خاصیت دارویی دانه انگور

  دوشنبه، 03 آبان 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
خاصیت دارویی دانه انگور
انگور از درختان مثمر و دائمی به شمار می رود، میوه این گیاه به صورت خوشه‌ای ظاهر می‌شود، دارای گونه‌های مختلفی است که استفاده‌های مختلفی از آن به ویژه برای تازه خوری، کشمش، شیره انگور، آبغوره، غوره شور و … می‌شود. در بیشتر مناطق رشد می‌کند. همچنین دارای خواص دارویی است که در این مقاله از ساعد نیوز به تشریخ خواص هسته ان می پردازیم.

فلاونوئیدها که در هسته انگور به فراوانی یافت می شود اغلب به دلیل نوع ساختاری که دارند به عنوان پلی فنول ها طبقه بندی می شوند. این ترکیبات باعث ایجاد رنگ و بو در میوه و سبزی ها می شوند. فلاونوئیدها نقش های متعددی در طبیعت دارند؛ از جمله اینکه از گیاهان در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، حشرات و حیوانات گیاهخوار محافظت می کنند و در رشد گیاه موثر هستند.

هسته انگور حاوی ۳۵ درصد فیبر، ۳ درصد مواد معدنی، ۱۱ درصد پروتئین، ۷ درصد آب و ۲۰ درصد روغن است. همچنین دارای ویتامین های E و A، اسیدهای چرب ضروری، پتاسیم، مس، فسفر، کلسیم، روی منیزیم و آهن است.

خواص آنتی اکسیدانی پروآنتوسیانیدین ها از ویتامین C و ویتامین E نیز بیشتر است و این می تواند باعث شود که آنتی اکسیدان های موجود در هسته انگور، در مجموع تا ۲۰ برابر قوی تر از انواع موجود در میوه و سبزی باشد.

هسته انگور قرمز

مشخصات گیاه شناسی درختچه انگور

اَنگور (نام علمی: vinifera) سرده ای از درختان خانوادهٔ انگورسانان است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم ترین جنس این خانواده جنس انگور است.این گیاه حالت بوته ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه دار و بی دانه تقسیم می شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می شوند.این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می کند.

انگور، میوهٔ نرم پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می شود. مو یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره ها و سروده های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می روید اما همه آن ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده اند. گاهی انگور را کشمش می کنند. انگور خشک کرده را کشمش می نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان ها داربست های می سازند تا مو بتواند از آن ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.

خاصیت دارویی هسته انگور

از زمان یونان باستان، بخش های مختلف انگور برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار می گرفت. گزارشات مختلف نشان می دهد که مصریان باستان و اروپاییان از انگور و هسته انگور استفاده می کردند. امروزه می دانیم که عصاره هسته انگور حاوی یک آنتی اکسیدان بنام الیگومریک پروآنتوسیانیدین (OPC) است که بیماری ها را بهبود می بخشد. برخی شواهد علمی نشان می دهند که استفاده از هسته انگور یا عصاره آن می تواند جریان خون ضعیف را در پاها و فشار چشم را بدلیل خیره شدن به یک نقطه کاهش دهد. در طب جایگزین، عصاره هسته انگور می تواند به کلسترول بالا، آتروسلروز، بهبود عملکرد ورزشکار، بیماری قلبی، گردش خون ضعیف، علایم قاعدگی، عوارض ناشی از دیابت، یبوست، بیماری های گوارشی، تحلیل ماکولار مرتبط با سن کمک کند. شواهد علمی در حمایت از خواص عصاره هسته انگور بسیار محدود است. بنابراین شواهد کافی برای دانستن این موضوع که آیا عصاره هسته انگور می تواند هریک از این بیماری ها را بهبود بخشد، وجود ندارد.

عصاره هسته انگور

هسته انگور برای مقابله با آلودگی

شاید کمی عجیب به نظر برسد اما نتایج پژوهش ها نشان می دهند که هسته ی انگور نه تنها ما را در برابر آلودگی ها حفظ می کنند بلکه تأثیر منفی دخانیات را نیز تا حد زیادی کاهش می دهند. اگر در شهرهای بزرگ و در میان آلودگی هوا زندگی می کنید و یا جزو سیگاری های غیرفعال (افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند) یا فول استرس هستید حتماً انگور میل کنید و هسته های آن ها را درنیاورید.

