پرورش لیندا
نیازها
تکثیر :
کاشت بذر در خاک پیت در هوای گرم،ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه
نور:
در جایی از آپارتمان به خوبی رشد می کند که نور مستقیم خورشید به جز ماههای تیر و مرداد روزانه چهار ساعت یا بیشتر در آنجا بتابد. در شرایطی که پرورش آن با نور مصنوعی فراهم شود نباید از حداقل هشتصد شمع و مدت تابش آن از 12 ساعت در روز کمتر باشد.
رطوبت
:در تمام طول سال هفته ای یکبار غبارپاشی کافی است،در مواقعی که درجه حرارت زیر 10 درجه است غبارپاشی نکنید.
درجه حرارت:درجه حرارت ایده آل بین 18 تا 25 درجه سانتیگراد است. البته درجه حرارت های متغیر بین 5 تا 30 درجه را نیز به خوبی تحمل می کند.
فصل تعویض گلدان:در صورت نیاز باید قبل از آغاز فعالیت مجدد گیاه در اوایل بهار در محیطی سربسته و بدون کوران انجام گیرد.
دما :
حرارت بالا را دوست دارد اما با حرارت متوسط نیز سازگار است . در دامنه دمایی 12 تا 21 درجه رشد کرده و به سرما حساس است . دمای لازم برای زمستان گذرانی حداقل در حدود 10 درجه سانتیگراد است .
آبیاری :
به دلیل خصوصیات گیاه لیندا برای زیست در شرایط طبیعی خودش ،گیاه لیندا قادر است تا یک سال آب را در ساقه خود ذخیره کند. بهتر است رطوبت خاک پایین باشد و خاک در بین دو آبیاری کاملا خشک شود . در طول فصل رشد بهتر است گیاه هر سه هفته یک بار آبیاری شود و در طول زمستان به نظر میرسد که بار آبیاری برای گیاه کافی است یعنی به اندازه ای که مانع از پژمردگی برگهای گیاه شود . آبیاری بیش از حد به گیاه لیندا متداولترین علت آسیب و نابودی گیاه است .
اگر برگ ها پژمرده شد …
اگر روی برگ های لیندا آب ریخته شد سریع برگ ها را خشک کنید و اگر برگ ها را خشک نکردید و بیشترشان پژمرده شد، سعی کنید برگ های پژمرده را از بدنه اش جدا کنید و تا بیرون آمدن جوانه های جدید صبر کنید تا گیاه تان به وضع عادی برگردد در غیر این صورت گیاه تان را از دست داده اید.
لکه های قرمز را جدی بگیرید
شاید مهم ترین آفتی که لیندا را تهدید می کند، کنه قرمز باشد. اگر روی برگ های لیندا لکه های قرمز دیدید، با دستمالی این لکه ها را از روی ساقه ها بردارید. اگر سریع متوجه شوید کنه های قرمز دیگر نمی توانند پیشروی کنند.
یادتان باشد که این گل حمام کردن را دوست ندارد. پس هرگز روی برگ هایش آبپاشی نکنید! اما برای برداشتن لکه ها، اگر تعدادشان زیاد بود، یک لیتر آب را همراه با دو سه قطره مایع ظرفشویی، در یک بطری آبفشان ریخته و روی قسمت های قرمز آب پاشی کنید و خیلی سریع خشکش کنید در حین خشک کردن کنه ها از بدنه گل جدا می شوند. نگران نباشید این کنه ها برای سلامتی انسان خطری ندارند. بیماری مهمی که لیندا را تهدید می کند، پوسیدگی ریشه است که خود ما مسبب اصلی آن هستیم. ریشه های لیندا به غیر از آب به هوا هم احتیاج دارند. اگر می خواهید ریشه اش پوسیده شود و بمیرد، هر روز به آن آب بدهید در غیر این صورت هر بار صبر کنید تا سطح خاکش کاملا خشک شود.
خاک لیمونی دوست دارد
متخصصان برای این گیاه خاک لیمونی تجویز می کنند اما این سوال پیش می آید که لیمونی دقیقا یعنی چه جور خاکی؟ خاک لوم یا لیمونی مخلوطی از خاک رس، شن و مواد آلی است و به طور کلی خاکی که پس از طغیان رودخانه ها در کنار آنها بجا می ماند خاک لیمونی گفته می شود. این خاک همان خاکی است که لیندا در بیابان های مکزیک با آن اخت شده و بسیار سبک است. البته باغبان ها به روش های مختلف برای لیندا ترکیب خاکی درست می کنند. اگر در مخلوط خاک لیمونی لیندا، پیت ماس و هوموس دیدید، تعجب نکنید. این مخلوط برای رشد گیاه ارزش تغذیه ای بالایی دارد.