زرشک
زرشک درختی همیشه سبز و پهن برگ است که میوه های سرخ رنگ بیضی شکل دارد. زرشک برای مصارف دارویی بیشتر از 200 سال است که شناخته شده است.این یک گیاه سم زدا است که حاوی خواص دارویی و آرام بخش عالی است و به مبارزه با چندین بیماری کمک می کند.
انواع خاصی از بیماری های پوستی وجود دارند که می توانند با استفاده از زرشک درمان شوند.آکنه, پسوریازیس و خارش برخی از بیماری های پوستی هستند که می توانند با داروهای ضد عفونی درمان شوند، چون حاوی داروهای ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند.
اگر بخواهیم یک داروی گیاهی برای جوش صورت را معرفی کنیم که علاوه بر زیبا سازی پوست ، طعم ترش و خوشمزه ای نیز دارد ، آن زرشک است. همانطور که در تیتر این قسمت گفتیم زرشک را دست کم نگیرید.زرشک خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن به ویژه پوست دارد.استفاده از زرشک حتی در مدن زمان کوتاه باعث از بین رفتن جوشهای پوست شده و پوست را شاداب و شفاف خواهد کرد.به این منظور باید یک قاشق غذا خوری زرشک را به مدت 8 الی 9 ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد.سپس زرشک ها را به وسیله پشت قاشق له کنید و از صافی بگذرانید.در نهایت آب زرشک را میل کرده و خود زرشک را بر روی پوست خود قرار دهید.برای گرفتن نتیجه مطلوب به مدت 2 ماه این کار را یک روز در میان انجام دهید.برای درمان جوش ها نیز میتوانید هر 6 ساعت دو قاشق شربت زرشک میل کنید.
گل بنفشه
مدت ها پیش مردم گل های بنفش را نماد وفاداری، فروتنی و سادگی می دانستند و اما امروزه مردم دوست دارند که از این گل به عنوان تزیین باغچه های یا میز های خانه شان استفاده کنند.اما آیا واقعا می دانید که این گیاه می تواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد؟بعضی از مردم گل ها را برای زیبایی شان ستایش می کنند و برخی دیگر از مزایای سلامتی آن بهره می برند.
گیاهی علفی و بوته ای است. برگ های قلبی شکل با دمبرگ دراز دارد که اکثرا روی زمین پخش می شوند و هیچ ساقه ای ندارد.گل های بنفش رنگ و معطر هستند.ریشه و برگ های این گیاه در بالای زمین رشد می کنند، برای ساخت دارو استفاده می شوند.بسیاری معتقدند که زیستگاه این گیاهان از ابتدا در اروپا، به ویژه یونان بوده است.مردم با استفاده از برگ های آن دمنوش تهیه می کنند که مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد.با این حال می توان آن ها را به عنوان داروی موضعی نیز مورد استفاده قرار داد.
گیاه بنفشه برای درمان جوش صورت بسیار موثر است. به گزارش خبرگزاری ایسنا و طی مصاحبه با یکی از متخصصین طب سنتی این موضوع را بررسی میکنیم.گل بنفشه چندین نوع است که غالباً به عنوان یک گیاه زینتی در باغچه کاشته می شود و تنها از چند نوع آن استفاده دارویی می شود که مهمترین آن بنفشه ایرانی است. بنفشه بهترین سهل صفرا است، مخصوصاً موقعی که مقدار زیادی صفرا در روده و معده جمع شده است. مسکن عطش است، فشارخون را پایین می آورد و تب های شدید را برطرف می کند. برای تهیه روغن بنفشه 150 گرم بنفشه را در یک لیتر روغن کنجد بخیسانید و پس از چند روز صاف کنید و مجدداً گل بنفشه اضافه کنید و این کار را آن قدر ادامه دهید که روغن از بوی بنفشه اشباع شود. برگ این گل دارای اثر نرم کننده بوده وقتی آن را با روغن مخلوط کرده و بر پوست بماند آن را نرم و لطیف کرده و جوش ها را از بین می برد. این گیاه از جمله بهترین های داروی گیاهی برای جوش صورت است.
دوران بارداری و شیردهی:
بهتر است که در این دوران از مصرف این گیاه اجتناب کنید. دوز مناسب برای مصرف این گیاه، به عوامل متعددی مانند:سن ،سلامت و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. بهتر است که در این باره با پزشک خود مشورت کنید.