هسته ی انگور گنجینه ی آنتی اکسیدان

هسته ی انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا می کنند. این آنتی اکسیدان ها بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافت ها و ارگان ها می شوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین ها ی C و E و بتاکاورتن موجود در هسته ی انگور به مدت 3 روز در بدن فعال می شوند و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله می کنند.

هسته ی انگور برای تحریک و تصفیه ی خون

هسته ی انگور باعث تحریک جریان خون می شود. این کار مانع از ترومبوز (تشکیل لخته ی خون) شده و فشارخون را کنترل می کند. فلاوونوئیدها که جزو دیگر ترکیبات هسته ی انگور هستند باعث تقویت رگ های خونی و تصفیه ی خون از بقایای داروها و دیگر عناصر مضر می شود. این ترکیبات همچنین برای افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند مفید است.

هسته ی انگور برای داشتن موهایی سالم تر

هسته ی انگور برای سلامت موها نیز مفید است چون باعث تقویت و مقابله با ریزش مو می شود. ترکیبات موجود در هسته ی انگور به تحریک جریان خون کمک کرده و خون را در مویرگ ها نیز به جریان در می آورند. این مسئله نیز باعث تغذیه ی سلول های پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری می شود.

هسته ی انگور، ضدباکتری و ضدالتهاب

هسته ی انگور به طور موثری با التهاب ها و عفونت های بدن مقابله می کند. به همین دلیل برای افرادی که دچار مشکلاتی مانند آرتریت، درماتیت، مشکلات پوست، سینوزیت، گاستریت، ورم معده و عفونت ادراری هستند مفید است. ترکیبات موجود در هسته ی انگور باعث تمیزی روده ها می شود.

هسته ی انگور: ضدسرطان

خواص آنتی اکسیدانی هسته ی انگور از آن یک مکمل طبیعی برای مقابله با برخی از انواع سرطان ها ساخته است. این ترکیبات باعث پیشگیری از سرطان های پوست، پروستات و سینه می شوند.

هسته ی انگور برای پوست

مصرف هسته ی انگور باعث جوانی و سلامت هر چه بیشتر پوست می شود. این هسته ها حاوی کلاژن و رسوراترول است؛ ترکیباتی که با پیری سلول های پوستی و بروز چین و چروک مقابله می کند. باید بدانید که اکثر کرم های موجود حاوی هسته ی انگور (به منظور کاهش آکنه و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست) هستند. ترکیبات موجود در این دانه ها ترشح کلاژن را فعال کرده و پوست را محکم، مرطوب کرده و به تقویت موها و مقابله با آکنه ها نیز کمک می کنند.

بهبود عوارض مرتبط با دیابت با هسته انگور

در یک مطالعه که در سال 2009 روی 32 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که در معرض خطر بیماری قلب-عروق بودند، انجام شد، بیماران روزانه 600 میلی گرم عصاره هسته انگور یا دارونما را به مدت 4 هفته مصرف کردند. نتایج نشان داد که عصاره هسته انگور می تواند ماکرهای التهاب و گلیسمیا را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. این محققان نشان دادند که عصاره هسته انگور می تواند نقش درمانی در کاهش خطر بیماری قلب-عروق داشته باشد.

خواص عصاره هسته انگور در فشارخون بالا

در یک مطالعه که در سال 2009 روی بیماران مبتلا به سندروم متابولیک انجام شد، محققان دریافتند که 4 هفته درمان با عصاره هسته انگور می تواند فشار خون سیستولی و دیاستولی را پایین بیاورد. سندروم متابولیک با یک مجموعه ای از مشکلات و بیماری ها (از جمله چربی اضافی شکم، فشارخون بالا، کلسترول بالا، مقاومت انسولین و التهاب) موجب افزایش خطر بیماری قلبی و دیابت نوع 2 می شود.

