به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی ساعدنیوز، این جانور جدید به راسته جورپایان تعلق دارد، جانورانی بزرگ که بدنی مسطح و سخت دارند، ظاهرشان بسیار شبیه خرخاکی است و در اعماق دریا زندگی میکنند. این جورپای غولپیکر در عمق 957 تا 1259 متری تنگه سوندا، بین جزایر جاوه و سوماترا، و همچنین در اقیانوس هند کشف شد.
میانگین طول نمونه بالغ این جانور 33 سانتیمتر است. طول گونههای دیگر راسته جورپایان بعضا به 50 سانتیمتر نیز میرسد. این نخستین باری است که این گونه جانوری در آبهای عمیق اندونزی یافت میشود. به گزارش این تیم تحقیقاتی، اینگونه تحقیقات در این منطقه نسبتا نادر است.
یک عامل دیگر کمبود شکارچی در آبهای عمیق است، لذا این جانوران میتوانند در امنیت رشد کنند و بزرگ شوند. از طرف دیگر، جورپایان نسبت به سایر سختپوستان، مثل خرچنگها، گوشت کمتری دارند و به همین خاطر برای شکارچیها چندان اشتهاآور نیستند.
جورپایان در عین حال شاخکهای بلند و چشمان بزرگی دارند، ویژگیهایی که به آنها کمک میکنند تا مسیرشان را در زیستگاه تاریک خود پیدا کنند. اما اگر ظاهر غریب آنها را کنار بگذاریم، موجودات چندان تهدیدآمیزی نیستند.
جورپایان از گوشت جسد حیوانات مردهای تغذیه میکنند که کف دریا افتادهاند.
این جانور در عمل لاشخوری است که در کف اقیانوس دنبال اجساد حیوانات مرده میگردد تا از آنها تغذیه کند. به گفته موزه تاریخ طبیعی لندن، سوختوساز آنها بسیار کند است. حتی گزارش شده است که یک نمونه از این جورپایان غولپیکر که در ژاپن نگهداری میشد بدون خوردن ذرهای غذا تا 5 سال زنده ماند.