اکثر مردم، به ویژه زنان، امیدوارند که اندامی ایده آل داشته باشند. زنان همیشه به دنبال بدنی با کم ترین وزن ممکن هستند. آن ها راه های زیادی را برای کاهش وزن امتحان می کنند، از جمله برنامه ی تناسب اندام در باشگاه، رژیم غذایی، نخوردن کربوهیدرات و بسیاری موارد دیگر. گاهی اوقات هم سراغ روش های افراطی می روند مانند لیپوساکشن! اما در این محتوا ما از خواص کیوی برای لاغری و کاهش وزن برای شما می گوییم که واقعا عالی و حیرت انگیز هستند.
میوه کیوی چیست؟
کیوی میوه کوچکی است به رنگ خرمایی که کرک های ریزی روی پوست آن قرار دارد. گوشت کیوی، رنگ سبز روشن و طعمی متمایز و قوی دارد (ترکیبی از شیرین، ترش، تند، سبک و اسیدی). این مزه، شما را به یاد ترکیبی از لیمو، پرتقال، خربزه عسلی و توت فرنگی می اندازد. این میوه، دانه های سیاه زیادی دارد که بافتی ترد به این میوه خوش طعم می دهد. منشأ کیوی از دره ای واقع در کشور چین است، بعدها این میوه به کشور زلاندنو صادر شد به طوری که هم اکنون این کشور سهم عمده ای در تولید جهانی کیوی دارد.
لاغری با کیوی
کیوی، این میوه ی ترش و شیرین طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد و یکی از میوه های فوق العاده برای فصل سرما محسوب می شود. این میوه برای ما ایرانی ها نسبتاً ناشناخته بوده و بومی ایران نیست اما به صورت کاشته شده، به خصوص در گیلان و مازندران به عمل می آید و امروزه ایران جزو معدود کشورهای تولید کننده آن به شمار می رود. کیوی به علت خواص بالا و میزان کم قند در آن بهترین میوه زمستانی توصیه شده برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتی ها به شمار می آید. کیوی سرشار از فیبر است. یعنی ۲٫۵ گرم فیبر برای هر ۱۰۰ گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است و برای افرادی که روده های حساسی دارند نیز مشکلی ایجاد نمی کند. اگر دغدغه ی تناسب اندام دارید بدانید که یک عدد کیوی می تواند میان وعده ی مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان می کند و اجازه نمی دهد ریزه خواری کنید.
آیا کیوی به سوزاندن چربی شکم کمک می کند؟
کیوی به شما در کاهش وزن کمک می کند، زیرا:
- کم کالری است.
- شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.
- متابولیسم را افزایش می دهد.
- حاوی آنتی اکسیدان است که باعث کاهش وزن می شود.
البته هیچ ماده غذایی تا به حال معرفی نشده که بتواند فقط چربی های شکم را بسوزاند. در حقیقت ما با خوردن میوه ها چون کالری کم تری مصرف می کنیم، وزنمان کاهش می یابد. مصرف کالری کم تر باعث می شود تا بدن برای تولید انرژی، چربی های اضافه را بسوزاند و این ژنتیک است که تعیین می کند چه قدر از چربی شکم سوزانده شود.
عوارض کیوی
اگرچه خوردن کیوی کاملا بی خطر است، اما موارد کمی از حساسیت نیز مشاهده می شود. پس، بیایید به برخی از عوامل خطر این میوه نگاهی بیندازیم:
- حساسیت: حساسیت به کیوی، اگرچه به شدت حساسیت به مغزها نیست اما می تواند واکنشی جدی را در برخی افراد ایجاد کند. معمولا، این حساسیت با اسهال، ورم خفیف، درد شکم و خارش دهان همراه است. در موارد شدید، ممکن است فرد دچار شوک حساسیتی شود. در چنین موردی، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. این واکنش حساسیتی، بیشتر در کودکان رخ می دهد تا بزرگسالان. به علاوه، افراد حساس به گرده، لاستیک و گیاه، احتمال بیشتری دارد که به کیوی حساسیت داشته باشند.
- تحریک دهان: مصرف زیاد کیوی ممکن است به دلیل ماهیت اسیدی، باعث تحریک دهان شود. این تحریک به دلیل کریستال های سوزنی کلسیم و اکتینیدین ایجاد می شود.
- اسهال: اگرچه کیوی به دلیل میزان بالای فیبر، یک مسهل طبیعی به شمار می آید اما استفاده بیش از حد آن ممکن است باعث اسهال شود.
- واکنش به داروها: افرادی که داروهای بتابلوکر (مهارکننده گیرنده های بتا) مصرف می کنند باید از خوردن بیشتر از یک عدد کیوی در روز پرهیز کنند زیرا ممکن است سطح پتاسیم را به نقطه خطر برساند. این افزایش ناخواسته در سطح پتاسیم ممکن است به کلیه ها آسیب برساند.
- انعقاد خون: کیوی فرآیند انعقاد خون را در بسیاری از افراد کند می کند و این عامل می تواند باعث آسیب شدید به افراد مبتلا به اختلالات خونریزی شود. به علاوه، اگر قصد عمل جراحی دارید، بهتر است حداقل دو هفته قبل از موعد جراحی، مصرف کیوی را متوقف کنید.
سخن آخر
راه های مختلفی برای لذت بردن از خوردن میوه کیوی وجود دارد، تنها یک قانون باید در نظر گرفته شود. هرگز کیوی را طبخ نکنید چرا که حرارت دیدن این میوه باعث می شود که مواد مغذی آن به میزان قابل توجهی از بین برود. بهترین حالت برای خوردن کیوی این است که آن را تازه و بدون هیچ گونه فرایند پختی میل کنید.