خواص عصاره هسته انگور در آلزایمر

طبق یک مطالعه حیوانی که در سال 2009 منتشر شد، عصاره هسته انگور می تواند ابتلا به بیماری آلزایمر را به تاخیر بیاندازد. در آزمایشاتی که روی موش انجام شد، دانشمندان کشف کردند که عصاره هسته انگور می تواند التهاب را تسکین دهد و از تجمع موادی که ضایعات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر را تشکیل می دهند، پیشگیری کند.

هسته ی انگور مفید برای بینایی

هسته ی انگور دوست چشم ها است به خاطر اینکه حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E می باشد. این هسته های سرسخت برای کاهش خستگی چشم ها که به دلیل چشم دوختن به صفحه ی رایانه یا تلویزیون و یا مطالعه ی زیاد بروز می کند موثر است. هسته ی انگور همچنین برای مقابله با بیماری های چشمی ناشی از دیابت مفید است.

دیگر خواص درمانی روغن هسته انگور

  • اسید لینولئیک موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.
  • این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.
  • مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.
  • روغن هسته انگور کلسترول مضر (ال دی ال) را کاهش و کلسترول مفید (اچ دی ال) را افزایش می دهد.
  • از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.
  • بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.
  • ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.
  • مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
  • با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.
  • این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.
  • مصرف این روغن سیاهی دور چشم را کاهش می دهد.
  • به عنوان مرطوب کننده به ویژه برای پوست های حساس مفید است و هیچ نوع واکنش حساسیت زایی ایجاد نمی کند.
  • سرشار از آنتی اکسیدان است که در نتیجه روند پیری پوست را کاهش می دهد.
  • ماده مغذی موجود در آن به رشد مو کمک می کند.
  • تقویت کننده ریشه مو است و با شوره سر مقابله می کند.
  • آنتی اکسیدان قوی آن، مانع از آسیب رادیکال های آزاد می شود.
  • میزان کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد.
  • حاوی اسید لینولیک (چربی مفید) است که برای مبتلایان به بیماری دیابت مفید است.
  • رگ ها و مویرگ های شکسته یا آسیب دیده را بازسازی و تقویت می کند.
  • خواص ضد التهابی دارد که درد و ورم بر اثر آرتریت را تسکین می دهد.
  • نتایج بررسی های متعدد ثابت می کند، عصاره این روغن از بروز سرطان ریه، پروستات، کولون، سینه و معده جلوگیری می کند.
  • ورم پس از عمل جراحی را کاهش می دهد زیرا خاصیت ضد التهابی دارد.

عصاره هسته انگور ئرمز

جویدن هسته انگور مفید است یا مضر؟

انگور یکی از میوه های محبوب تابستانی است، هسته بعضی از انگورها یک عدد و برخی دیگر چند عدد هستند. گاهی هسته های انگور کمی برای جویدن سفت به نظر می رسند و گاهی هم انگورها هسته های نرم و آبداری دارند. هرچند که بعضی ها ادعا می کنند که هسته انگور در صورت جویده شدن طعم تلخی در دهان به وجود می آورد، اما بهتر است بدانید که هسته انگور معمولاً یک خوراکی بدون طعم است و شاید تلخی آن ناشی از گسی خود هسته باشد. فرضیه هایی که مصرف هسته انگور را برای افراد مجاز نمی دانند، همان هایی هستند که می گویند جویدن هسته انگور می تواند خون را رقیق کند و اگر هسته انگور همزمان با مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده شود، می تواند فرد را به مشکل دچار کند.

این فرضیه به آن دلیل رد می شود که شما باید حجم بسیار فراوانی از هسته انگور را بجوید تا باعث ایجاد تداخل در کارکرد داروهای رقیق کننده خون شود یا حجم بسیار بالایی از هسته انگور را بجوید تا خون تان رقیق شود. بنابراین، این فرضیه تقریباً مردود است و شما می توانید بدون نگرانی، هسته های انگورهای هسته دار را همراه با میوه انگور بجوید.

