محققان هشدار دادند: کندي در راه رفتن خطر مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي را تشديد مي کند. همچنین تحقيقات نشان مي دهد: سالمنداني که با سرعت پايين و به آرامي راه مي روند نسبت به ديگر همسالان خود که گام هاي سريعتري در حين پياده روي برمي دارند، حدود سه برابر بيشتر بر اثر ابتلا به امراض قلبي عروقي جان خود را از دست مي دهند. تاکنون کارشناسان مي دانستند که سرعت راه رفتن با افزايش دفعات بستري شدن در بيمارستان و احتمال افتادن و در نتيجه آسيب ها و ناتواني هاي جسمي ارتباط دارد و اکنون محققان مي گويند؛ آرام راه رفتن رابطه قوي با افزايش خطر مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي شامل سکته قلبي و مغزي دارد. در اين مطالعه، محققان اطلاعات حاصل از يک پژوهش 5 ساله روي 3 هزار و 208 مرد و زن در گروه سني 65-85 سال را مورد بازبيني قرار دادند. در اين تحقيق که در نشريه آنلاين بريتيش مديکال منتشر شده، متخصصان سرعت راه رفتن را با استفاده از مجموعه اي از آزمايشات ارزيابي کردند. در طول اين دوره 209 نفر مردند. محققان دانشگاه پيرومارکوري در فرانسه دريافتند: شرکت کنندگاني که پايين ترين سرعت را در راه رفتن دارند سه برابر بيش از ساير گروه ها در معرض خطر مرگ هستند.
فواید راه رفتن سریع و مقایسه با دو
پیاده روی به امکانات و هزینه کمتری نسبت به ورزش های دیگر نیاز دارد، در عین حال تاثیر بسیاری بر روی سلامت جسمی و روحی میگذارد. هرچقدر راه رفتن سریع باشد تاثیرات مثبت بیشتری نیز در شما نمایان خواهند شد. البته افراد مسن یا آسیب داده باید با توجه به شرایط خود عمل کنند و فشار زیادی وارد نکنند.
- برای مثال افزایش استقامت و قوی تر شدن از لحاظ ذهنی و جسمی، کاهش وزن، تقویت عضلات پا برخی از مزایای راه رفتن سریع هستند.
- طبق تحقیقات راه رفتن سریع میتواند خطر مرگ را 24 سرعت درصد کاهش دهد، این مقدار در پیاده روی با سرعت متوسط 20 درصد کاهش می یابد.
- همچنین راه رفتن سریع باعث کاهش ریسک 24 درصدی مرگ به دلیل مشکلات قلبی-عروقی می شود.
- پیاده روی در گروه های سنی مسن تر، تاثیر بیشتری در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی دارد به طوری که این افراد 46 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری ها هستند.
- راه رفتن سریع نسبت به دو بسیار ایمن می باشد و احتمال آسیب در آن با رعایت نکاتی ساده به حداقل می رسد. همچنین عضلات همانند تلمبه موجب افزایش گردش خون می شوند.
- پیاده روی جزء ورزش های هوازی ست و بهترین روش برای از بین بردن چربی ها راه رفتن سریع می باشد. همچنین در این ورزش عضلات بسیاری از جمله بالا تنه، دست ها و پاها درگیر می شوند.
- جالب است بدانید که ورزشی با نام «پیاده روی سرعت» نیز وجود دارد که از جمله مسابقات آن، از سال 1956 در مسابقات المپیک به عنوان مجموعه ای از رشته های ورزش دو و میدانی در بخش 20 کیلومتر (مردان و زنان) برگزار می شود.
- راه رفتن سریع نسبت به دو ریسک و خطر کمتری دارد، همچنین استرسی کمتری به بدن وارد می کند. البته هر ورزشی مزایای منحصر به فرد خودش را دارد.
استایل و فرم مناسب پیاده روی سریع
- صاف بایستید و از قوز کردن بپرهیزید، شانه ها را عقب ببرید و همواره سر خود را بالا نگه دارید و به مسیر نگاه کنید تا از آسیب به گردن و ستون فقرات خود جلوگیری کنید. با حفظ قوس طبیعی پایین بدن فشار اضافی را از بالا تنه حذف کنید.
- بیخیال دست هایتان نشوید! دستان خود را خم کنید و در کنار خود نگهدارید. حرکت سریع آرنج ها به دلیل تلاش هماهنگی پاها با دست ها موجب راه رفتن سریع می شود. البته توجه کنید که باز شدن دست هایتان موجب کاهش سرعت شما خواهد شد پس آنهارا نزدیک خود نگهدارید.
- سعی کنید عضلات شکم و پهلو را بدون خم کردن کمر یا قوز کردن درگیر کنید.
- نحوه قدم برداشتن اهمیت بسیاری دارد. برای اینکه راحت تر و سریع تر باشید در پایان هر قدم، با قسمت جلوی پا و انگشتان خود به زمین فشار بیاورید تا گام بعدی را سریع تر و قدرتمندتر بردارید. همچنین با اینکار باعث تقویت عضلات ساق و پشت پا می شوید.
امکانات مورد نیاز
برای راه رفتن سریع، راحت و لذت بخش شما تنها یک جفت کفش مناسب نیاز دارید! البته انتخاب لباس و جوراب مناسب نیز در راحتی شما تاثیرگذار هستند اما آنها را مطابق سلیقه و راحتی خود انتخاب کنید. جوراب های پنبه ای به علت جذب رطوبت احتمال تاول زدن را افزایش می دهند و انتخاب مناسبی نیستند. برای انتخاب کفش ورزشی خود وقت بگذارید و دقت کنید، زیرا کفش نامناسب ممکن است موجب آسیب یا خراب شدن پیاده روی شما شود. جهت انتخاب کفش مناسب دقت کنید:
- کفش ها انعطاف پذیر باشند؛ در صورت سفت بودن، پا در هر قدم باید با کفش درگیر شود که باعث آسیب به ساق پا در مرور زمان می شود. کفش های منعطف که پس از پوشیدن به سادگی خم می شوند، گزینه مناسبی هستند. اما خم شدن قسمت قوس وسط مشکلاتی ایجاد می کند و کفش نباید بیش از حد انعطاف پذیر باشد.
- یکی از چالش های شما پیاده روی در سطوح شیب دار خواهد بود، پس حتما کفش هایی انتخاب کنید که پاشنه اریب داشته باشند. در صورت صاف بودن پاشنه نمی توانید پای خود را صاف روی زمین گذاشته و با انگشتان خود فشار بیاورید.
- باکیفیت و بادوام باشد تا در گرفتن ضربه شما را یاری کند. انتخاب کفش های سبک مخصوصا اگر اضافه وزن دارید به نفع شما نخواهد بود.
- دقت کنید که کفش شما برای پیاده روی طراحی شده باشد نه دویدن! با وجود مزایای کفش های طراحی شده برای دو، آنها برای پیاده روی مناسب نیستند و با فرم مد نظر برای راه رفتن سریع اختلال دارند.
- در خریدهای اول چند برند مختلف را امتحان کنید و ملاک خود را برای خرید راحتی و کارایی کفش در نظر بگیرید. کفش های پر زرق و برق و اهمیت بیش از حد به مد، شما را از هدف اصلی تان دور می کند!
- دقت کنید که کفش مورد نظر حتما نیم یا یک سایز بزرگتر باشد زیرا در پیاده روی طولانی سایز پا کمی افزایش می یابد.