سیر یکی از پر خاصیت ترین سبزی ها به شمار می رود. از جمله مصارف سیر به صورت خام، چاشنی در غذا ها و ترشی است.
ارزش های تغذیه ای سیر
ابتدا لازم است برای این ماده یک پروفایل غذایی کوچک تهیه کنیم چراکه در پشت لایه های بسیار آن قلبی غنی از مواد مغذی پنهان شده است.در حقیقت ۱۰۰ گرم سیر حاوی موارد زیر است:
- ویتامین A ،B1 ،B2 ،B3 ،B5 ، B6 و C
- ۶ گرم پروتئین
- ۳ گرم فیبر
- ۳۷۹ میلی گرم پتاسیم
- ۳۸ میلی گرم کلسیم
- لوتئین و زاگزانتین
- مقادیر کمتر فسفر، سدیم، مس و آهن
- فواید سلامتی
- کاهش فشار خون
سیر با کنترل فشار و بهبود گردش خون بهترین درمان طبیعی برای فشار خون بالا است.
خواص سیر بصورت ناشتا
سیر یکی از آنتی بیوتیک های طبیعی است که خوردن آن انسان را از بسیاری بیماری ها مصون می کند، اما چرا ناشتا؟ در صبح زمانی که معده تان خالی است باکتری ها مقاومت کمتری دارند؛ بنابراین مصرف سیر همچون یک آنتی بیوتیک آن ها را از پا در می آورد و باکتری ها نمی توانند از خود به خوبی دفاع کنند. همچنین مصرف سیر به صورت ناشتا باعث می شود مواد مغذی موجود در آن به راحتی و هرچه بیشتر جذب بدن شما شود. سیر سرشار از ویتامین ها و پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آهن، کلسیم و ... است. ارزش غذایی بالای سیر در صورت مصرف به صورت خام و صبح ناشتا یا با معده خالی بسیاری از مشکلات را رفع می کند و یا به تقویت سلامت می پردازد.
1.سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است
مطالعات نشان داده اند خوردن سیر با شکم خالی به عنوان آنتی بیوتیک قوی عمل می کند. این کار زمانی موثر است که قبل از صبحانه آن را بخورید چون باکتری ها در معرض قرار گرفتن با آن هستند و نمی تواند از خود در برابرقدرت آن دفاع کند.
2.رفع مشکلات معده
مصرف سیر با معده خالی باعث تحریک هضم و اشتها می شود و می تواند استرس را کنترل کند. کنترل استرس، باعث توقف ترشح اسید معده که ناشی از عصبی شدن است می شود. مصرف سیر خام به صورت ناشتا با توجه به تجربیات بعضی از مردم، توانسته است مشکلات عصبی را در آن ها درمان کند. همچنین سیر درمان مؤثری برای اسهال است.
3.مصرف سیر ناشتا برای درمان بیماریهای عصبی
سیر برای درمان بیماری های مختلف مفید هستند. وقتی نوبت به مشکلات عصبی می رسد، آن ها یک استثنا نیستند. مطالعات نشان می دهند خوردن سیر با معده خالی درمانی موثر برای افرادی است که از مشکلات عصبی رنج می برند.
۳. خوردن سیر ناشتا ضد باکتری است
همان طور که گفته شد با توجه به مطالعات و تحقیقاتی که انجام گرفته، نشان داده شده است که مصرف سیر با معده ی خالی برابر با عمل یک آنتی بیوتیک طبیعی و بسیار قوی است. این اثر به مصرف سیر به صورت ناشتا بر می گردد به این دلیل که باعث می شود باکتری در معرض آن قرار گرفته و با آن مواجه شود، در نتیجه باکتری از دفاع از خود باز می ماند و نمی تواند مقاومت کند و از بین می رود.
۴. دفع سموم از بدن با خوردن ناشتا سیر
سیر به عنوان یکی از قوی ترین مواد غذایی در نظر گرفته می شود که به تصفیه سموم بدن به عنوان داروی جایگزین کمک می کند. متخصصان این شاخه از داروها اصرار دارند که سیر آنقدر قوی است که می تواند انگل ها و کرم را از بین ببرد و از بیماری هایی مثل تیفوس، دیابت، افسردگی و برخی انواع سرطان جلوگیری کند.
۵. جلوگیری از بروز بیماری ها
خوردن سیر صبح ناشتا می تواند باعث پیشگیری از بروز بیماری هایی مانند دیابت، تیفوس، انواع سرطان ها و افسردگی شود.
۶. رفع بیماری های تنفسی
سیر بیماری های تنفسی حاد و مزمن را رفع می کند. از جمله بیماری های قابل درمان به وسیله سیر آسم، زکام، سیاه سرفه، برونشیت، احتقان ریه، پنومونی و سل است.
۷. رفع ریزش مو
یکی دیگر از خواص سیر ناشتا این است که گردش خون بدن و پوست سر را بهبود می بخشد. با بالا رفتن گردش خون در پوست سر فولیکول های مو تقویت می شوند و این باعث جلوگیری از ریزش مو می شود.