فقط اگر حجم بالایی از داروهای رقیق کننده خون را در طول روز مصرف می کنید، بد نیست که در این مورد با پزشک معالج تان نیز مشورتی داشته باشید. عصاره هسته انگور درصورتی قابل تحمل است که به صورت خوراکی مصرف شود. با این حال این عصاره باعث عوارض جانبی مثل سردرد، خشکی سر یا پوسته پوسته شدن سر، سرگیجه و تهوع می شود. مکمل هسته انگور از لحاظ ایمن بودن مورد آزمایش قرار نگرفته است زیرا مکمل های غذایی از تنظیم خارج می شوند و میزان مصرف برخی محصولات متفاوت از چیزی است که روی برچسب محصول درج شده است. بیاد داشته باشید که ایمن بودن مکمل ها در زنان باردار، مادران، کودکان و افراد بیمار یا کسانی که دارو مصرف می کنند، تعیین نشده است.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
از پوشیدن کفش ایرانی و نشستن در ردیف آخر جلسه انجمن اولیا و مربیان تا سوار شدن به ارزان ترین ماشین ایرانی و عدم استفاده از منبر در تدریس؛ در مروری بر سهم آقازادگی فرزندان رهبر معظم انقلاب+عکس (513 نظر) سردار آزمون : خداحافظ دختر خوشگلم همیشه به یادت می مونم 🖤💔 / #میس نوا (377 نظر) الهام چرخنده با ناراحتی قلبی راهی بیمارستان شد / الهام چرخنده : چون قلبم تقوا داشت الان ظاهرم رو شبیه به قلبم کردم (180 نظر) همزاد علی دایی، با شباهت صد در صدی پیدا شد+عکس/یکی از یکی جذاب تر و خوشتیپ تر و معروفتر (160 نظر) مسعود پزشکیان: برای ثبت نام بچه هایم در مدرسه هر جای که می‌رفتیم پول می‌خواستند؛ خب پول نداشتیم و با همان حقوقی که داشتیم به زور می‌توانستیم زندگی را بگذرانیم+ویدیو (122 نظر) رونمایی از محمد کاشانکی رقیب تهرانی هادی چوپان با عضله های آهنین/ لقب پدر بدنسازی ایران برازندشه (107 نظر) ژیلا صادقی : توی مسیر زندگیم فرصت مادر شدن رو برای همیشه از داست دادم / اشک های ژیلا صادقی در برنامه تلویزیونی (105 نظر) مروری بر تصاویر محسن رضائی در دوران جنگ / از حضور در پشت مسلسل تا برنامه ریزی جنگ در سنگر با هاشمی رفسنجانی و پذیرایی با نخود و کشمش (96 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز شهرداری رشت برای حفظ پرندگان از گرما و سرما/ ایستاده باید تشویقش کرد+عکس (90 نظر) ژیلا صادقی : شهروند آمریکا هستم و شاید به آمریکا برگردم (89 نظر) تمرینات سخت و طاقت فرسای متین سیروسی رقیب مشهدی هادی چوپان+فیلم/ رقابت تنگاتنگ آرنولد مشهدی و گرگ پارسی (87 نظر) طناز طباطبایی: دوست دارم تشکیل خانواده بدهم/ ازدواج سنتی را بیشتر می پسندم (87 نظر) ابتکار و نوآوری؛ خلاقیت بستنی فروش تبریزی / اقدام خدا پسندانه با نوشته جالب روی شیشه مغازه +عکس (81 نظر) ژیلا صادقی : هر وقت دلم برای امام رضا(ع) تنگ میشه خود آقا میفهمه و هیچوقت سلام منو بی جواب نگذاشته (81 نظر) ژیلا صادقی : چون خیلی شاد و خوب زندگی می کنم به خاطر همین 47 سال بهم نمیاد (72 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
(ویدئو) خودروی سوپراسپرت ساخته شده توسط جوان 25 ساله خبرساز شد
صدرالدین حجازی بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت
