خواص و فواید انار برای سلامت بدن

  چهارشنبه، 06 مرداد 1400   زمان مطالعه 12 دقیقه
خواص و فواید انار برای سلامت بدن
انار سرشار از فیبر است که می تواند چربی و کلسترول اضافی را به بدن متصل کرده و دفع آن را تسهیل کند و بنابراین می تواند در مقابل از چاقی جلوگیری کند.

انارها پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت بدن هستند. آنتی اکسیدان های مختلف در آن ها از قلب محافظت و از سرطان جلوگیری می کند .انار غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها هستند ، می توانند به تاخیر علائم پیری کمک کنند. این آنتی اکسیدان ها با التهاب پوست و درمان آکنه و خال های تیره مبارزه می کنند.هم چنین آن ها به طور طبیعی پوست را روشن می کنند ولی این تنها خاصیت دانه های قرمز رنگ انار نیست بلکه این میوه خواص بسیاری دارد که در ادامه این بخش خواهیم گفت.

خواص و فواید انار برای سلامت بدن

انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان ما آن را میوه ی باروری و برکت می دانستند. اما علاوه بر این، از نظر علم هم انار از سالم ترین و بهترین میوه های روی زمین است و مجموعه ای از ترکیبات مفید را در خود دارد که در کمتر خوراکی دیگری می توان پیدا کرد. تحقیقات علمی نشان داده اند که انار می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد.

تأثیر ضدالتهابی قوی انار

التهاب های شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماری های بسیار جدی می شود. بیماری هایی مثل بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتی اکسیدانی پونیکالاجین ناشی می شود.

تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی خاصیت ضدالتهابی انار انجام شده است. مطالعات نشان داده است که مواد مؤثر موجود در انار می توانند طی زمان هضم، باعث کاهش التهاب دستگاه گوارش شوند و همچنین تاثیر خوبی در کاهش فعالیت های سلول های سرطانی مربوط به سرطان سینه و روده بزرگ داشته باشند.

یکی از تحقیقات ۱۲ هفته ای بر روی افراد دیابتی نشان داد، مصرف ۱.۱ لیوان آب انار (برابر با ۲۵۰ میلی گرم) در روز باعث کاهش التهاب های “CRP” و “interleukin-6” تا ۳۲ و ۳۰ درصد شده است. اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماری های مختلف هستید و می خواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل می کند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهاب های مشکل ساز دارد.

آسان شدن هضم غذا با مصرف انار

بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع می شود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمی کند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک می کند تا روده های سالمی داشته باشیم که خوب هم کار می کنند.

از دیگر خواص انار برای روده می توان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماری های التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن روده ی سالم، بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.

تأثیر انار در درمان سرطان پروستات

سرطان پروستات یکی از سرطان های رایج در میان مردان است. تحقیقات آزمایشگاهی به نتایجی رسیده است که نشان می دهد خواص عصاره انار ممکن است بتواند تولید سلول های سرطانی را کند و حتی سلول های سرطانی را تحریک به خزان یاخته ای یا آپوپتوز کند. آپوپتوز همان مرگ سلولی است که در آن سلول دچار مرگ برنامه ریزی شده می شود.

تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلی لیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA یا prostate-specific antigen می شود. PSA نشانه ای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آن ها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه می شود.

کمک به درمان سرطان

سرطان سینه یکی از سرطان های رایج در میان زنان در سنین مختلف است. عصاره ی انار ممکن است بتواند از بازتولید سلول های سرطانی جلوگیری کند و حتی آن ها را بکشد و از بین ببرد. البته اطلاعات و شواهد به دست آمده هنوز محدود هستند و تحقیقات و پژوهش های بیشتری در این زمینه لازم است.

کاهش فشار خون با انار

فشار خون بالا یکی از بیماری هایی است که عوارض بسیار زیادی به همراه دارد؛ از مهم ترین آن ها می توان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.

در یکی از تحقیقات بر روی افراد دارای فشار خون بالا بعد از مصرف ۱۵۰ میلی گرم آب انار به صورت روزانه برای مدت ۲ هفته، شاهد کاهش قابل ملاحضه و بارز فشار خون بودند. تحقیقات دیگر هم به نتایج مشابه رسیدند، خصوصا در کسانی که فشار خون آن ها به اعداد بالایی می رسد.

خواص انار در بهبود درد و ورم مفاصل

التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) یکی از بیماری های شایع است و انواع مختلفی از آن وجود دارد که به دلیل عوامل مختلفی مانند روماتیسم یا آرتروز ایجاد می شود. با توجه به این که یکی از خواص انار خاصیت ضدالتهابی آن است، این میوه می تواند به درمان التهاب مفاصل کمک کند.

