همیشه نکات مختلفی در مورد خورشید و تاثیر آن بر روی بدن گفته شده است. تاثیرات منفی اشعه ماورای بنفش بر روی پوست و ایجاد سرطان یکی از نکات منفی نور خورشید است که افراد را برای استفاده از انواع کرم ضد آفتاب و پیشگیری از مشکلات احتمالی ترغیب می کند. یکی دیگر از مسائلی که در مورد نور خورشید گفته می شود، نیاز به آن برای جذب ویتامین دی است، البته این نکته از تأثیرات مثبت نور خورشید محسوب می شود. باید بدانید که نور خورشید تأثیرات مختلفی بر زندگی و بدن دارد که شاید حتی هرگز در مورد آن چیزی به گوشتان نخورده باشد.
سطح ویتامین دی
همه افراد می دانند که گذراندن وقت در محیط خارج از خانه روشی خوب برای جذب ویتامین دی است. مطالعات مختلف بر این نکته تأکید دارند که یکی از مزیت های قرار گرفتن در نور خورشید، افزایش سطح ویتامین D موجود در اشعه ماورای بنفش است که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلوروزیس یا ام اس، پوکی استخوان و حتی آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. البته گفته می شود نور زیاد خورشید می تواند نتایج مورد انتظار را برعکس کند و سطح ویتامین را پایین بیاورد. زمانی که نور خورشید به پوست برخورد می کند، مانند یک واکنش شیمیایی ویتامین دی اولیه را به ویتامین دی تبدیل می کند و قطعاً این واکنش مفید است. ولی برخی دیگر از مطالعات نشان می دهند که نور زیاد خورشید در یک روز این واکنش را در جهت وارونه انجام می دهد.
جوش صورت
نور خورشید به میزان کم و محدود می تواند به درمان برخی از مشکلات پوستی مانند آکنه و پسوریازیس کمک کند. به طرز عجیبی روشی که باعث درمان می شود، روشی است که باعث ایجاد سرطان پوست هم می شود! خورشید سیستم ایمنی سطح پوست را تضعیف می کند و باعث ضعیف شدن خط دفاعی در برابر سرطان می گردد. البته متخصصین به شما هشدار می دهند که به طور کامل برای درمان بیماری خود به نور خورشید اعتماد نکنید چون قرار گرفتن بیش از اندازه زیر نور آفتاب می تواند موجب ابتلا به سرطان پوست گردد.
تأثیر سودمندی نور آفتاب بر روی آکنه
افرادی که دچار آکنه هستند اغلب تصور می کنند که نور خورشید وضعیت پوستشان را بهبود می بخشد، حال آنکه این تصوری نادرست درباره تأثیر مثبت نور خورشید بر روی پوست است، اگر هم تأثیری داشته باشد، تنها چند هفته به طول می انجامد.در واقع قرار گرفتن در معرض آفتاب پوست را خشک می کند، به علاوه برنزه شدن در مقابل آفتاب رنگ پوست را تعدیل می کند و باعث می شود که تصورکنیم این جوش ها ناپدید شده اند. به همین جهت به نظر می رسد که آکنه ها در تابستان بهبود می یابند.کاهش استرس در زمان تعطیلات ، نمک موجود در آب دریا و کلر استخرها نیز عواملی هستند که باعث کاهش آکنه ها در تابستان و تقویت تصور تأثیر آفتاب بر روی آنها می شوند.قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش باعث ضخیم شدن لایه رویی پوست و بسته شدن منافذش می شود. ادامۀ این پدیده در طولانی مدت مانع دفع سبوم sebum و در نتیجه تشکیل جوش های سیاه و کیست های کوچک می شود؛ این جوش ها هنگام بازگشت از تعطیلات عود می کنند.
بهبودی تابستانی جوش ها تصوری اشتباه است. بالعکس، توصیه می شود که پوستمان را در مقابل نورآفتاب توسط کرم های مناسب نوع پوست حفاظت کنیم.بعضی اوقات نور خورشید آکنه ها را به طور جدی تشدید می کند ،دقت داشته باشید که اگر نور خورشید تأثیری نسبی در بهبودی آکنه در برخی افراد دارد، در بعضی افراد هم باعث حمله نوعی آکنه با نام آکنۀ خورشیدی می شود.