به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، درصورت عدم آلرژی به گیلاس، این میوه باز هم به ندرت باعث عوارض جانبی خواهد شد. مصرف گیلاس به مقدار فراوان یا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سرشار از فیبر ممکن است اثرات نامطلوبی داشته باشد. برای پیشگیری از این عوارض جانبی و اطمینان ازتامین نیاز روزانه بدن به موادمغذی، گیلاس و سایر میوه ها را به اندازه ی توصیه شده مصرف کنید.
گیلاس حاوی مقدار بالایی فیبر است، به طوریکه در هر فنجان 3 گرم فیبر وجود دارد. اگرچه بعید به نظر می رسد این مقدار فیبر باعث بروز عوارض جانبی شود اما اگر این میوه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی با درصد فیبر بالا مصرف شود، به ویژه زمانیکه مقدار فیبر دریافتی به سرعت افزایش یابد؛ علائمی مانند گاز روده، کرامپ های شکمی و نفخ را به دنبال خواهد داشت.
اگرچه گیلاس حاوی مواد مغذی است اما درصورتیکه به جای سایر مواد مغذی ضروری بدن مصرف شود کمبودهای تغذیه ای را به دنبال خواهد داشت. گیلاس غنی از منابع کربوهیدرات مانند قند طبیعی، فیبر، ویتامین C و پتاسیم بوده اما فاقد میزان کافی از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین غذایی و چربی های اشباع نشده است. با این وجود در صورتیکه گیلاس به میزان توصیه شده در یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود منجر به کمبودهای تغذیه ای نخواهد شد.
عوارض گیلاس، در صورت آلرژی به گیلاس، احتمال عوارض جانبی ناخوشایند یا حتی در مواردی، خطرناک وجود دارد. براساس آکادمی آسم، آلرژی و ایمونولوژی امریکا، آلرژی به گیلاس به صورت حس بسته شدن راه گلو، تنگی نفس و کهیر ظاهر می شود. درصورت مشاهده هر کدام از این علائم بعد از مصرف گیلاس، از خوردن این میوه اجتناب کرده و به پزشک مراجعه کنید. لازم به ذکر است در صورت داشتن آلرژی به گیلاس ممکن است به سایر میوه ها نیز آلرژی داشته باشید.
عوارض گیلاس، در صورتیکه حتی به گیلاس آلرژی ندارید، این میوه را براساس میزان توصیه شده روزانه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنید تا از عوارض جانبی ناشی از مصرف زیاد گیلاس و کمبودهای تغذیه ای پیشگیری شود. براساس دستورالعمل غذایی امریکا، در یک رژیم غذایی روزانه با 1600 کالری انرژی، می توان یک و نیم فنجان گیلاس دریافت کرد. همچنین در یک رژیم غذایی با مصرف روزانه 2000 کالری انرژی و در رژیم غذایی 2800 کالری، به ترتیب میزان توصیه شده مصرف گیلاس دو فنجان و دو فنجان و نیم است.