اونیکولیز یا جدا شدن ناخن از بستر چیست؟

  یکشنبه، 09 آذر 1399   زمان مطالعه 2 دقیقه
اونیکولیز یا جدا شدن ناخن از بستر چیست؟
شایع‌ترین بیماری‌های پوستی‌ای که باعث این عارضه می‌شود، پسوریازیس، قارچ‌های ناخن، اگزمای ناخن یا بافت اطراف ناخن، عفونت‌های میکروبی زیر ناخن و زگیل زیر ناخن هستند. این مشکل می‌تواند عامل ابتلا به سایر مشکلات ناخن باشد.

چرا ناخن از بستر جدا می شود؟

شایع ترین بیماری های پوستی ای که باعث این عارضه می شود، پسوریازیس، قارچ های ناخن، اگزمای ناخن یا بافت اطراف ناخن، عفونت های میکروبی زیر ناخن و زگیل زیر ناخن هستند.
این مشکل می تواند عامل ابتلا به سایر مشکلات ناخن باشد. اونیکولیز عامل بدشکلی ناخن است و معمولا از ناحیه ای که ناخن از بستر جدا می شود به راحتی عفونت های قارچ و میکروبی نفوذ می کنند و باعث بروز عفونت های مزمن قارچی ناخن خواهد شد. به همین دلیل بیمار باید مرتب ناخن هایش را تمیز نگه دارد تا احتمال عفونت های ثانویه کمتر شود

از جمله مهمترین علل ایجاد این عارضه در ناخن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صدمه به ناخن
  • آلرژی به محصولاتی مانند لاک، مواد کاشت ناخن یا ناخن مصنوعی
  • قارچ ناخن یا پسوریازیس
  • واکنش به داروهای سیستمیک
  • تروما

برخی از متخصصان معتقدند که سلامت ناخن ها می تواند نشانه ای از سلامت کلی بدن باشد. به همین دلیل معمولا ایجاد اختلال در ناخن ها نشان دهنده وجود یک بیماری زمینه ای جدی است.

بنابراین گاهی عارضه اونیکولیز نشان دهنده عفونت قارچی یا بیماری تیروئید است. گاهی اوقات نیز کمبود برخی از ویتامین های ضروری و مواد معدنی مانند آهن باعث جدا شدن ناخن از بستر خود می شود.

چه کسانی بیشتر در معرض جدا شدن ناخن از بستر هستند و این اختلال چگونه تشخیص داده می شود؟

افراد در تمام سنین، از هر دو جنسیت و از همه نژادها به یک میزان به این بیماری مبتلا می شوند. گرچه این عارضه بیشتر در زنان بزرگسالان دیده می شود.

از آنجا که بسیاری از علل می توانند باعث ایجاد جدا شدن ناخن از بستر شوند، پزشک ممکن است بدن بیمار را برای بررسی سایر بیماری ها مانند بیماری تیروئید بررسی کند. اگر او به عفونت قارچی مشکوک باشد، باید نمونه ای از بافت زیر ناخن برداشته و برای بررسی زیر میکروسکوپ آن را به آزمایشگاه ارسال کند.

علائم و نشانه های اونیکولیز چیست؟

  • زمانی که ناخن از بستر خود جدا می شود مرز نامنظمی بین قسمت صورتی که از زیر ناخن بیرون آمده و لبه خارجی سفید ناخن ایجاد می شود.
  • بخش بزرگتر ناخن ناهموار است و می تواند به رنگ سفید و یا زرد و حتی سبز درآید.
  • تغییر رنگ زیر ناخن ممکن است به علت عفونت ثانویه رخ دهد.
  • بسته به علت، ممکن است لبه ناخن پوست ضخیمی را زیر خود جمع کند و سطح ناخن ممکن است چاله چاله شده و یا با ایجاد انحنا، ناخن تغییر شکل بدهد.
  • این بیماری معمولا بدون درد است زیرا جدا شدن ناخن از بستر به تدریج رخ می دهد. درد ناگهانی زمانی شروع می شود که ضربه به ناخن وارد شده یا آلودگی داخل آن رفته و موجب عفونت شود.

اگر اونیکولیز در ناخن پاها ایجاد شده است نیز باید نکات زیر را رعایت کنید:

  1. از جوراب تمیز استفاده کنید.
  2. پاهایتان را همیشه خشک نگه دارید.
  3. از کفشی استفاده کنید که تهویه مناسب دارد.
  4. هر روز پاهای خود را در سرکه سیب رقیق شده با آب بشویید و خشک کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها