ساعدنیوز
ساعدنیوز

خواص ماهی تیلا پیلا برای سلامتی چیست؟

  جمعه، 30 دی 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
خواص ماهی تیلا پیلا برای سلامتی چیست؟
ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی به نسبت ارزان‌ و خوشمزه است و چهارمین غذای دریایی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود. این ماهی دربین مردم طرفداران زیادی دارد؛ زیرا هم مقرون به‌صرفه است و هم طعم ماهی در آن چندان محسوس نیست. بااین‌حال براساس مطالعات علمی انجام شده، نگرانی‌هایی درزمینه‌ی محتوای چربی این ماهی وجود دارد.

ماهی ها تقریباً به طور جهانی یکی از غذاهای سالم کره زمین محسوب می شوند. ماهی تیلاپیا Tilapia ، یک ماهی ارزان قیمت و با طعم ملایمی است. این ماهی چهارمین نوع غذای دریایی است که بیشترین مصرف را در ایالات متحده دارد . بسیاری از افراد ماهی تیلاپیا را دوست دارند زیرا نسبتاً مقرون به صرفه است و طعم چندان تندی ندارد.

با این حال ، مطالعات علمی نگرانی هایی را در مورد محتوای چربی تیلاپیا مشخص کرده است. چندین گزارش همچنین ابهاماتی را پیرامون شیوه های تولید و پرورش تیلاپیا ایجاد نموده است.در نتیجه ، بسیاری از مردم ادعا می کنند که باید به طور کلی از این ماهی اجتناب کنید و حتی ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد.

ماهی تیلاپیا چیست؟

نام تیلاپیا در واقع به چندین گونه ماهی عمدتا آب شیرین اشاره دارد که از خانواده سیکلیدها هستند. اگرچه ماهی تیلاپیا وحشی و بومی آفریقا است ، این ماهی به سراسر جهان معرفی شده است و هم اکنون در بیش از 135 کشور پرورش داده می شود.

تیلاپیا یک ماهی ایده آل برای پرورش است زیرا تراکم ماهی ها برایش مهم نیست ، به سرعت رشد می کند و یک رژیم گیاهخواری ارزان قیمت را مصرف می کند. این ویژگی ها در مقایسه با سایر انواع غذاهای دریایی باعث می شود که تیلاپیا به محصولی نسبتاً ارزان تبدیل شود.

فواید و خطرات استفاده از ماهی تیلاپیا عمدتاً به تفاوت در شیوه های کشاورزی بستگی دارد که براساس مکان پرورش متفاوت است. چین بزرگترین تولید کننده ماهی تیلاپیا در جهان است. آنها سالانه بیش از 1.6 میلیون تن تیلاپیا تولید می کنند و اکثر واردات تیلاپیا را در ایالات متحده تأمین می کنند.

محتوای موادمغذی تیلاپیا

ماهی تیلاپیا منبع بسیار خوبی از پروتئین و مواد مغذی است. هر ۱۰۰ گرم تیلاپیا، حاوی ۲۶ گرم پروتئین است. این درحالی است که فقط ۱۲۸ کالری دارد.این ماهی همچنین سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی مانند نیاسین، ویتامین ب۱۲ (B12)، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.هر ۱۰۰ گرم از ماهی تیلاپیا شامل مواد مغذی زیر است:

  • ۱۲۵ کالری؛
  • کربوهیدرات ندارد؛
  • ۲۶ گرم پروتئین؛
  • ۳ گرم چربی؛
  • نیاسین: ۲۴٪ از مقدار توصیه شده ی روزانه؛
  • ویتامین ب۱۲ : ۳۱٪ از مقدارتوصیه شده ی روزانه؛
  • فسفر: ۲۰٪ ازمقدار توصیه شده ی روزانه؛
  • سلنیوم: ۷۸٪ ازمقدار توصیه شده ی روزانه؛
  • پتاسیم: ۲۰٪ ازمقدار توصیه شده ی روزانه.

تیلاپیا منبع پروتئینی بدون چربی نیز محسوب می شود، چراکه در هروعده ی مصرفی فقط ۳ گرم چربی دارد که بسیار ناچیز است.اما باوجود موادمغذی زیاد و چربی بسیارکم، چه چیزی سبب نگرانی ما از مصرف ماهی تیلاپیا می شود؟ واقعیت این است که ماهی تیلاپیا حاوی انواع چربی های زیان آور است.

نسبت امگا۶ به امگا۳ آن، می تواند باعث التهاب شود

ماهی به عنوان یکی از غذاهای سالم در دنیا شناخته شده است. یکی از دلایل اصلی این موضوع این است که ماهی هایی مانند سالمون، ماهی قزل آلا، ماهی تن و ساردین منابع غنی از چربی امگا۳ هستند. درواقع یک ماهی سالمون آزاد دارای ۲۵۰۰ میلی گرم چربی امگا۳ در هر وعده ی ۱۰۰ گرمی است.امگا۳، چربی مفیدی است که سبب کاهش التهابات و پایین آمدن تری گلیسیرید (چربی خون) می شود. همچنین مصرف این نوع چربی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

متأسفانه ماهی تیلاپیا فقط حاوی ۲۴۰ میلی گرم چربی امگا۳ در هر وعده ی مصرفی است و این میزان حدود ده برابر کمتر از میزان موجود در ماهی سالمون است. اما این موضوع به تنهایی سبب نگرانی نمی شود؛ مشکل این جاست که امگا۶ موجود در تیلاپیا بسیار بیشتر از مقدار امگا۳ در آن است.

