رژیم غذایی سالم داشتند، ۱۳٪ کمتر در معرض اختلالات فیزیکی قرار می گیرند. در این مطالعه گردو از غذاهایی بود که بیشترین تأثیر را در یک رژیم غذایی سالم ایجاد می کرد.گردو با وجود کالری بالا، سرشار از ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربی و ترکیبات گیاهی ای است که به حفظ توانایی های فیزیکی فرد در هنگام پیری کمک می کند.
۱۲. تقویت و بهبود سلامت دستگاه تولیدمثلی مردان
رژیم های غذایی غربیِ رایج سرشار از غذاها و غلات فرآوری شده، و قندها هستند. این غذاها می توانند موجب تضعیف عملکرد اسپرم ها بشوند.مصرف گردو می تواند به سلامت اسپرم و باروری مردان کمک بکند.
در یک مطالعه ی ۳ ماهه ۱۷ مرد جوان سالم روزانه ۷۵ گرم گردو را به رژیم غذایی شان اضافه کردند. پس از این مدت شکل، تحرک و زنده مانی اسپرم آنها نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، افزایش یافت.مطالعات جانوری نشان می دهند مصرف گردو می تواند با کاهش آسیب های اکسیداتیو وارده به غشای اسپرم به محافظت از آن کمک بکند.البته هنوز برای تأیید این نتایج به مطالعات بیشتری نیاز است. اما اگر شما فردی هستید که از بابت ناباروری نگران هستید، افزودن گردو به رژیم غذایی تان ایده ی بدی نیست.
۱۳. بهبود وضعیت چربی خون
یکی دیگر از خواص گردو این است که به بهیود وضعیت چربی خون کمک می کند. بالابودن سطح کلسترول بد و تری گلیسرید خطر بروز بیماری های قلبی را افزایش می دهد.مصرف منظم گردو می تواند میزان کلسترول را کاهش بدهد.به عنوان مثال در مطالعه ی ۸ هفته ای که به تازگی صورت گرفت ۱۹۴ فرد سالم روزانه ۴۳ گرم گردو مصرف کردند. پس از پایان این مدت میزان کلسترول کل، کلسترول بد و تری گلیسرید در این افراد نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، ۵٪ کاهش یافت.
همچنین میزان آپولیپوپروتئین-B در این افراد نزدیک به ۶٪ کاهش یافت. آپولیپوپروتئین-B نشان دهنده ی این است که چه مقدار LDL در خون تان وجود دارد. زمانی که میزان آن افزایش یابد، خطر بیماری های قلبی نیز افزایش می یابد.
۱۴. سلامت استخوان
گردو منبع خوبی از ماده ی معدنی مس است. کمبود شدید مس می تواند غلظت مواد معدنی استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان را افزایش بدهد.پوکی استخوان بیماری ای است که در آن استخوان ها نازک تر می شوند و تراکم شان کاهش می یابد. درنتیجه خطر شکستگی آنها بالا می رود.مطالعات بیشتری برای تأثیر کمبود مس و فواید بالقوه ی مکمل غذایی مس در جلوگیری یا کنترل پوکی استخوان موردنیاز است.همچنین مس نقش مهمی در نگهداری و حفظ کلاژن و اِلاستین دارد. این دو از اجزای ساختاری اصلی در بدن هستند.بدون مس کافی بدن نمی تواند بافت پیوندی آسیب دیده یا کلاژنی را که به ساخت استخوان ها کمک می کند ترمیم و بازسازی کند. این پدیده موجب بروز مشکلات مختلف مانند اختلال در عملکرد مفاصل می شود.گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است. منگنز می تواند همراه با کلسیم و مس در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر باشد.ماده ی معدنی دیگری که در گردو وجود دارد، منیزیم است. منیزیم برای تشکیل استخوان ضروری است و همچنین به جذب کلسیم در استخوان کمک می کند.درحالی که ممکن است میزان مس موجود در مکمل های منگنز و مس بیش ازحد باشد، دریافت این مواد معدنی از طریق مصرف غذاهای طبیعی به سلامت استخوان ها کمک می کند و خطری ندارد.
۱۵. زنان باردار
گردوی برشته شده ی بدون نمک منبع خوبی از ویتامین های گروه B است. این ویتامین ها برای رشد جنین ضروری هستند.
۱۶. تنظیم خواب
گردو محتوی ملاتونین است. این هورمون به تحریک فرد به خوابیدن و تنظیم چرخه های خواب کمک می کند. شکل زیست فعالی از ملاتونین در گردو وجود دارد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارد. در یک پژوهش دکتر راسل رایتر از مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس می گوید غلظت ملاتونین در خون موش های آزمایشگاهی که با گردو تغذیه کردند، نسبت به سایر موش ها افزایش یافت. بنابراین می توان برای کمک به خواب شب راحت تر کمی گردو به وعده ی غذایی شام اضافه کرد.