مطالعات در این زمینه نشان داده اند عصاره انار می تواند آنز یم های شناخته شده ای که به مفاصل آسیب می زنند را در مردان و زنان دچار التهاب مفصل کاهش دهد و متوقف کند. مطالعات نشان داده است که خواص انار باعث بهبود التهاب مفصل در موش شده اما شواهد تحقیقات بر روی انسان ها هنوز کم است.

تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری

غلظت آنتی اکسیدان های انار و تأثیر آن در کاهش استرس اکسیداتیو، انار را تبدیل به میوه ای مفید برای تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری کرده است. تحقیقات نشان می دهند استرس اکسیداتیو باعث اختلال در عملکرد اسپرم و کاهش باروری در زنان می شود.آب انار به کاهش استرس اکسیداتیو در جفت کمک می کند. همچنین نوشیدن آب انار می تواند سطح تستوسترون که یکی از اصلی ترین هورمون های جنسی است را در مردان و زنان، افزایش دهد.

خواص انار برای پوست

انار سرشار از ویتامین C است؛ ویتامینی بسیار مهم و حیاتی برای سلامت پوست. همچنین همان طور که گفته شد، انار آنتی اکسیدان بسیار زیادی دارد که برای پوست بسیار مفید است، از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و چین و چروک پوست را کاهش می دهد.

برای بهره مند شدن از خواص پوست انار شما می توانید ۲ قاشق غذاخوری از پودر پوست انار را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو و عسل ترکیب کنید. این مواد را خوب ترکیب کنید تا خمیر نرمی به دست بیاورید. حالا این ماسک را برروی صورت و گردن خود به صورت یک دست بمالید و ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد با آب ولرم شست وشو دهید. این ماسک صورت می تواند لکه های تیره پوست را از بین ببرد و به رنگدانه های پوست کمک کند تا پوست روشن شود. در نتیجه لکه ها به مرور محو شوند و عوارض پیری پوست نیز کاهش پیدا می کند.

آنتی اکسیدان موجود در دانه و پوست انار با جوش صورت هم مبارزه می کند. برای این کار شما می توانید ۲ قاشق غذاخوری هسته انار خورد شده را با یک قاشق غذاخوری زردچوبه ترکیب کنید. ترکیب را روی قسمت های درگیر جوش بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید.

روغن هسته انار برای درمان اگزما و همچنین درمان پسوریازیس یکی از روش های شناخته شده است. روغن های گیاهی طبیعی مثل روغن بادام شیرین، روغن آرگان و روغن هسته انار، مزایای زیادی برای پوست دارند و با خاصیت آب رسانی و نرم کنندگی بالا با خشکی پوست و اگزما مبارزه می کنند. برگ انار هم ممکن است در درمان پیسی مؤثر باشد، اما نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است تا میزان تأثیرگذاری آن بررسی شود.

خواص انار برای مو

آنتی اکسیدان های موجود در انار برای مو هم مفید هستند. آن ها می توانند با تقویت فولیکول مو و بهبود خون رسانی به پوست کف سر موها را تقویت کنند. روغن هسته انار نیز می تواند در درمان موخوره موثر باشد و نوک موها را نرم و وز مو را برطرف کند.

افرادی که موهای فر و مجعد دارند می توانند با استفاده از روغن هسته انار از گره خوردن مو جلوگیری و موها را نرم و حالت پذیر کنند. شواهدی نشان داده است که انار حتی در پیشگیری از پیری زودرس مو یعنی سفید شدن مو نیز می تواند موثر باشد. شما حتی با خوردن انار هم می توانید موهای خود را تقویت کنید.

خواص انار برای پیشگیری از بیماری های قلبی

بیماری های قلبی در حال حاضر رایج ترین دلیل مرگ و میر، قبل از رسیدن به پیری است. بیماری قلبی پیچیده است و عوامل متعددی بر آن تأثیر می گذارد. پونیسیک اسید، به عنوان یکی از اسیدهای چرب موجود در انار، ممکن است بتواند به مقاومت در برابر مراحل متعدد بیماری قلبی، کمک کند.

در یک تحقیق بر روی ۵۱ نفر با میزان تریگلیسرید بالا به این نتیجه رسیدند که پس از مصرف ۸۰۰ میلی گرم از روغن هسته انار به صورت روزانه برای مدت ۴ هفته، میزان تریگلیسرید به طور چشم گیری کاهش پیدا کرد و همچنین ضریب میزان «کلسترول خوب» (HDL) بدن نیز بهبود یافت. تحقیقات دیگری بر روی خواص آب انار برای افراد دارای دیابت نوع دو و کلسترول بالا هم نشان داد که میزان «کلسترول بد» (LDL) به طرز چشمگیری کاهش داشته است.

