از دیدگاه حکما پوست به عنوان یک اندام دفعی محسوب می شده است همچنین بدن دارای یک سری اعضای داخلی می باشد (اعضای داخلی بدن به اعضای رئیسه و اعضای غیر رئیسه تقسیم می شوند) و همه این اعضا از دیدگاه طب ایرانی دارای یک سری فضولات هستند که می بایست از طرق مختلف مانند مدفوع، عرق و یا ادرار دفع گردند. به همین دلیل اگر فردی دارای مشکلات داخلی باشد بطور مثال دارای یبوست باشد. راه دفعی ساده طبیعت (از راه مدفوع ) بسته شده است، در این زمان طبیعت بدن ما بدنبال راههایی دیگر برای دفع می رود و شاید بتواند مقدار کمی از این دفعیات را از راه ادرار دفع کند اما به کرات دیده می شود افرادی که دارای یبوست می باشند به مشکلات پوستی نیز مبتلا می گردد و بنظر می رسد طبیعت دارد دفعیات را به سمت پوست منحرف می کند. پس ارتباط بین پوست و اعضا داخلی بدن مشخص است و ما می بایست جهت درمان، ابتدا اعضا داخلی را درمان کنیم، اگر فردی یبوست دارد ابتدا آن را بر طرف کرد، اگر فردی دچار اختلالات رحمی و تخمدان مانند پی سی او باشد ابتدا می بایست به درمان اینها پرداخته شود و بالطبع پس از درمان این موارد، پوست به سلامت کامل خود خواهد رسید. دقیقا به همین دلیل می باشد که پزشکان پس از مشاهده اختلالات پوستی ابتدای امر به بررسی شرح حال اعضا داخلی بدن می پردازند. پس طبیب و درمانگری که می خواهد به درمان بیماری های پوستی بپردازد می بایست ابتدای امر به بررسی مسائل داخلی بدن بپردازد.
راه های سنتی درمان جوش صورت
- اگر پارچه آغشته با آب کدو را روی صورت خود بگذارید جای جوش موضعی را از بین می برد.
- مصرف روغن بابونه هر هشت ساعت در درمان جای جوش بسیار موثر است
- همچنین مالیدن سرکه هر شب روی پوست صورت بسیار مفید است و آن را اگر با آب مخلوط کنند و با پنبه روی پوست صورت بمالند، موثر است. سرکه محلی انگوری که با آب ترکیب شده زمانی که به پوست صورت مالیده می شود آرام آرام جای جوش را از بین برده و باعث بهبود آن می شود.
- دم کرده عناب بنوشید و شربتی را بدین شکل درست کنید: سرکه انگور را با شیره انگور به نسبت ۱ به ۱۰ مخلوط کرده روی شعله ملایم به ملایمت بجوشانید تا قوام شربت پیدا کند. روزی ۵ تا ۶ بار با آب رقیق کرده و بنوشید .
- دم کرده دارچین که ولرم شده باشد اگر روی جوش یا دمل های سرسفید مالیده شود, به رفع این جوش ها کمک می کند.
- ورزش مرتب و منظم در رفع جوش ها و خون رسانی به قسمت های مختلف پوست بسیار مناسب است.
- نداشتن استرس و تنظیم خواب هم تاثیر مثبتی در کاهش جوش دارد.
- استفاده از انواع میوه ها به ویژه مرکبات و میوه هایی با طبع سرد (مانند لیمو ترش تازه و زرشک سیاه) مفید است.
- مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را فراموش نکنید.
- دمنوش سرگل بنفشه نیز در درمان مشکلات کبدی و همچنین مشکلات پوستی بسیار موثر است.
- مصرف شربت خاکشیر و جوانه گندم تازه نیز مفید است.
تاثیر لیموترش در درمان جوش
مصرف لیموترش چه به صورت خوراکی و چه استفاده روی پوست نه تنها باعث درمان جوش های چربی و زیرپوستی می شود بلکه روشن شدن پوست را نیز به دنبال دارد و اثرات درمانی دیگری نیز دارد.
- هر روز یک عدد لیموترش را از وسط به دو نیم کرده و به همراه تمام وعده های غذایی و با فشردن و آب میل کنید این عمل به هضم غذا و تصفیه خون کمک می کند.
- برای استفاده از لیمو روی پوست صورت هیچ فشاری به پوست وارد نکنید. لیمو را بر پوست ماساژ دهید و چند دقیقه بعد پوست را شست وشو دهید. این عمل باعث از بین رفتن محیط آلوده ای که باکتری های سطح پوست برای زندگی استفاده می کنند خواهد شد.
بادکش صورت:
از مکش و حجامت قرن ها برای بهبود سلامت بدن و صورت استفاده می شده است، اما همچنین می تواند بر روی پوست استفاده شود."با استفاده از تکنیک مکش / خلاء، می توانیم کنترل حرکت جریان خون را به دست بگیریم." "در اغلب موارد، پوست خاکستری و چروکیده ناشی از فقدان گردش خون و تحریک و تجمع سموم در زیر پوست است.هنگامی که ما جریان بیشتری تولید می کنیم، می توانیم مواد مغذی را به سطح پوست هدایت کنیم، انرژی مجدد و طراوت را با تخلیه سموم به پوست تزریق میکنیم. "
ریشه شیرین بیان:
ریشه شیرین بیان، همچنین به عنوان گان کائو شناخته می شود، گزینه خوبی برای پاک کردن سموم گرم است.می توان آن را به عنوان چای مصرف کرد یا می توان به صورت موضعی استفاده کرد تا به کاهش تولید سبوم و تورم در مناطق چرب کمک کند.