خواص برگ به لیمو و فواید مصرف آن رفع تپش قلب، درمان سردرد میگرنی، سرگیجه، بهبود حالات عصبی و خستگی های روحی، ایجاد آرامش، درمان بی خوابی و تقویت معده از خواص برگ به لیمو است.
برگ به لیمو چیست؟
خواص چای برگ به لیمو خواص گیاهی برگ به لیمو فواید برگ به لیمو به لیمو گیاهى است درختچه اى به ارتفاع ۶ – ۳ متر با برگ هاى ساده سرنیزه اى به طول ۱۰ – ۷ سانتى متر، نوکدار، در قاعده گره اى و عموماً به صورت دسته هاى سه تایى در هر گره، برگ هاى له شده این گیاه بوى خوشایند لیمو را دارد. برگ این گیاه در رفع تپش قلب، سردرد های یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگی های روحی بسیار مفید است. به لیمو یک گیاه شگفت انگیز و گیاهی است که برای مزایای درمانی و سلامتی اش بسیار ارزشمند است همچنین دارای عطر لیمو فوق العاده و عطر و طعم طراوت است. استفاده های معمول از به لیمو به عنوان چای گیاهی همراه با طعم لیمو، خوشمزه است. به لیمو قرن هاست که استفاده می شود و سابقه بسیار طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب، اضطراب، سوء هاضمه، اسپاسم و بی خوابی دارد همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و کمکی طبیعی برای کاهش وزن مشهور است. برگ های گیاه به لیمو بویی شبیه لیمو و طعمی تلخ و تند دارند و بخش دارویی گیاه را تشکیل میدهند. برگ به لیمو در طب سنتی طبیعتی گرم دارد.
خواص به لیمو برای سلامتی
به لیمو از شخصیت مستقلی برخودار است و نه به لیمو ارتباط دارد و نه به میوه به. این گیاه بیشتر به عطر فوق العاده اش معروف است. اما افراد، خواص دیگری هم برای آن قائل هستند.اگر بخواهیم مزایای این گیاه برای سلامتی را نام ببریم با فهرستی طویل رو به رو خواهیم بود. تعدادی از این مزایا در ادامه ذکر شده اند:
۱. کاهش وزن
معمولا برای کاهش وزن همه به سراغ نوشیدن چای سبز می روند. اما اگر با خواص به لیمو آشنا باشید و بدانید که تنها ۲ واحد کالری دارد و سرشار از ترکیبات ارگانیکی است که اشتهای شما را برای خوردن هله هوله کم می کند، مشتری پروپاقرص دم کرده ی به لیمو خواهید شد.چربی سوزی نیز از خواص به لیمو است. چای به لیمو باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود و در چربی سوزی نقش مؤثری ایفا می کند.
۲. کاهش التهاب
مفاصل از اعضای حساس بدن هستند. خیلی آسیب پذیرند و در سالخوردگی به علت کهولت سن، در معرض خطرات زیادی هستند. مصرف به لیمو در درمان درد مفاصل و بهبود آسیب های مفاصل بسیار مفید است. این تأثیرگذاری نیز به علت میزان بالای آنتی اکسیدان است.
۳. تقویت عضلات و ماهیچه ها
معمولا در انواع دیگر چای با چنین ویژگی و خاصیتی رو به رو نمی شوید، اما تقویت ماهیچه ها از خواص به لیمو است. به لیمو به ترمیم ماهیچه های آسیب دیده خیلی کمک می کند و علت آن نیز وجود آنتی اکسیدان است.چای به لیمو باعث می شود تا عضله سازی با سرعت بیشتری در بدن به وقوع بپیوندد. نوشیدن چای به لیمو قبل از انجام تمرینات ورزشی، توصیه می شود.
۴. تقویت سیستم ایمنی
استرس اکسیداتیو، نتیجه ی فعالیت رادیکال های آزاد و حضور آن در بخش های مختلف بدن است. در نتیجه سیستم ایمنی تضعیف می شود و موجب جهش سلولی و ایجاد بیماری های مزمن می شود. به لیمو تأثیر مثبتی در افزایش سلول های سفید بدن دارد و سیستم ایمنی را تقویت می کند.