واکنش وزیر اقتصاد به نامه سازمان بازرسی درباره وام میلیاردی مدیران بورس
ایران در انتخابات آمریکا دخالتی ندارد
پدر تبریزی: زن نمایی‌های پسرم آبرویم را برده بود + جزییات
تصویب شد... ورود نخبگان فرهنگی هنری، علمی و ورزشی بدون کنکور به دانشگاه فرهنگیان
آغاز انتخاب رشتۀ پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی
ویدیو/ اولین ماوس پوشیدنی به شکل حلقۀ هوشمند قابل کنترل به بازار آمد
عکس/ نمایشی از خلاقانه‌ترین طراحی جلد کتاب؛ با اختلاف در مجموعۀ بی‌نظیر کتب «زوال و سقوط امپراطوری روم»
تصویر زیرخاکی و دیده نشده از تیپ مدرسه‌ای نعیمه نظام‌‌دوست با مقنعه/ یه دهه پنجاهی واقعی
(ویدئو) مبلمان سلطنتی لاجوردی رنگ رتبه 4 کنکور تجربی از ارومیه/ امیرمحمد درستی: توانمندی‌های خودم را باور داشتم و در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم
ویدیو/ زنده‌یاد محمدعلی بهمنی: گاهی چنان بدم که مبادا ببینی‌ام، حتی اگر به دیدۀ رویا ببینی‌ام...
(عکس) روایتی جذاب و شنیدنی از سال 1325؛ وقتی دانشجویان ادبیات دانشگاه تهران تیکه‌کلام‌های استادانشان را در نشریه خود دستمایه طنز کردند
ویدئوی دیده نشده از مراسم عروسی مجلل محمدرضا پهلوی و ثریا اسفندیاری 2 سال بعد از ترورش در دانشگاه تهران / دزدی از جیب مردم و خرج گزاف در عروسی و سفارشات خاص از بلژیک!
تست هوش فکری/ فقط افرادی با هوش و استدلال منطقی بالا، می‌توانند معمای "کتاب" را در 3 ثانیه حل کنند
منتخب روز   
نگاهی به کیک تولد 44سالگی شهاب حسینی با دیزاین خاص در خانه اش/مباسرکا باشه +عکس پخش کردن ساندویچ نذری بین مردم با لباس خادمی؛ اقدام پسندیده سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در روز شهادت امام رضا(ع)+ویدیو سعادت بر تن کردن لباس خادمی امام رضا(ع) نصیب این چهره‌های مشهور شد؛ از ظریف و عراقچی تا فرهاد قائمیان و علیرضا دبیر+عکس سفر به ایران قدیم؛ ژست متفاوت و خلاقانه 5 زن و یک کودک قاجاری مقابل دوربین+عکس خدمت با دل و جان و چای دادن دست مردم توسط فرزند ارشد رهبر معظم انقلاب در حرم امام رضا(ع)+ویدیو در آستانه سالروز شهادت امام رضا(ع)؛ مروری بر حال خوش رهبر معظم انقلاب با لباس یکدست سفید در غبارروبی ضریح امام هشتم+عکس (عکس) رونمایی از عروس ترکیه‌ای خاندان احمدی‌نژاد + تصاویری از لباس عروسی ساده او از پوشیدن کفش ایرانی و نشستن در ردیف آخر جلسه انجمن اولیا و مربیان تا سوار شدن به ارزان ترین ماشین ایرانی و عدم استفاده از منبر در تدریس؛ در مروری بر سهم آقازادگی فرزندان رهبر معظم انقلاب+عکس شهاب حسینی: وقتی پدرم فوت کرد دیوانه شدم، دست روی دلم نگذارید که اشکم در میاد رهبر معظم انقلاب: فروهر قبل از انقلاب دوست ما بود، اول انقلاب همکار ما بود و بعد دشمن ما شد، دشمنی بی‌ضرر و بی‌خطر+ویدیو رهبر معظم انقلاب در مواجه با هنرمندی که موی بلند داشت: چقدر این مدل مو به شما میاد+ ویدیو/تحت تاثیر قرار گرفتن با جمله رهبر فرزانه فرود اضطراری در قزوین؛ از کار افتادن موتور هلی کوپتر هاشمی رفسنجانی که پسرش محسن هم همراه او بود