همه چیز درمورد میوه پاپایا

  دوشنبه، 24 آذر 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
همه چیز درمورد میوه پاپایا
آیا درمورد میوه پاپایا چیزی میدانید؟ آیا اسم این میوه به گوشتان خورده؟ در این متن با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است را درمورد این میوه بدانید.

پاپایا چیست؟

این میوه با نام علمی « کاریکا پاپایا» (Carica papaya) در خانواده «خربزه درختیان» (Caricaceae) قرار دارد. پاپایا که به نام پاپایه یا خربزه درختی هم شناخته می شود میوه ی استوایی آبدار به رنگ نارنجی از خانواده ی خربزه درختی ها می باشد. پاپایا یکی از میوه های استوایی و بومی مناطق حاره ای آمریکا و مکزیک است و در کشورهای هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین هم پرورش داده می شود. کاشت میوه پاپایا در ایران برای اولین بار در شهر یزد انجام شده است و به عنوان میوه وارداتی نیز در کشور به فروش می رسد. پاپایا حاوی یک آنزیم به نام papain است که می تواند زنجیره های سخت پروتئین موجود در گوشت ماهیچه را تجزیه کند. به همین دلیل، هزاران سال است که مردم از این میوه به منظور هضم پروتئین گوشت استفاده می کنند.

تصویر

این گیاه مانند دیگر درختان این خانواده، یک ساقه گوشتی بلند دارد و میوه های گلابی شکل در انتهای این ساقه یا تنه تشکیل می شوند. وقتی که این میوه مفید هنوز نارس و کال باشد پوست آن سبز است و زمانی که رسیده باشد پوستی نارنجی رنگ خواهد داشت. گوشت آن نیز ممکن است زرد، نارنجی و یا قرمز باشد. علاوه بر این، این میوه دارای دانه هایی سیاه است که خوردنی اما تلخ هستند.

مواد مغذی پاپایا

یک فنجان پاپایا یا، حدود یک پاپایا کوچک خرد شده دارای ارزش غذایی زیر می باشد:

  • ۱۰۰ کالری
  • ۲۵ گرم کربوهیدرات
  • ۴ گرم فیبر
  • ۲۲۴ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C
  • ۲۶ درصد از نیاز روزانه بدن به فولات
  • ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A
  • ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم
  • ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم
  • ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن به مس
  • ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن به پانتووتنیک اسید

این میوه ویتامین C زیادی دارد. مصرف ۶۰ گرم از این میوه در روز ۲۳۷ گرم یا تقریبا ۴۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند. همانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد، این میوه حاوی ۱۸۴ میکروگرم ویتامین A در قالب بتا کاروتن است که پیش نیاز تولید ویتامین A در بدن بوده و معمولا در گیاهان یافت می شود.

خواص میوه پاپایا

این میوه سرشار از مواد مغذی بوده و فواید بسیار زیادی برای سلامت بدن انسان دارد. در ادامه به بررسی خواص فوق العاده این میوه خوشمزه خواهیم پرداخت:

1- موثر در تامین سلامت قلب

مصرف دانهٔ پاپایا به حفظ سلامت قلب کمک می کند. ویتامین C به کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی کمک می کند و از شریان ها در برابر آسیب محافظت خواهد کرد. میوه هایی که سرشار از لیکوپن و ویتامین C هستند، می توانند سلامت قلب را ارتقا بخشند. آنتی اکسیدان های موجود در پاپایا قادرند تا از قلب شما محافظت کنند و اثرات محافظی “کلسترول خوب” یا همان HDL را افزایش دهند. کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانع از چسبیدن و رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی می شود و می تواند از سکته های قلبی جلوگیری کند. فیبر موجود در این میوه هم کلسترول بد خون را کاهش می دهد. پاپایا منبعی غنی از فیبر است و باعث کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) در بدن می شود. با مصرف پاپایا به عنوان میان وعده، قلب سالم تر خواهد ماند و از زخم های معده دور خواهید شد. پاپایا برای کاهش فشار خون هم مفید است. پتاسیم موجود در این میوه، اثرات سدیم را کنترل و با بهبود جریان خون در رگ ها، سطح فشار خون را تنظیم می کند.

تصویر

2- پاپایا، دشمن التهاب

مصرف میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مانند پاپایا، به کاهش نشانگرهای التهابی کمک می کنند. آنزیم های موجود در پاپایا به ویژه پاپائین و چیموپاپائین باعث کاهش التهاب نقاط مختلف بدن می شوند. کاهش التهاب بدن یکی از مهم ترین خواص پاپایاست. همچنین پاپائین به کاهش التهاب در افراد مبتلا به بیماری هایی مانند آسم یا آرتریت کمک می کند و می تواند در کاهش التهاب پروستات نیز نقش داشته باشد. کاهش سطح التهاب بدن اغلب با کاهش روند طبیعی پیری همراه است.