۵. کمک به هضم غذا و آرامش معده
چای به لیمو به آرامش معده و هضم بهتر غذا نیز کمک زیادی می کند. به لیمو با رفع اسپاسم های عضلانی باعث کاهش نفخ شکم و انقباضات دردآور معده می شود و مشکلات دستگاه گوارش را تقلیل می دهد.اگرچه به لیمو به خاطر میزان اندک کالری برای کاهش وزن بسیار مناسب است اما در تحریک اشتها نیز می تواند مؤثر عمل کند.
۶. پایین آوردن تب
در طب سنتی از به لیمو به عنوان دارویی خوی آور یا عرق زا استفاده می شده است. این گیاه باعث تعریق و کاهش میزان و درجه ی تب است. ضمن اینکه برای درمان بیماری های التهابی نیز مفید است. خواص به لیمو در رفع مشکل التهاب بدن بسیار قابل توجه است.
۷. کاهش اضطراب
یکی دیگر از خواص به لیمو کاهش تشویش و اضطراب است. خواص به لیمو در این زمینه به خاطر وجود آنتی اکسیدان هایی است که موجب تعادل هورمونی در بدن می شوند. از دیرباز از این ماده به عنوان نوشیدنی آرامش بخش در کاهش اضطراب بهره گرفته می شده است.
۸. درمان احتقان
از خواص به لیمو می توان به بلغم آوربودن آن نیز اشاره کرد. به لیمو به خروج خلط و مخاط از دستگاه تنفسی نیز کمک می کند. وجود خلط و مخاط باعث تولید و تکثیر باکتری ها و قارچ هاست. پس مصرف به لیمو به پاک نگه داشتن بدن در این زمینه نیز کمک می کند. در نتیجه برای سیستم ایمنی بدن محافظ خوبی است.
اما یادتان باشد که هر ماده ای به رغم فوایدی که دارد نباید خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده شود. پس اگر قصد دارید از خواص به لیمو بهره مند شوید، قبل از آن در مورد وضعیت سلامتی خود مطمئن بشوید. مثلا درصورتی که به بیماری های کلیوی (سنگ کلیه و …) دچار هستید، نباید از این ماده مصرف کنید.
خواص به لیمو برای لاغری تا چه اندازه حقیقت دارد؟
بسیاری معتقد هستند که به لیمو می تواند خواص ضدچاقی داشته باشد. فکرش را کنید که چقدر خوب می شود با نوشیدن دم نوش به لیمو در یک چشم به هم زدن لاغر شوید! اما این مسئله تا چه اندازه حقیقت دارد؟ طی تحقیقاتی که صورت گرفته است، به لیمو باعث می شود هورمون گرسنگی کاهش و هورمون تقویت کننده سیری افزایش یابد و همچنین باعث کاهش چربی بدن شود.
این خیلی خبر خوبی ست؛ نه؟ حتما پیش خودتان می گویید دیگر هر روز از به لیمو استفاده خواهید کرد. اصلا چای را باید دور ریخت و باید صبح تا شب فقط به لیمو نوشید. اما صبر کنید. حدس می زنید نظر دانشمندان در این مورد چیست؟ آن ها می گویند شواهد برای اثبات این موضوع کافی نیست.
بنابراین اگرچه ممکن است در آینده به صورت قطعی ثابت شود که یکی از خواص به لیمو لاغرکردن افراد است؛ اما اگر قصد دارید فقط با دمنوش به لیمو آن هم دمنوش هایی که در نبات غرق شده اند، وزن خیلی زیادی کم کنید، باید متاسفانه به شما بگوییم که دارید اشتباه می زنید!
مضرات برگ به لیمو (موارد احتیاطی و منع مصرف)
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراورده های موجود در بازار آن می توان به چای ورون اشاره کرد.نوشیدن دم کردهٔ گیاه به لیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.
خواص درمانی دم نوش به لیمو
دم نوش به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیهٔ انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. برای تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین دارو ها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می کند. این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است. مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است. به لیمو یکی از بهترین دارو ها جهت تقویت معده می باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد. این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می باشد. پژوهشگران ایرانی در مطالعه ای بر روی عصاره ی به لیمو دریافتند که عصاره این گیاه می تواند به درمان درد های عصبی یا نوروپاتیک کمک کند.