میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی داکتینومایسین

  یکشنبه، 30 بهمن 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی داکتینومایسین
داکتینومایسین با نام تجاری کاسمژن یک داروی ضد سرطان است که با رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کند. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی داکتینومایسین بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

استفاده از داروی شیمی درمانی یک روش معالجه است که‌ از مواد شیمیایی قوی برای نابودی سلول های سریع الرشد دربدن شما استفاده می‌کند. شیمی درمانی نوعی درمان است که‌ برای بیماری سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت استفاده ازاین روش این است که‌ سلول‌های بیمار بسیار سریعتر از سلول‌های طبیعی بدن رشد کرده و تکثیر می‌یابند و می‌توان به‌صورت ترکیبی برای درمان طیف وسیعی از سرطان ها استفاده کرد. اگر چه بهره گیری از داروی مورد نظر روشی موثر برای درمان بسیاری از انواع سرطان است، اما عوارض جانبی نیز دارد. برخی از عوارض جانبی خفیف و قابل درمان هستند، در حالی که‌ برخی دیگر می‌توانند عوارض جدی ایجاد کنند.

داروی داکتینومایسین

میزان مصرف داروی داکتینومایسین


  • بزرگسالان: مقدار mcg/day 500 به مدت حداکثر پنج روز تزریق وریدی می‌شود. حداکثر مقدار مصرف mcg/kg/day 15 یا mcg/m2/day 600-400 به مدت پنج روز است. بعد از بهبودی مغز استخوان، می‌توان دوره درمان را تکرار کرد.

  • کودکان: مقدار mcg/kg/day 15 به مدت حداکثر 5 روز تزریق وریدی می‌شود. روش دیگر، تزریق وریدی مقدار تام mcg/m2 2500 طی مدت یک هفته است. حداکثر مقدار مصرف mcg/kg/day 15 یا mcg/m2/day 600-400 است. بعد از بهبودی مغز استخوان می‌توان دوره درمان را تکرار کرد.

مکانیزم اثر داروی داکتینومایسین


مدارک خوبی وجود دارد که نشان می دهد اتصال قوی ولی برگشت پذیر دارو با DNA موجب مداخله در ساخت RNA ( جلوگیری از طولانی شدن RNA پلی مراز) و در نتیجه اختلال در ساخت پروتئین می شود. به طور کلی اکتینومایسین دارای اثر مهاری بر روی باکتری های گرم مثبت ، گرم منفی و برخی از قارچ ها می باشد. با این وجود خواص سمی اکتینومایسین ها (از جمله اکتینومایسین دی ) موجب ممانعت از کاربرد آنها به عنوان آنتی بیوتیک در درمان بیماری های عفونی می شود.
به دلیل اثرات سمیت سلولی، اکتینومایسین ها دارای اثرات آنتی نئوپلاستیک ( ضد سرطان ) هستند که در آزمایشات حیوانی با انواع تومورهای القایی نیز به اثبات رسیده است. این فعالیت سمیت سلولی دلیل استفاده آن ها در درمان انواع سرطان ها می باشد. اعتقاد براین است که داکتینومایسین اثرات سمی خود را با اتصال به DNA و مهار ساخت RNA انجام می دهد.

اثر فارماکوکینتیک داروی داکتینومایسین


  • جذب: وریدی

  • دفع: ادرار و صفرا

  • نیمه عمر:36 ساعت

  • متایولیسم: کبدی

سخن آخر

عوارضی که ممکن است داروهای شیمی درمانی در بدن ایجاد نمایند، بستگی به ترکیب دارویی و شدت واکنش بدن نسبت به دارو دارد. به یاد داشته باشید این عوارض موقت و گذرا هستند و بیمار دچار همه عوارض نخواهد شد و در مجموع فواید حاصل از این داروها بیشتر از عوارض آنها است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر