تداخل دارویی گالانتامین
برخی داروهایی که ممکن است با گالانتامین تداخل داشته باشند عبارتند از:
- داروهای ضد کولینرژیک مانند آتروپین، دیفن هیدرامین، هیوسین، تولترودین
- آسپرین (دوزهای بالا که برای آرتریت استفاده می شود)
- داروهای کولینرژیک مانند بتانیکول
- داروهای سرماخوردگی یا آلرژی حاوی آنتی هیستامین مانند بنادریل و غیره
- داروهای بیماری پارکینسون
- داروهای درمان اسید معده، زخم معده، بیماری ماشین یا سندرم روده تحریک پذیر
- داروهای مثانه یا ادرار مانند داریفناسین، فسوترودین، اکسی بوتینین، تولترودین، سولیفناسین
- داروهای ضد آسم و گشاد کننده برونش مانند آکلیدینیوم، ایپراتروپیوم یا تیوتروپیوم
- مهارکننده های کولین استراز مانند نئوستیگمین
- استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن
- ضد قارچ های آزول از جمله کتوکونازول، آمی تریپتیلین
- داروهای ضد افسردگی SSRI شامل پاروکستین، کینیدین
- داروهای قلبی، داروهایی که ضربان قلب را کاهش می دهند یا منجر به انسداد AV می شوند از قبیل بتا بلاکرها مانند متوپرولول، پروپرانولول و داروی دیگوکسین
توجه: به مصرف آسپرین با دوز کم که توسط پزشک و برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز شده – معمولا دوزهای بین 81 تا 325 میلی گرم در روز – ادامه دهید.
توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف گالانتامین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.
هشدارها
1-گالانتامین بعنوان مهارکننده کولین استراز ،اثرات مسدودکنندگی عصبی عضلانی سوکسینیل کولین و عوامل مسدد عصب -عضله مشابه ، را طی بیهوشی تشدید می کند.لذا در صورت نیاز به هرگونه اعمال جراحی ، اعمال دندانپزشکی و یا درمان های اورژانس باید پزشک و دندانپزشک خود را از مصرف گالانتامین مطلع سازید.
2-گالانتامین بدلیل مهار کولین استراز ، دارای اثرات واگوتونیک بر روی گره های سینوسی-دهلیزی و دهلیزی-بطنی می باشد که منجر بهبرادی کاردی و انسداد AV می شود.لذا در بیماران دارای اختلالات قلبی عروقی مانند برادی کاردی و بلوک قلبی با احتیاط فراوان تجویز شود.
3-گالانتامین بدلیل عمل کولینومیمتیک (مقلد کولین) باعث افزای ترشح اسید معده می شودلذا بیماران بخصوص بیماران دارای سابقه زخم گوارشی و بیمارانی که ضدالتهاب های غیر استروئیدی را همزمان مصرف می کنند، بدقت از لحاظ خونریزی گوارشی تحت نظر قرار بگیرند.
4-گالانتامین میتواند سبب بروز انسداد خروجی مثانه شود . لذا در بیماران دارای انسداد مجاری ادراری با احتیاط تجویز شود.
5-مهارکننده های کولین استراز از جمله گالانتامین توانایی ایجاد تشنج های ژنرالیزه را دارند. لذا در بیماران دارای صرع یا با سابقه حملات تشنجی با احتیاط فراوان تجویز شود.
6-در بیماران دارای سابقه آسم شدید یا بیماری انسدادی ریه حین مصرف گالانتامین عملکرد دستگاه تنفسی جهت جلوگیری از بروز عوارض ریوی تحت نظارت دقیق قرار بگیرند.
7-در مواردی از نارسایی احتقانی قلب با مصرف گالانتامین مرگ اتفاق افتاده است.
مصرف گالانتامین در بارداری و شیردهی
C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )
مصرف در شیردهی: ترشح دارو در شیر نامشخص می باشد. هیچ اندیکاسیونی برای مصرف دارو در دوران شیردهی موجود نمی باشد.

موارد احتیاطی مصرف گالانتامین
- قبل از مصرف گالانتامین در صورت حساسیت به این دارو یا گیاهان نرگس زرد یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
- قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:
– مشکلات کبدی
– مشکلات کلیوی
– مشکلات معده یا روده مانند زخم یا خونریزی
– مشکلات قلبی از جمله سندرم سینوس بیمار، برادیکاردی، بلاک های AV، آریتمی
– مشکلات تنفسی و ریوی مانند آسم شدید، بیماری انسدادی مزمن ریوی
– تشنج
– مشکلات ادرار کردن مثلا به واسطه پروستات بزرگ شده
- قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید.
- در دوره مصرف این دارو ممکن است دچار سرگیجه یا خواب آلودگی شوید و الکل یا ماری جوانا می تواند آن ها را تشدید کند. تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر گونه فعالیتی که به هوشیاری کامل نیاز دارد اجتناب کنید.
- از مصرف الکل اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا به پزشک اطلاع دهید.
- داروی گالانتامین را با یک لیوان آب پر مصرف کنید و برای جلوگیری از کم آبی بدن طی دوره مصرف این دارو هر روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
- اگر قصد عمل جراحی دارید مدتی قبل از موعد عمل به پزشک بگویید، ممکن است نیاز باشد برای مدت کوتاه مصرف این دارو را قطع کنید.
- اگر به هر دلیل مدتی مصرف این دارو را قطع کرده اید برای تعیین مجدد دوز مصرف به پزشک مراجعه کنید.
ملاحظات اختصاصی حین مصرف گالانتامین
- برادیکاردی و بلاک قلبی در بیماران با یا بدون اختلالات هدایتی زمینه ای گزارش شده است. تمامی بیماران از نظر عوارض جانبی و اثر بر هدایت قلبی بررسی شوند.
- جهت کاهش ریسک تهوع و استفراغ، دارو با غذا و ضد تهوع مصرف شده و بیمار مایعات کافی دریافت کند.
- در صورت قطع مصرف دارو برای چند روز، دارو مجددا با حداقل دوز شروع شده و افزایش دوز برای رسیدن به مقدار مصرف قبلی، در فاصله های 4 هفته ای یا طولانی تر انجام شود.
- محلول خوراکی و قرصهای معمولی فراهمی زیستی یکسان دارند.
- به علت خطر افزایش ترشح اسید معده، بیماران، بویژه آنهایی که ریسک ایجاد زخمهای گوارشی را دارند، از نظر علائم خونریزی فعال یا مخفی به دقت بررسی شوند.