3- کاهش مشکلات دستگاه گوارش

فولات، ویتامین سی (C) و ویتامین ای (E) موجود در پاپایا با ایجاد تحرک در روده ها و معده از تهوع صبح گاهی می کاهند. آب پاپایای رسیده هم به هضم بهتر غذا کمک می کند. در واقع، فیبر موجود در این میوه باعث افزایش حرکات روده می شود و در نتیجه درمان یبوست می شود.

افرادی که دارای اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، روده چکه کن یا بیماری های خودایمنی و التهاب روده هستند ممکن است با اضافه کردن پاپایا یا مکمل پاپائین به رژیم غذایی خود بتوانند بر بیماری غلبه کنند.

از آنجا که پاپائین به هضم کمک می کند، خوردن پاپایا در صبح می تواند به کاهش علائم تهوع صبحگاهی در زنان باردار کمک کند.

افرادی که اسید معده شان کم است و نمی توانند گوشت های خاصی را مصرف کنند و مشکلات جذب دارند، می توانند با مصرف پاپایا پروتئین بیشتری را بعد از غذا جذب کنند چون آنزیم papain در پاپایا می تواند پروتئین را آسان تر هضم کند.

4- موثر در کاهش ریسک ابتلا به ماکولا

فلاونوئیدهایی مانند لوتئین و زاکسانتیین می توانند به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا، که نوعی از دست دادن قدرت بینایی مرتبط با افزایش سن است کمک کنند. دژنراسیون وابسته به سن ماکولا یکی از بیماری های چشمی است که در آن، سلول های چشمی از بین می روند و دید چشم تار می شود و ممکن است که بینایی فرد مبتلا از بین برود. آنتی اکسیدانی موسوم به بتاکاروتن در هویج و پاپایا وجود دارد که هم به آنها رنگی نارنجی می دهد و هم از چشم در برابر بیماری هایی مانند دژنراسیون وابسته به سن ماکولا جلوگیری می کند.

تصویر

5- پاپایا یک آنتی اکسیدان قوی است

آنتی اکسیدان ها، از جمله کاروتنوئیدهای موجود در پاپایا، می توانند رادیکال های آزاد را خنثی کنند. پاپایا تخمیر شده می تواند استرس اکسیداتیو را در افراد مسن و افراد مبتلا به دیابت، کم کاری تیروئید و بیماری کبد کاهش دهد.

6- مراقبت از پوست

پوست پاپایا حاوی آنزیم هایی است که با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند. همچین مقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه پاپایا با افزایش تولید کلاژن برای جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.

آنزیم پاپایان موجود در میوه پاپایا با کاهش التهاب پوست به درمان آکنه و جوش صورت و التهاب و قرمزی جای جوش کمک می کند.

وجود لیکوپن در میوهٔ پاپایا مانع از شکل گیری چروک روی پوست زنان بعد از دوران قاعدگی می شود.

ماساژ صورت با یک لوسیون حاوی پاپایا به از بین رفتن و لایه برداری سلول های مرده پوستی کمک می کند. مالیدن پوست پاپایا روی پوست دست ها و صورت هم به سلامت پوست این نواحی کمک می کند. درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس هم با پاپایا ممکن است.

پاپایا خواص آب رسانی قوی دارد و برای کسانی که پوست خشک دارند می تواند به عنوان یک مرطوب کننده ی طبیعی عمل کند.

اسید آلفا هیدروکسی و بتاکاروتن موجود در پاپایا با پاک سازی پوست به روشن شدن رنگ پوست، از بین بردن پوست مرده و پاک سازی پوست صورت کمک می کنند.

پاپایای سبز خواص سفید کنندگی دارد و برای درمان سیاهی دور چشم مفید می باشد.

تصویر

عوارض و مضرات احتمالی پاپایا چیست؟

مصرف پاپایا به اندازه متعادل از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا مانعی ندارد اما امکان دارد که مصرف این میوه با عوارضی همراه باشد:

  • زنان باردار: مصرف پاپایا در دوران بارداری خطرناک است. پاپایا نارس و کال حاوی مقادیر بالایی لاتکس بوده که باعث انقباض رحم شده و خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش می دهد. غلظت پاپایا در حالت نارس و نیمه رسیده می تواند موجب افزایش انقباضات رحم و سقط جنین شود.
  • پاپایای خام یا نارس باعث ایجاد درد در روده و معده می شود و گاهی در مری هم حفره هایی ایجاد خواهد کرد.
  • دانه های این میوه حاوی آنزیم هایی سمی موسوم به کارپین (carpine) است. این ماده، اعصاب مرکزی را بی حس و فلج می کند. بی حسی اعصاب مرکزی باعث فلج شدن یا فلج عضلات قلبی می شود.

چگونه پاپایا را مصرف کنیم؟

  • یک سالاد میوه گرمسیری را با پاپایا ، آناناس و انبه تازه درست کنید.
  • می توانید پوره پاپایا را به یک لیوان لیموناد ، آیس تی و یا آب برای بخشیدن عطر و طعم تازه اضافه کنید.
  • چند برش پاپایا یخ زده را به اسموتی (اسموتی یا نرم نوش یک نوشیدنی مخلوط شده و گاهی شیرین شده است که از میوه تازه ساخته میشود) اضافه کنید.
تصویر

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها