حتماً شما هم افراد زیادی را می شناسید که هنگام خوردن انگور هسته آن را خارج می کنند. چون جویدن آن حالت ناخوشایندی برای اکثر افراد دارد. اما شاید باورتان نشود زمانی که دارید با سماجت تلاش می کنید هسته انگور را خارج کنید در واقع یک گنجینه را دور می اندازید.
چگونه می توان از هسته های انگور استفاده کرد؟
هسته های انگور را می توان به طور عمده ،به عنوان روغن دانه انگور و یا عصاره دانه انگور گرفت ،روغن هسته انگور از دانه های انگور، با فشار دادن دانه ها برای استخراج روغن موجود در آنها، توسعه می یابد.این روغن که از دانه انگور استخراج می شود، بسیار مناسب برای پخت و پز در دمای بالا است زیرا دارای نقطه دود بالا 485 می باشد این نقطه دود بالا در روغن دانه انگور باعث سلامت آن می شود ، جدا از نقطه دود بالا، روغن هسته انگور نیز غنی از اسیدهای چرب امگا 6 است و در چربی اشباع کم می باشد.
بررسی فواید دارویی و درمانی هسته انگور
هسته های کوچک و سفت و اعصاب خرد کن به حفظ جوانی، سلامت، زیبایی و حتی تناسب اندام شما کمک می کنند. البته خواص هسته انگور به همین جا ختم نمی شود.
هسته انگور سرشار از آنتی اکسیدان
هسته انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا می کنند. این آنتی اکسیدان ها بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافت ها و ارگان ها می شوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین ها ی C و E و بتاکاورتن موجود در هسته انگور به مدت 3 روز در بدن فعال می شوند و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله می کنند.
خواص عصاره هسته انگور در فشارخون بالا
در یک مطالعه که در سال 2009 روی بیماران مبتلا به سندروم متابولیک انجام شد، محققان دریافتند که 4 هفته درمان با عصاره هسته انگور می تواند فشار خون سیستولی و دیاستولی را پایین بیاورد. سندروم متابولیک با یک مجموعه ای از مشکلات و بیماری ها (از جمله چربی اضافی شکم، فشارخون بالا، کلسترول بالا، مقاومت انسولین و التهاب) موجب افزایش خطر بیماری قلبی و دیابت نوع 2 می شود.
خواص عصاره هسته انگور در آلزایمر
طبق یک مطالعه حیوانی که در سال 2009 منتشر شد، عصاره هسته انگور می تواند ابتلا به بیماری آلزایمر را به تاخیر بیاندازد. در آزمایشاتی که روی موش انجام شد، دانشمندان کشف کردند که عصاره هسته انگور می تواند التهاب را تسکین دهد و از تجمع موادی که ضایعات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر را تشکیل می دهند، پیشگیری کند.
هسته انگور برای تحریک و تصفیه خون
هسته انگور باعث تحریک جریان خون می شود. این کار مانع از ترومبوز (تشکیل لخته خون) شده و فشارخون را کنترل می کند.
فلاوونوئیدها که جزو دیگر ترکیبات هسته انگور هستند باعث تقویت رگ های خونی و تصفیه خون از بقایای داروها و دیگر عناصر مضر می شود. این ترکیبات همچنین برای افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند مفید است.
هسته های انگور در کاهش تورم پا مفید هستند
پروانتوسیانیدین موجود در دانه های انگور، در بهبود گردش خون با تقویت شریان ها، رگ ها و مویرگ ها مفید است.
هسته انگور به عنوان یک رژیم غذایی پر از واریس فوق العاده عمل می کند
یک مطالعه نشان داد که عصاره هسته انگور قادر به کاهش تورم پا در زنان ناشی از نشست طولانی مدت است. به جز تمام مزایای ذکر شده در بالا، مزایای دیگری نیز در دانه های انگور وجود دارد که شامل مزایای استفاده از دیابت، درمان هموروئید، بهبود دید شبانه، آسم، و غیره و یا عوارض جانبی خوردن دانه های انگور می باشند.
خواص ضد عفونتی مفید هسته انگور
هسته های انگور شامل فلاونوئیدها هستند، که شامل اسید گالیک، کاتچین اپیکاتچین، گالاکاوتچین، اپیکالاکاتچین، اپیکاتچین 3-دولتی و در درجه اول پروانتوسیانیدین های الیگومری است.در تحقیقاتی یافت می شود که خواص ضد اکسیدان پروانتوسیانیدین 20 برابر بیشتر از ویتامین E و 50 برابر بیشتر از ویتامین C است.این ویژگی قوی آنتی اکسیدانی دانه انگور تولید کنندگان مکمل را برای پردازش دانه های انگور به قرص ها و کپسول ها جذب کرده است ، در حال حاضر این ویژگی ضد اکسید کننده هسته انگور ،آن را یک مکمل سلامت مفید می داند زیرا آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن شما از علائم پیری زودرس، سلامت قلب و عروق، بیماری ضعیف، بیماری های پوستی، آسم و غیره کمک می کند.