۱۷. بهبود خلق وخو
کمبود اسیدهای چرب امگا-3 که در گردو فراوان است می تواند موجب بیش فعالی، عصبانیت و کج خلقی در فرد بشود. افزودن این مغزها به رژیم غذایی کودکان می تواند موجب تأمین اسیدهای چرب ضروری آنها شود و این وضعیت را در کودکان بهبود بدهد.
همچنین این ویژگی گردو می تواند به کسانی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند نیز کمک بکند. این پدیده وضعیتی است که در آن فرد پس از تجربه ی یک اتفاق تلخ احساس ترس یا درماندگی می کند.
۱۸. خواص گردو برای پوست؛ محافظت از پوست
ویتامین E موجود در گردو به حفظ و مراقبت از پوست در برابر رادیکال های آزاد مضری که در طبیعت وجود دارند، کمک می کند. همچنین گردو از بروز لکه های پوستی و خشکی پوست جلوگیری می کند. مصرف منظم گردو موجب شفافیت پوست و ازبین رفتن لکه های سیاه می شود. همچنین گردو مانند یک لایه بردار طبیعی پوست عمل می کند و پوست را جوان و شاداب نگه می دارد.
۱۹. کمک به درمان حساسیت های پوستی
روغن گردو خاصیت آسترینجنت چشمگیری دارد. به واسطه ی همین ویژگی روغن گردو به درمان حساسیت های پوستی و انقباض بافت ها کمک می کند. روغن گردوی برشته شده می تواند به غذا طعم و عطر ویژه ی مغزیجات را ببخشد. البته باید این روغن را در حد اعتدال مصرف کرد. همچنین از روغن گردو به عنوان روغن حامل یا پایه در آروماتراپی و ماساژ درمانی استفاده می شود. روغن گردو در صنعت داروسازی و لوازم آرایشی و بهداشتی نیز استفاده می شود.
۲۰. تقویت دستگاه ایمنی
مصرف منظم گردو به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بسیاری بیماری ها کمک می کند. این ویژگی گردو بیشتر به خاطر آنتی اکسیدان های فراوان موجود در آن است.
۲۱. تقویت مو
یکی دیگر از خواص گردو کمک به تقویت مو است. گردو به داشتن مویی سالم و تقویت فولیکول های مو کمک می کند. درنتیجه مصرف گردو در درمان شوره سر مؤثر است. همچنین گردو به ضخیم تر، بلندتر و قوی ترشدن موها کمک می کند.
۲۲. عفونت های قارچی
عفونت قارچی می تواند بر روی پوست یا در داخل بدن مان اتفاق بیفتد. یکی از خواص گردو این است که به شما می کند از عفونت های قارچی رهایی یابید.
مضرات گردو
گردو میوه ای با طبیعت گرم است. این میوه در دسته ی مغزهای بسیار مفید برای بدن شناخته شده و طرفداران بسیار زیادی دارد. باید توجه داشته باشید که مصرف بی رویه ی هر ماده ی غذایی، هرچقدر هم که مفید باشد، میتواند باعث بروز آسیب هایی به بدن گردد.اگرچه گردو یک منبع غنی از بسیاری از مواد معدنی و ویتامین ها و…. برای بدن است. اما هرگز بیشتر از ۵ عدد در روز نباید مصرف شود. به علت چربی بسیاری که دارد در صورت مصرف بی رویه باعث افزایش میزان چربی خون خواهد شد.همچنین گردو باعث بروز حساسیت هایی در دهان و گلو و لوزه خواهد شد. اگر گرم مزاج هستید بهتر است پس از مصرف گردو دهان خود را بشویید و یا کمی انار ترش یا سرکه مصرف کنید.این میوه ی پرخاصیت برای افرادی که ناراحتی معده و کبد دارند میتواند خطر آفرین باشد. از طرف دیگر اگر شما به گردو حساسیت دارید بهتر است مصرف خود را کاهش دهید.درخت گردو برخلاف سایر درختان در شب با دریافت اکسیژن؛ مقدار زیادی گاز کربنیک تولید میکند که باعث بروز خفگی افرادی که در زیر آن قرار دارند میشود.یکی از مهم ترین نکاتی که مصرف کنندگان گردو باید بدانند، نکات بهداشتی درباره ی گردو است. گردو دارای مقدار زیادی چربی طبیعی است که با قرار گرفتن در معرض حرارت اکسید شده و باعث تغییر طعم و بوی آن خواهد شد. گردوهایی که کهنه هستند و رنگشان به زرد یا قهوه ای تیره تغییر پیدا کرده است. همچنین طعم تندی دارند؛ بسیار برای بدن مضر بوده و اصلا نباید مصرف شوند.