۸. رفع جوش و آکنه
اگر صبح ناشتا یک حبه سیر خام مصرف کنید، با توجه به آلیسین فراوان موجود در سیر که خواص ضد التهابی و ضد باکتری دارد، می تواند کبد را پاکسازی کرده و عملکرد کبد را بهبود بخشد. در نتیجه داشتن کبد سالم می توانید پوستی سالم داشته باشید و از بروز جوش و آکنه صورت به دور بمانید.
9. کاهش فشار خون و بیماری های قلبی
مصرف سیر برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، گزینه مناسبی است. مصرف سیر نقش مفیدی در گردش خون بدن دارد و می تواند به خوبی از شما در برابر بیماری های قلبی نیز محافظت کند.
10.خوردن سیر ناشتا برای کنترل دیابت
دیابت نوع 2 در حال افزایش و گسترش است به خاطر سبک زندگی بی تحرک و عادات غذایی نادرست . مصرف سیر روی گلوکز خون ناشتا تاثیر می گذارد . در یک مطالعه علمی با مقایسه میانگین گلوکز سرم افراد پس از صرف دو نوع صبحانه، نشان داده شد که گلوکز سرم پس از صرف صبحانه حاوی سیر نسبت به صبحانه معمول کاهش چشمگیری داشته است . بنابراین، استفاده روزانه از سیر تازه در کاهش گلوکز سرم بیماران دیابتی نوع 2 موثر می باشد. علاوه بر این نتایج تحقیقات دیگر نیز ثابت کرده است که قند خون ناشتا در بیماران دیابتی پس از 3 ماه مصرف سیر ، به میزان 5 /49 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می یابد.
۱۱. درمان روماتیسم و آرتروز
گفتیم که سیر خاصیت ضد التهابی دارد؛ این به دلیل وجود چهار ترکیب گوگردی مختلف در سیر است. با توجه به این ویژگی یکی از خواص سیر ناشتا درمان روماتیسم، آرتروز و واریس است.خوردن سیر خام آن هم به صورت ناشتا با تاثیربخشی بیشتر می تواند باعث دفع سنگ کلیه و همچنین سنگ کیسه صفرا شود.
۱۳. عملکرد مثانه را بهبود می بخشد
خوردن سیر ناشتا باعث ضدعفونی شدن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه می گردد.
14.خوردن سیر ناشتا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
سیر آنتی بیوتیک طبیعی قوی برای هر سنی در نظر گرفته شده است. اول از همه، نسخه ای برای تقویت سیستم ایمنی قوی است . در زمستان، این محصول به کودکان داده می شود تا از آن ها در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت کنند. اگر صبح سیر را با شکم خالی بخورید، خواص دارویی و فواید آن به حداکثر می رسد.
15.کاهش وزن و لاغری
مصرف سیر در اول صبح و به صورت ناشتا اشتها را کم می کند و منجر به رفع پرخوری در طول روز می شود. همچنین مصرف سیر خام با معده خالی نور اپی نفرین را که یک انتقال دهنده عصبی است افزایش می دهد و باعث بالا رفتن متابولیسم بدن می شود. با خوردن یک حبه سیر خام در صبح از تجزیه چربی های ذخیره شده در بدن ممانعت به عمل می آید.
17.مصرف سیر ناشتا برای سلامت مغز
سیر از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو که منجر به بیماری های شناختی مانند آلزایمر می شود، محافظت می کند. با این حال ممکن است خود را از چنین بیماری هایی با خوردن سیر دور نگه دارید با این حال سیر می تواند به شما کمک کند با کم حافظگی مبارزه کنید .
17.سیر ناشتا مفید برای دوران بارداری
لزوم مصرف اسید فولیک در دوران بارداری در علم پزشکی اثبات شده است. مصرف سیر خام به صورت ناشتا در طی دوران بارداری، به دلیل داشتن میزان بالای اسید فولیک موجود در خود، باعث پیشگیری از نقص سیستم عصبی در جنین می شود. همچنین سیر خام به صورت ناشتا به دلیل داشتن خواص ضد عفونی و ضد التهابی باعث محافظت از زنان باردار در برابر ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. یکی دیگر از خواص سیر ناشتا در زنان باردار این است که فشار خون بالا را کاهش می دهد. به خاطر داشته باشید مصرف سیر خام ناشتا احتمال دارد زنان باردار را با سوزش سر دل، واکنش های آلرژیک و معده درد مواجه کند. همچنین در سه ماهه آخر بارداری، مصرف سیر خام، کیفیت شیر مادر را پایین می آورد.
موارد منع مصرف سیر ناشتا
قبل از مصرف سیر، به بررسی وضعیت سلامت بدن خود بپردازید. اگر از افرادی هستید که به سیر حساسیت دارید از مصرف سیر به صورت خام خودداری کنید و در صورتی که مصرف سیر باعث سردرد شدید، بروز جوش صورت و بالا رفتن دمای بدن شما شد، سریعا مصرف سیر را متوقف کنید.همچنین نتایج حاصل از برخی مطالعات حاکی از این است که مصرف سیر در افراد مبتلا به ایدز باعث بروز عوارض جانبی می شود.