موارد منع مصرف و تداخل دارویی تروپیکامید

  پنجشنبه، 06 بهمن 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی تروپیکامید
قطره چشمی تروپیکامید مردمک چشم را بزرگتر و عضلات چشم را ریلکس می‌کند. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی قطره تروپیکامید بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

انواع مختلف از قطره چشم وجود دارد در استفاده از هر کدام ما همیشه دچار چالش هستیم. زمان استفاده و میزان استفاده در درمان شما مهم است. این که آیا شما از دارو برای گلوکوم، چشم خشک، عفونت یا آلرژی استفاده می کنید باید از آنها به درستی استفاده کنید تا بتوانید از مزایای کامل آن بهره مند شوید. اگر در جدول زمانبندی و یا نحوه استفاده از قطره چشم مشکل دارید با چشم پزشک خود درباره گزینه هایی که در دسترس هستند صحبت کنید. برای برخی افراد استفاده از قطره های چشم با روش استاندارد می تواند بسیار دشوار باشد، مانند کودکان و افرادی که واکنش شدیدی نسبت به چیزی که در نزدیکی آنها دیده می شود ممکن است از خود بروز دهند و قادر نباشند چشم خود را باز نگه داشته باشند.

قطره چشمی تروپیکامید

موارد منع مصرف داروی تروپیکامید

  • به تاریخ انقضای قطره چشم تروپیکامید (Tropicamide eye drops) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز قطره چشمی تروپیکامید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:

  • حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
  • بارداری
  • شیردهی
  • گلوکوم یا بالا بودن فشار چشم
  • اگر از لنزهای تماسی استفاده می کنید.

تداخل دارویی تروپیکامید

ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی به خصوص داروهایی مثل:

  • آنتی هیستامین ها(به عنوان مثال، دیفن هیدرامین(diphenhydramine)، مکلیزین(meclizine))
  • ضد اسپاسم ها(به عنوان مثال، دی سیکلومین (dicyclomine))
  • برخی داروهای بیماری پارکینسون (به عنوان مثال، آنتی کولینرژیک هایی مانند بنزتروپین (benztropine)، تری هگزیفنیدیل (trihexyphenidyl))،
  • مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید(isocarboxazid)، لینزولید(linezolid)، متیلن بلو(methylene blue)، موکلوبماید(moclobemide)، فنلزین(phenelzine)، پروکاربازین(procarbazine)، رازاگیلین(rasagiline)، سلجیلین(selegiline)، ترانیل سیپرومین(tranylcypromine))
  • سایر داروهای چشم، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین(amitriptyline)) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

سخن آخر

بیشتر داروهایی که در چشم پزشکی کاربرد دارند، به شکل قطره تهیه شده اند. به این ترتیب دارو مستقیما به محل اثرش وارد می شود و عوارض ناشی از رسیدن آن به سایر قسمت های بدن به حداقل می رسد. ولی برای رسیدن به این هدف باید دارو را درست استفاده کرد. از آنجا که دستگاه جمع آوری اشک چشم، قطره مصرفی را به درون بینی هدایت می کند، در صورت کاربرد نادرست دارو و ورود آن به بینی، دارو از راه مخاط بینی، جذب خون می شود و به سراسر بدن می رود و ممکن است عوارض دارو در سایر قسمتهای بدن ظاهر شود. استفاده درست از قطره های چشمی، باعث جذب بیشتر و اثر درمانی مؤثر دارو می شود و از طول دوره درمان می کاهد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها