پیشگیری از کرم خوردگی دندان در کودکان

  چهارشنبه، 15 بهمن 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
پیشگیری از کرم خوردگی دندان در کودکان
کرم‌خوردگی‌ دندان یا همان پوسیدگی دندان از مشکلات دندانی بسیار شایعی می باشد که ممکن است بسیاری از کودکان با آن رو به رو شده باشند. گفته می شود که درمان ساده و بدون درد پرکردگی برای ترمیم و رفع آسیب دندان ها وجود دارد.

کرم خوردگی دندان یا همان پوسیدگی دندان از مشکلات دندانی بسیار شایعی می باشد که ممکن است بسیاری از کودکان با آن رو به رو شده باشند. گفته می شود که درمان ساده و بدون درد پرکردگی برای ترمیم و رفع آسیب دندان ها وجود دارد. البته این می تواند به میزان آسیب دیدگی و پوسیدگی دندان کودک بستگی داشته باشد.

ترمیم های دندانی یا به اصطلاح عامیانه تر پر کردن دندان از رایج ترین درمان ها برای رفع ناراحتی های دندانی هستند که با هدف رفع پوسیدگی دندان، رفع حساسیت سطح دندان، رفع آسیب های ساختاری و ترمیم شکستگی های جزئی دندان در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. برای ترمیم دندان ها دندانپزشکان از روش های مختلفی استفاده می کنند، آمالگام نقره ای دندان، کامپوزیت های دندانی، پرسلین یا مواد همرنگ دندان از مواردی هستند که توسط دندانپزشکان برای ترمیم دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

زمانی که به هر دلیلی کودک دچار پوسیدگی دندان شد،باید تحت درمان دندانپزشکی قرار گیرد.پر کردن دندان اولین گزینه درمانی است که در مورد پوسیدگی های کوچک انجام می شود.اما در صورتی که آسیب گسترده تری وارد شده باشد لازم است که دندان کودک روکش شود.روکش دندان باعث محافظت از دندان و جلوگیری از گسترش باکتری ها و نفوذ آنها در دندان می شود.و دندانی که کاملا پوسیده شده باشد و کشیده نشود باعث می شود باکتری ها به دندان های جایگزین(دندان های ذایمی)حمله کنند.برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان با الگو سازی مناسب و آموزش صحیح از طریق والدین میتوان کودک را به محاظفت از دهان و دندان تشویق کرد.

پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که باکتری های داخل دهان فعالیت گسترده ای پیدا کرده و در اثر فعالیت آنها اسید تولید می شود که باعث حل شدن مینای دندان و ایجاد کرم خوردگی و پوسیدگی می گردد. علت اصلی پوسیدگی دندان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

یکی از دلایل متداول پوسیدگی دندان در کودکان شیرخوار، این است که در هنگام خواب شیشه شیر، آب قند یا آبمیوه در دهان آن ها می ماند. در چنین شرایطی قند موجود در نوشیدنی به مدت طولانی در تماس با سطح دندان ها باقی می ماند. حاصل آن نوع پوسیدگی به نام پوسیدگی شیشه شیر است.

عادت های نامناسب تغذیه نقش اصلی در پوسیدگی دندان در کودکان دارند. مکیدن آب نبات، جویدن آدامس حاوی قند و شکلات و انواع خوراکی های شیرین به مدت طولانی باعث فعالیت طولانی مدت باکتری ها و فرصت کافی برای پوسیدگی دندان می شود.

پیشگیری از پوسیدگی زود هنگام دندان در کودکان

  • آب بهترین نوشیدنی است و بهتر است بین وعده های غذایی یا پیش از خواب تنها به کودک آب بدهید. از دادن مایعات حاوی قند حتی در صورتی که قند طبیعی داشته باشند، به کودک اجتناب کنید چرا که به پوسیدگی دندان کمک می کنند. توجه داشته باشید حتی شیر مادر و شیر خشک نیز حاوی قند هستند و پس از مصرف آنها باید دندان های کودک مسواک شوند.
  • از ۱۲ تا ۱۵ ماهگی کودک را به نوشیدن مایعات از فنجان یا لیوان را برای عادت دهید.
  • هنگامی که کودک مصرف غذاهای جامد را شروع می کند غذاهای شیرین و چسبناک را محدود کنید.
  • وضعیت دهان کودک را بررسی کنید. برای این که بدانید دندان های کودک در چه شرایطی قرار دارند، می توانید معاینه ظاهری انجام دهید. برای کار ماهی یک مرتبه لب کودک را بالا بزنید و تمامی سطح دندانها و لثه کودک را بررسی کنید تا اگر هرگونه تغییری در دندان ها ایجاد شده است متوجه آن شوید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها