پارافین تراپی یکی از روش های آرایشی و درمانی روتین در سالن های زیبایی می باشد. امروزه در بسیاری از سالن ها ، به منظور جوان سازی پوست دست و پا و صورت و یا جهت کاهش درد های مفصلی دست ، آرنج و … از روش پارافین تراپی یا پارافین درمانی استفاده می شود.
پارافین تراپی یک تخصص موثر برای جوان سازی پوست است که در طی فرایندهای مختلف، می تواند تاثیرات مطلوبی روی پوست شما بر جای بگذارد.تاثیری که روی پوست شما دارد، این است که می تواند از پیری پوست شما جلوگیری کرده و یا آن را به تعویق بیندازد. تیرگی های پوست تان را از بین برده و پوست تان را شاداب کرده و به آن طراوت و تازگی ببخشد.البته باید دقت کرد که پارافین تراپی به دلیل خاصیت گرمابخشی که دارد، لازم است که حتما زیر نظر متخصص انجام گیرد که فرد با خطرات احتمالی مواجه نشود.
روش پارافین تراپی
قبل از اینکه پارافین گرم شده روی صورت یا بدن قرار بگیرد، باید رطوبت سازی روی پوست انجام شود.برای این کار باید از کرم های مرطوب کننده و لوسیون های بدن استفاده شود که بدن رطوبت لازم برای جذب پارافین را داشته باشد. بعد از اینکه پارافین گرم شد باید با استفاده از یک لایه ی محافظ، از آن روی پوست صورت استفاده کرد. چرا که پوست صورت حساس است و اگر پارافین گرم شده بدون لایه ی محافظ روی آن قرار بگیرد ممکن است دچار سوختگی شود.بعد از قرار گرفتن پارافین روی پوست باید از ماساژ استفاده کرد. ماساژ معمولا با روغن های گیاهی انجام می شود و باعث ریلکس شدن پوست می گردد.
در برخی از مراکز بهداشتی، برای اینکه حس خوبی به فرد منتقل شود، از پارافین های معطر استفاده می کنند. یا روغن های معطر گیاهی را در روند کارشان مورد استفاده قرار می دهند. عطر خوب حس آرامش بیشتری به فرد می بخشد.زمانی که پارافین گرم شد، این امکان را دارد که با ذخیره ی گرما در خود، آن را کم کم به محیط پیرامون منتقل کند، به همین دلیل است که زمانی که پارافین روی بدن شخص قرار می گیرد، به سرعت سرد نمی شود و قادر است گرما را به صورت تدریجی به موضع مشخص شده انتقال دهد. به همین دلیل است که این گرما به پوست عضلات و ماهیچه ها می رسد و در ضمن کاهش درد، گردش خون را تسریع می بخشد و بدن را شاداب می کند و باعث رفع درد و آسیب می شود.
پارافین تراپی دست و پا چگونه انجام می شود؟
مراحل کلی پارافین تراپی انجام شده در سالن های زیبایی تقریباً مشابه روش خانگی آن است. اگر پارافین باکیفیت در خانه دارید، دست به کار شوید و طی مراحل زیر خودتان در خانه دست و پایتان را پارافـین تراپی کنید! برای این کار:
- دست و پای خود را بشویید.
- دست و پایتان را درون ظرفی که پارافین مایع و گرم را ریخته اید فرو ببرید. توجه داشته باشید که پارافین نباید پوست را بسوزاند.
- دست و پا را حدود چند ثانیه تا یک دقیقه درون پارافین بخیسانید.
- حالا دست و پای خود را از ظرف خارج کنید و بگذارید پارافین روی آن ها در معرض هوا خشک شود.
- دوباره دست و پا را درون ظرف پارافین فرو ببرید تا دو لایه پارافین (یک لایه ضخیم) روی پوست تشکیل شود.
- پاها و دست ها را درون پلاستیک بپیچید.
- سپس دست و پا را با حوله، دستکش یا جوراب گرم بپوشانید.
- اجازه دهید پارافین 15 دقیقه روی پوست بماند.
- حوله و پلاستیک را بردارید.
- موم را از پوست جدا کنید.
- به دست و پای خود کرم مرطوب کننده بزنید.
مراحل بالا را دو بار در هفته تکرار کنید تا نتیجه شگفت انگیز آن را ببینید.
آیا استفاده از پارافین عوارض یا ضرری برای پوست دارد؟
به طور کلی، پارافینی که در پارافین تراپی استفاده می شود در آزمایشگاه ها از لحاظ بهداشتی و ایمنی تست شده و سپس در اختیار مردم قرار می گیرد. بنابراین هیچگونه عوارض خاصی در پی نخواهد داشت. تاکنون هم عوارض یا ضرر ناشی از استفاده موضعی از پارافین گزارش نشده است. با این حال، این روش نیز مانند همه روش های مرتبط با پوست ممکن است برای هر کسی مناسب نباشد.
اگر پوست خیلی حساسی دارید، ممکن است پارافین مایع و گرم روی پوستتان بثورات گرمایی ایجاد کند. بثورات ناشی از گرما برجستگی های کوچک و قرمز رنگی هستند که روی پوست به وجود می آیند. این بثورات می توانند خارش دار یا کمی دردناک باشند. بنابراین پیش از استفاده از پارافین روی تمام سطح دست یا پا، مقداری از آن را روی بخش کوچکی از پوست آزمایش کنید تا ببینید که آیا بدن به آن حساسیتی نشان خواهد داد یا خیر.
همچنین اگر به هر یک از موارد زیر مبتلا هستید نباید پارافـین تراپی را امتحان کنید:
- گردش خون ضعیف
- بی حسی در دست یا پا
- دیابت
- وجود بثورات فعال یا زخم باز روی پوست
- اگر پوستتان به مواد شیمیایی حساسیت دارد، ممکن است در اثر استفاده از پارافین تورم یا التهاب جزئی را تجربه کند؛ چرا که پارافین از فرآورده های نفتی حاصل می شود.