تداخل دارویی
کاربامازپین، فنوباربیتال، فنی توئین و پریمیدون، ریفامپین و OCP غلظت پایدار لاموتریژین را کاهش می دهند. بیمار باید به دقت پیگیری شود. مهارکننده های فولات (مانند کوتریموکسازول و متوترکسات) تحت تأثیر لاموتریژین قرار می گیرند. زیرا این دارو آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز را که در ساخت اسید فولیک نقش دارد، مهار می کند. بیمار باید به دقت پیگیری شود ، زیرا دارو ممکن است یک اثر تجمعی داشته باشد.
اسید والپروئیک کلیرانس لاموتریژین را کاهش می دهد، درنتیجه غلظت پایدار دارو افزایش می یابد. بیمار از نظر مسمومیت به دقت پیگیری شود.
مصرف لاموتریژین در بارداری و شیردهی
مصرف لاموتریژین در بارداری: عوارض لاموتریژین در بارداری باید مورد توجه خانم هایی باشد که از داروی لامورتیژین استفاده می کنند. تاثیر لاموتریژین بر روی جنین افزایش بروز تاثیرات تراتوژنیک را نشان داده است. اما باید توجه داشت صرف بیماری صرع می تواند احتمال بروز نواقص مادرزادی را افزایش دهد. بنابراین به خانم هایی که قصد بارداری دارند توصیه می شود تا قبل از باردار شدن به پزشک مراجعه کنند. مصرف روزانه 5 میلی گرم فولیک اسید قبل از آبستن شدن توصیه می شود. مصرف لاموتریژین در بارداری توصیه نمی شود مگر آن که لزوم مصرف توسط پزشک مشخص گردد.
مصرف لاموتریژین در شیردهی: عوارض لاموتریژین در شیردهی باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است از جایگزین بهتری به جای لاموتریژین استفاده شود. لاموتریژین در شیر مادر ترشح می شود. داده های به دست آمده از مطالعات حیوانی نشان داده است که غلظت پلاسمایی لاموتریژین در شیر انسان %30 تا 35% (در برخی موارد 50%) غلظت لاموتریژین در خون مادر می باشد. نوزادان شیرخواری که در تماس با لاموتریژین قرار دارند باید تحت مانیتور قرار گیرند.

نکاتی که باید در ارتباط با مصرف لاموتریژین بدانید
- این دارو در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از دو سال استفاده می شود.
- لاموتریژین در افرد با نارسایی کبدی نباید مصرف شود.
- در صورت بروز علائمی مثل بثورات جلدی، تب، علائم شبه آنفلوآنزا، خواب آلودگی و بدتر شدن حملات صرعی مصرف دارو باید قطع و به پزشک مراجعه شود. شاید نیاز به تغییر دارو داشته باشید.
- قبل از مصرف دارو هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته اید را به اطلاع پزشک خود برسانید.
- اگر بادار هستید و یا قصد بارداری دارید درباره مصرف یا عدم مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید. این دارو ممکن است برای جنین عوارضی به همراه داشته باشد.
- فهرست تمامی داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. چرا که ممکن است برخی داروها با لاموتریژین تداخل داشته باشند.
- به دلیل اینکه داروی لاموتریژین بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.
- هیچ گاه به طور ناگهانی دارو را قطع نکنید. این دارو باید به طور تدریجی قطع شود.
- اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که آن را به یاد آوردید مصرفش کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دارو رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده به برنامه دارویی منظمتان بازگردید و مقدار دارو را دو برابر نکنید.
- در صورت سابقه مشکلات کلیوی، کبدی، بیماری پارکینسون و حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
- طی مصرف این دارو به هنگام رانندگی احتیاط کنید. این دارو ممکن است شما را خواب آلود کند.
- دارو را طبق دستور پزشک مصرف کرده و مقدار آن را کم یا زیاد نکنید.
- اگر در حال شیردهی به نوزاد خود هستید قبل از مصرف دارو در این رابطه با پزشک مشورت کنید.
- قرص لاموتریژین را می توان به همراه غذا یا بدون آن مصرف کرد.
- افکار ناراحت کننده ای ممکن است در ابتدای درمان برایتان ایجاد شود که به مرور رفع خواهد شد.
- اگر طی درمان با این دارو دچار مشکلات گوارشی مثل اسهال و حالت تهوع شدید غذاهای پرچرب و پرادویه را از برنامه غذایی تان حذف کنید.
- در طول درمان با لاموتریژین از کرم مناسب ضد آفتاب استفاده کنید.
هشدارها
1-بروزبثورات جلدی،واکنشهای ازدیاد حساسیت،اختلالات خونی،نارسایی اعضا،افکار خودکشی،وخیم تر شدن تشنج ها،عوارض جانبی سیستم عصبی مرکزی، مننژیت غیرعفونی با مصرف لاموتریژین امکانپذیر می باشد.
2- لاموتریژین در موارد نارسایی کبد و یا کلیه و تالاسمی با احتیاط فراوان مصرف شود.
توصیه های دارویی لاموتریژین
1. از قطع ناگهانی مصرف این دارو باید پرهیز شود. قطع مصرف دارو باید به تدریج . حداقل طی 2 هفته انجام شود.
2. دوره درمان با دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیشتراز مقدار تجویز شده مصرف شود.
3. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرفی دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری گردد.
4. به منظور بررسی پیشرفت درمان، مراجعه منظم به پزشک ضروری است.
5. از مصرف سایر داروهای حاوی الکل و داروهای مضعف CNS با این دارو باید خودداری گردد.
6. به علت بروز تاری دید، سرگیجه و خواب آلودگی ، هنگام رانندگی یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط گردد.
7. در صورت بروز تب، بثورات جلدی، علائم شبه آنفولانزا، تورم غدد لنفاوی یا افزایش تشنج، باید به پزشک مراجعه نمود.