درمورد چربی امگا۶ و سالم بودن آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، اما به طور کلی به نظر می رسد امگا۶ کمتر از امگا۳ مفید باشد. حتی برخی افراد براین باورند که امگا۶ مضر است و مصرف بیش ازاندازه ی آن سبب افزایش التهاب در بدن می شود.

به طور معمول توصیه می شود که تاحدامکان، نسبت امگا۶ به امگا۳ در رژیم غذایی به نسبت یک به یک وجود داشته باشد. مصرف ماهی هایی با میزان امگا۳ بالا (مانند سالمون) کمک می کند تا این نسبت در رژیم غذایی رعایت شود، اما درمورد ماهی تیلاپیا با میزان امگا۶ بسیار بالا به این نتیجه دست نخواهیم یافت.

درحقیقت بسیاری از کارشناسان براین باورند: به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند بیماری های قلبی، باید از مصرف تیلاپیا پرهیز کرد.

در مورد پرورش تیلاپیا ها چه نگرانی هایی وجود دارد؟

پرورش تیلاپیا در سراسر دنیا وجود دارد این ماهی آب سرد را تحمل نمی کند، بنابراین پرورش معمولا در آب و هوای گرم تر انجام می شود. استانداردهای پرورش ماهی با توجه به کشور و پرورش متفاوت است.تیلاپیا ماهی بسیارخوبی است که می تواند در شرایط مختلفی دوام بیاورد. اگر هر یک از ماهی ها فرار کنند، این می تواند باعث مشکلاتی شود چون آن ها می توانند تبدیل به گونه های مهاجم شوند. در آمریکا، تیلاپیا در مخازن بسته جای می گیرد تا از فرار ماهی ها جلوگیری شود.پرورش تیلاپیا ها در شرایط شلوغ می تواند منجر به بیماری و ازدحام شود. تیلاپیا جلبک را می خورند، اما می توانند با انواعی از غذاها زنده بمانند. یک رژیم با کیفیت خوب و یک محیط تمیز به طور کلی یک ماهی سالم تر تولید می کند.

  1. آیا تیلاپیا برای خوردن ایمن است؟وقتی که پرورش دهندگان ماهی را در شرایط خوب پرورش می دهند، ماهی ها برای خوردن سالم هستند. تیلاپیا را به عنوان یکی از بهترین انتخاب ها برای زنان باردار یا شیرده و کودکان بالای 2 سال به خاطر مقدار پایین جیوه و آلودگی قرار دهید.
  2. آیا تیلاپیا مواد سمی دارد؟مواد شیمیایی سمی هستند که محیط زیست را آلوده می کنند و برای سلامتی مضر هستند آن ها می توانند در بافت حیوانات، ماهی و صدف وجود داشته باشند که ممکن است مردم بخورند. اغلب کشورها مواد غذایی را برای آلوده بودن دی اکسین چک می کنند.غذای حیوان آلوده، منبع دی اکسین است تا زمانی که از غذایی استفاده کنند که استانداردهای ایمنی را داشته باشد، بعید به نظر می رسد که حاوی سطوح مضر سم باشد تیلاپیا بیش از هر نوع ماهی دیگر سم ندارد.