خواص هسته های انگور در کاهش بیماری های قلبی عروقی
نتایج مطالعات انجام شده برای ارزیابی اثرات سلامت قلبی عروقی عصاره های انگور در حیوانات و انسان ها بسیار امیدوار کننده بوده است. هسته های انگور در کاهش حملات قلبی، کنترل تاکیکاردی و نیز حفاظت در برابر مسمومیت قلب به علت داروی دوکسوروبیسین مفید بوده اند. هسته های انگور به کاهش سطح کلسترول LDL اکسید شده و همچنین کاهش زیستی عناصر آترواسکلروز اولیه مراجعه می کنند.
مزایای هسته انگور در درمان افسردگی
در سال 2010 یک تیم از دانشمندان بین المللی چین و ایالات متحد آمریکا اعلام کردند که پروانتوسیانیدین ها در هسته های انگور در بهبود شرایط بهداشت روانی کمک می کنند. مطالعات بر روی موش نشان داد که پروانتوکوکینیدین ها اثرات ضد افسردگی در موش دارند بنابراین، می توان آن را به عنوان مکمل سلامت مفید برای درمان افسردگی مصرف کرد.
هسته انگور برای داشتن موهایی سالم تر
هسته انگور برای سلامت موها نیز مفید است چون باعث تقویت و مقابله با ریزش مو می شود. ترکیبات موجود در هسته انگور به تحریک جریان خون کمک کرده و خون را در مویرگ ها نیز به جریان در می آورند. این مسئله نیز باعث تغذیه سلول های پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری می شود.
هسته انگور ضدباکتری و ضدالتهاب
هسته انگور به طور موثری با التهاب ها و عفونت های بدن مقابله می کند. به همین دلیل برای افرادی که دچار مشکلاتی مانند آرتریت، درماتیت، مشکلات پوست، سینوزیت، گاستریت، ورم معده و عفونت ادراری هستند مفید است. ترکیبات موجود در هسته انگور باعث تمیزی روده ها می شود.
هسته انگور مفید برای بینایی
هسته انگور دوست چشم ها است به خاطر اینکه حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E می باشد. این هسته های سرسخت برای کاهش خستگی چشم ها که به دلیل چشم دوختن به صفحه رایانه یا تلویزیون و یا مطالعه زیاد بروز می کند موثر است. هسته انگور همچنین برای مقابله با بیماری های چشمی ناشی از دیابت مفید است.
هسته انگور برای مقابله با آلودگی
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما نتایج پژوهش ها نشان می دهند که هسته ی انگور نه تنها ما را در برابر آلودگی ها حفظ می کنند بلکه تأثیر منفی دخانیات را نیز تا حد زیادی کاهش می دهند. اگر در شهرهای بزرگ و در میان آلودگی هوا زندگی می کنید و یا جزو سیگاری های غیرفعال (افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند) یا فول استرس هستید حتماً انگور میل کنید و هسته های آن ها را درنیاورید.
هسته انگور و ضدسرطان
خواص آنتی اکسیدانی هسته انگور از آن یک مکمل طبیعی برای مقابله با برخی از انواع سرطان ها ساخته است. این ترکیبات باعث پیشگیری از سرطان های پوست، پروستات و سینه می شوند.
هسته انگور و روش درمانی برای سرطان کولورکتال
عصاره ی هسته ی انگور از فشردن و تصفیه هسته ی انگور تازه تهیه می شود. عصاره هسته انگور غنی از پرو آنتی سیانین (PCO ) ، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می تواند جلوی تخریب های سلولی در اثر رادیکال های آزاد را بگیرد و بافت های پیوندی را تعمیر و تقویت کرده و به فعالیت آنزیم ها کمک کند.عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ ) نقش موثری ایفا می کند. این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می شود ، عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می کند.
هسته انگور برای پوست
مصرف هسته انگور باعث جوانی و سلامت هر چه بیشتر پوست می شود. این هسته ها حاوی کلاژن و رسوراترول است؛ ترکیباتی که با پیری سلول های پوستی و بروز چین و چروک مقابله می کند. باید بدانید که اکثر کرم های موجود حاوی هسته انگور (به منظور کاهش آکنه و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست) هستند. ترکیبات موجود در این دانه ها ترشح کلاژن را فعال کرده و پوست را محکم، مرطوب کرده و به تقویت موها و مقابله با آکنه ها نیز کمک می کنند.
عوارض هسته انگور
برخی عوارض جانبی عصاره های هسته انگور وجود دارد که باید در هنگام مصرف آنها مورد توجه قرار گیرد در ادامه این بخش از سلامت نمناک برخی از عوارض جانبی دانه های انگور آمده است:معمولا هسته های انگور ایمن هستند اما ممکن است عوارض جانبی خاصی از عصاره های انگور وجود داشته باشد که ممکن است شامل:سردرد، تهوع، سرگیجه، سرگیجه خارش و غیره باشد. گاهی اوقات بعضی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک مانند کندو، بثورات، تورم صورت، دهان، درجه پاها یا بازوها و غیره داشته باشند.
چه کسانی نباید هسته انگور مصرف کنند؟
افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند، به خصوص رقیق کننده های خون، قاتلان درد، داروهای سرطانی، داروهای بیماری های قلبی و غیره قبل از مصرف هسته های انگور باید با پزشک مشورت کنند، زیرا ممکن است با داروهای دیگر تداخل پیدا کند و بعضی از خطرات را برای سلامتی ایجاد کنند.