خواص انار برای مبارزه با باکتری و قارچ

قابلیت مبارزه با میکروارگانیسم های مضر یکی ازخواص درمانی انار است. محققان متوجه فعالیت های ضد میکروبی انار شدند و مبارزه آن با باکتری ها و قارچ را به خوبی مشاهده کردند. تأثیر ضدباکتری و ضدقارچی انار می تواند حتی از ایجاد عفونت و التهاب درون دهان شما هم جلوگیری کند. این عفونت ها شامل شرایطی مانند التهاب لثه، پیوره لثه و استوماتیت هم می شوند. تحقیقاتی در این زمینه منتشر شد که در آن به این نتیجه رسیده بودند که نوشیدن آب انار باعث کاهش تجمع پلاک دندان تا ۳۲ درصد می شود.

تأثیر انار در بهبود حافظه

شواهدی وجود دارد که میوه انار شاید بتواند باعث بهبود حافظه شود. یک تحقیق بر روی بیمارهای نیازمند به جراحی، به این نتیجه رسید که مصرف ۲ گرم عصاره ی انار، باعث جلوگیری از فراموشی بعد از جراحی شد.تحقیقات دیگری بر روی ۲۸ فرد مسن انجام شد که همه این افراد از مشکل حافظه گلایه داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن ۲۳۷ میلی لیتر آب انار به صورت روزانه، به طرز قابل ملاحضه ای باعث بهبود نشانگرهای «حافظه زبانی» و «حافظه تصویری» شد. علاوه بر این، تحقیقات بر روی موش ها هم نشان داد که انار ممکن است بتواند به مبارزه با بیماری آلزایمر کمک کند.

بهبود تأثیر ورزش

انار سرشار از نیترات خوراکی است و ثابت شده است که این ماده باعث بهبود تأثیر ورزش در بدن می شود. تحقیقاتی بر روی ۱۹ ورزشکاری که بر روی تردمیل می دویدند نشان داد که مصرف تنها یک گرم عصاره انار ۳۰ دقیقه قبل از ورزش، به طور قابل ملاحظه ای گردش خون را افزایش داده، خستگی را به تعویق انداخته و تأثیر ورزش بر بدن را افزایش داده است.

این خواص انار باعث شده است تا انار تبدیل به یک خوراکی رژیمی مناسب برای قبل از ورزش باشد. مصرف کربوهیدرات سالم قبل از ورزش انتخاب بسیار مناسبی است. انار دارای میزان زیادی کربوهیدرات است که به حفظ انرژی در طول تمرین کمک می کند و اجازه نمی دهد شما دچار کمبود انرژی و ضعف شوید.

انار یک منبع انرژی قوی است؛ درحالی که ما نوشیدنی های انرژی زا و مواد مصنوعی مضر دیگر را برای انرژی گرفتن و پرانرژی ماندن انتخاب می کنیم! آب انار دارای قند و ویتامین هایی است که به ما کمک می کند در تمام روز سرحال و پرانرژی باشیم.

۹۰ درصد از کالری انار از کربوهیدرات موجود در آن است و این کربوهیدرات است که در بدن انرژی تولید می کند. کربوهیدرات منبع انرژی موردعلاقه بدن برای تولید انرژی است. تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است، اما به نظر می رسد انار هم مانند چغندر، در بهبود عملکرد فیزیکی ما تاثیر زیادی دارد.

لاغری و کاهش وزن

انار و آب انار می تواند تشنگی را رفع کند، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن شود.انار چربی اشباع شده یا کلسترول ندارد و مقادیر بالای فیبر رژیمی موجود در آن به دفع سموم و چربی کمک کرده و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.یک تحقیق نشان داده که مصرف آب انار به مدت 1 ماه باعث کاهش وزن در افراد چاق می شود.

مضرات و عوارض مصرف انار

همان طور که گفته شد مزه انار عالی است و مزایای زیادی نیز دارد. اما می تواند برخی عوارض جانبی داشته باشد

  • انار تاثیراتی روی آنزیم ها می گذارد: آنزیم های موجود در انار می توانند مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد شوند. اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، قبل از مصرف این میوه و یا عصاره آن با پزشک مشورت کنید.
  • قند فراوان انار :اگر چه با دیابت مبارزه می کند، انار میوه ای پیشگیرانه است. اگر مبتلا به دیابت هستید، ازخوردن انار اجتناب کنید
  • کالری زیاد انار: اگر رژیم داشته باشید و کالری مصرفی را چک می کنید از خوردن این میوه و یا عصاره آن خودداری کنید. انار کالری زیادی دارد همچنین می تواند باعث افزایش وزن شود.
  • مصرف زیاد انار باعث اختلالات هضم می شود: مصرف بیش از حد این میوه باعث اختلالات بسیاری می شود. برخی از آن ها حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال هستند. اما این علائم معمولا پس از چند ساعت فرو می نشیند . مصرف بیش از حد انار نیز می تواند دستگاه گوارش را تحریک کند.
  • آلرژی: مصرف این میوه نیز باعث بروز بسیاری از علائم می شود که به آلرژی منجر می شوند. این نشانه ها عبارتند از : بلعیدن دردناک، خارش، مشکلات پوستی، تورم صورت، سختی در تنفس و درد و تورم در دهان

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
آخرین ویدیو ها