گلیسیرین از آن دسته از موادی است که مادربزرگ ها همیشه برای شادابی پوست و موی خود استفاده می کردند. تنها خاصیت استفاده از این روغن، مرطوب کردن پوست نیست و در بسیاری از محصولات سلامت و زیبایی پوست استفاده می شود. از گلیسیرین می توانید برای سلامت موها و ناخن های تان هم استفاده کنید. خرید کرم های گران قیمت را فراموش کنید و با کمی صبر و حوصله از مواد طبیعی برای درمان و زیبایی موهای خود استفاده کنید.نگران چرب شدن بیش از اندازه پوست و موی خود هم نباشید، گلیسیرین بدون اینکه باعث چربی زیاد شود، رطوبت کافی را به پوست می دهد.
گلیسیرین چیست؟
گلیسیرین یا گلیسرول مایع بی بو و شفافی است که در بیشتر چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی، از جمله چربی هایی که در پوست شما هستند وجود دارد. گلیسیرین تجاری از محصولات طبیعی مانند روغن های گیاهی یا از طریق الکل پروپیلن ساخته شده است که در بسیاری از صابون ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. فقط مطمئن شوید که یک گلیسیرین گیاهی را به جای یک ماده مشتق شده از مواد شیمیایی انتخاب کنید تا بیشتر از مزایای آن بهره مند گردید.
سرکه سیب با گلیسیرین برای درمان شوره سر
گلیسرین در ترکیب با سرکه سیب می تواند بسیاری از مشکلات مو مانند شوره سر و ریزش مو را درمان کند. برای درمان شوره سر کافیست گلیسیرین و سرکه سیب (از هر کدام یک قاشق چای خوری) را مخلوط کنید و موهایتان را با آن آبکشی کنید تا شوره سر به خوبی از بین برود. هم چنین، برای جلوگیری از برگشت شوره سر بایستی ماهی یکبار موهایتان را با این محلول خانگی شستشو دهید.
چربی موها با گلیسیرین
گلیسیرین همان طور كه می تواند پوست را مرطوب كند، می تواند یك ماده آب رسان برای موهای خشك باشد. گلیسیرین می تواند در برابر خشكی و آسیب های ناشی از وسایل حالت دهنده داغ از موها محافظت كند. البته حواس تان باشد، اگر موهای فر دارید نباید در محیط های خیلی مرطوب از گلیسیرین استفاده كنید چون رطوبت موجود در هوا به علاوه رطوبت اضافی كه گلیسیرین جذب موها می كند، باعث وز شدن موها می شود.شما می توانید برای موهای تان یك اسپری گلیسیرین بسازید، كافی است مقدار مساوی گلیسیرین گیاهی را با آب مخلوط كنید و در یك بطری آب پاش بریزید، خوب مخلوط را تكان دهید و به آن 3 قطره از اسانس رزماری یا اسطوخودوس یا روغن درخت چای اضافه كنید و بعد از حمام به موهای تان اسپری كنید.
ترکیب گلیسیرین با ژل آلوئه ورا برای جلوگیری از نازک شدن موها
ترکیب گلیسیرین با ژل آلوئه ورا نیز دیگر روش استفاده از گلیسیرین برای مو است که در درمان مشکلات مربوط به مو بسیار مؤثر می باشد. کافیست یک قاشق چای خوری گلیسیرین را با 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و چند دقیقه پوست کف سرتان را با آن ماساژ دهید و در نهایت با آب ولرم تمیز کنید. استفاده ماهانه از این محلول خانگی به افزایش حجم موها و جلوگیری از نازک شدن آن ها کمک می کند.
ترکیب گلیسیرین با روغن بادام در جلوگیری از شکنندگی مو
ترکیب گلیسیرین با یکی از روغن های اسانسی مانند روغن بادام روشی قدیمی است که بسیاری از خانم ها برای مراقبت از مو روی آن حساب باز می کنند. طریقه مصرف گلیسیرین برای مو در اینجا بدین صورت است که یک قاشق غذاخوری روغن بادام را با یک قاشق چای خوری گلیسیرین مخلوط کرده و روی تمام پوست کف سر و موهایتان بمالید و بعد از چند دقیقه با آب سرد پاک کنید. از این روش درمانی ماهی یکبار برای جلوگیری از شکنندگی مو استفاده کنید.
ترکیب روغن نارگیل و گلیسیرین برای رشد مو
روغن نارگیل یکی از بهترین روغن های مراقبت از مو محسوب می شود که می توان آن را به صورت ترکیبی با گلیسیرین استفاده کرد. به منظور استفاده از گلیسیرین برای رشد مو کافیست حداقل یک قاشق چای خوری گلیسیرین را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و روی پوست کف سرتان بمالید. سپس کمی پوست سرتان را ماساژ دهید تا گردش خون افزایش یابد. این درمان خانگی باعث افزایش رشد مو و هم چنین تقویت فولیکول های مو خواهد شد.
پیشگیری از خشکی و وزی مو با گلیسیرین
خشکی مو می تواند به مو آسیب بزند و موجب شکنندگی و ریزش مو بشود، اما شما می توانید از این مشکلات پیشگیری کنید. موهای شما هم درست مانند پوست تان به رطوبت نیاز دارند و گلیسیرین می تواند این کار را به خوبی انجام بدهد.فقط کافیست کمی گلیسیرین به موهای مرطوب تان بزنید و چند دقیقه ماساژ بدهید. سپس موهای تان را مانند معمول بشویید. این کار را هفته ای 2 تا 3 بار انجام بدهید تا موهای تا نرم و درخشان بمانند. همچنین می توانید کمی گلیسرین را همراه با آب در یک بطری اسپری بریزید و هنگام مدل دادن به موها از آن استفاده کنید تا موهای تان نرم شوند و بهتر بتوانید آنها را حالت بدهید.
چربی های موجود در زیر بافت پوست نقش بسیار موثری در افزایش حجم گونه ها و پرتر نشان دادن صورت دارند اما با گذشت زمان و افزایش سن، این چربی های زیرپوستی به تدریچ کاهش پیدا می کنند و جذابیت و زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار می دهند.
مضرات گلیسیرین
در صورت استفاده زیاد از گلیسیرین، ممکن است عوارض جانبی زیر را مشاهده کنید:
دهیدراسیون پوست:
دهیدراسیون پوست، باعث خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
آلرژی:
واکنش های آلرژیک می تواند شامل بثورات، خارش، کهیر و قرمزی گردد.
جوش و آکنه:
استفاده بیش از حد از گلیسیرین می تواند باعث ایجاد آکنه و عفونت شود.از یک مقدار کوچک برای شروع استفاده کنید و در صورت واکنش، از استفاده آن پیشگیری کنید.اگر با استفاده گلیسیرین عوارض جانبی دیدید، فورا استفاده از آن را قطع کنید.حتما از استفاده بیش از حد اجتناب کنید.مراقب باشید که گلیسیرین را به اطراف چشم نزنید، زیرا تماس با چشم می تواند عوارضی بهداشتی را ایجاد کند.