ماهی تیلاپیا

۸ خواص درمانی و فواید ماهی تیلاپیا

  1. مناسب برای رشد و نگهداری استخوان ها : ماهی تیلاپیا برای استخوان های شما مفید است. این ماهی حاوی مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای رشد و نگهداری استخوان مورد نیاز می باشند. چند مطالعه اخیر نشان داده است که کلاژن ماهی تیلاپیا نوع ۱، در پزشکی بسیار مفید است.
  2. پیشگیری کننده از بیماری هایی مانند سرطان: تیلاپیا مانند چندین نوع ماهی دیگر، حاوی سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی است که با سرطان مبارزه کرده و بیماری های مربوط به قلب را درمان می کنند. سلنیوم، فعالیت رادیکال های آزاد را کاهش می دهد. حتی از جهش سلولهای سالم به سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. علاوه بر این، دانشمندان دریافته اند که یک پپتید ضد میکروبی (زنجیره اسیدهای آمینه کوتاه)، هپسیدین ۱-۵، دارای اثرات ضد التهابی است و می تواند به عنوان یک درمان جدید برای سرطان استفاده شود.
  3. کاهش وزن: تیلاپیا، همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش، به دلیل داشتن پروتئین زیاد و کالری کم می تواند به تقویت تلاش های کاهش وزن کمک کند. از نظر پروتئین بسیار بالا و کالری بسیار کمی دارد. این ترکیب می تواند یک روش عالی برای کاهش کالری دریافتی و همچنین تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد.
  4. کمک به بهبود بیماران تیروئیدی: تیلاپیا حاوی سلنیوم است که نقش مهمی در تنظیم غده تیروئید دارد و عملکردهای هورمونی را نیز بهبود می بخشد. عملکرد منظم غده تیروئید متابولیسم بدن شما را افزایش داده و از افزایش یا کاهش وزن یا هر بیماری دیگر مربوط به عملکرد نامناسب تیروئید پیشگیری می کند.
  5. محافظت از عملکرد مغز: مصرف تیلاپیا می تواند عملکرد مغز را تقویت کند. زیرا حاوی امگا ۳ فراوانی است که عملکرد عصبی را افزایش می دهد. تیلاپیا همچنین مملو از سلنیوم است که ثابت شده است از مغز در برابر بیماری های مختلف مانند آلزایمر، پارکینسون و صرع محافظت می کند. جریان اکسیژن به مغز را افزایش می دهد، که به تعادل مایعات در بدن کمک می کند. این ماده علاوه بر رساندن مواد مغذی به سیستم، وضوح ذهنی را نیز افزایش می دهد.
  6. محافظت از کارکرد قلب: یکی دیگر از فواید ماهی تیلاپیا این است که از قلب شما به خوبی مراقبت می کند. اما تیلاپیا های وحشی در مقایسه با اسیدهای چرب دارای اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری هستند. طبق یک مطالعه اخیر، امگا ۳ می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و از حملات قلبی، سکته مغزی و تصلب شرایین پیشگیری کند.
  7. مبارزه با پیری: تیلاپیا حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین E بوده که برای پوست مفید است. آنها چهره شما را بهبود بخشیده و پوست شما را درخشان می کنند. هر دو ویتامین آنتی اکسیدان قوی هستند، به این معنی که در از بین بردن رادیکال های آزاد مضر موثر هستند. در نتیجه به کاهش التهاب و استرس کمک می کنند. آنها همچنین از پوست در برابر آسیب نوری محافظت می کنند .آسیب پوستی ناشی از اشعه های مضر UV در نتیجه پوست، استخوانها، اندامها و سلولهای شما فعال و جوان باقی می مانند .
  8. التیام دهنده زخم ها : دانشمندان دریافته اند که پپتید کلاژن دریایی از تیلاپیا نیل، نقش مهمی در بستن زخم های خراشیده در حیوانات آزمایشگاهی دارد.

عوارض مصرف ماهی تیلا پیلا چیست؟

  • خطر مسمومیت با آرسنیک : دانشمندان ماهی پرورشی تیلاپیا را در تایوان ارزیابی کردند. طبق بررسی های صورت گرفته مشخص شد در آرسنیک نگهداری می شود. آرسنیک یک متالوژن ایجادکننده سرطان است و قرار گرفتن مزمن در معرض آرسنیک خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • خطر مسمومیت با جیوه: ممکن است در مورد مسمومیت با جیوه مربوط به ماهی تیلاپیا یا ماهی به طور کلی شنیده باشید. درست است. دانشمندان دریافته اند که آب شیرین و ماهی تیلاپیا می تواند در تجمع زیستی جیوه نقش داشته باشند. با این حال، تیلاپیا آب شیرین در مقایسه با مسمومیت جیوه ناشی از تیلاپیا پرورشی، حدود ۵٪ خطر مرگ و میر کمتری دارد.
دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (130 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (81 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (76 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (76 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (64 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (47 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (43 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (36 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (34 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (32 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (32 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
حمله روزنامه هم میهن به قالیباف: اگر متحد شما در جبهه انقلاب رئیس‌جمهور شده بود، تا حالا همه دوستان‌تان از کار برکنار شده بودند
آغاز دوباره وحشی گری تکفیری ها در سوریه: شام در آستانه یک فتنه بزرگ
افزایش 30 درصدی قیمت گاز مایع غیرسهمیه‌ای
همه چیز درباره یوسف پزشکیان و همسرش +تصاویر
پرداخت 645 میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان
جزئیات 10 بورس تحصیلی 1403
قصه های شبانه؛ آن شرلی در گرین‌ گیبلز (جلد 1) - قسمت 4 + فایل صوتی و عکس
واکنش وزیر آموزش و پرورش به مسمومیت دانشجویان/ گاهی پیش می‌آید+ ویدیو
وزیر جنگ اسرائیل: شهرک‌نشینان فعلا به خانه‌هایشان باز نگردند
ویدوی جنجالی از سلطنت مافیایی مهران مدیری در آموزشگاه‌های کنکور و فخرفروشی او به فرهاد اصلانی
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز پنج‌شنبه 8 آذر 1403
فقط باهوش‌ها در 10 ثانیه 3 تفاوت موجود در تصویر را کشف می‌کنند!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز پنج‌شنبه 8 آذر 1403
(ویدیو جذاب) تا حالا کنجکاو شدی که داخل اهرام ثلاثه مصر رو ببینی؟ / افشای اسرار سر به مُهر اهرام مصر؛ آخه مگه میشه آدمیزاد اینارو ساخته باشه؟
سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است
منتخب روز   
سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است اجابت دعا/ دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم