منگوله پوستی یک زائده نرم و آویزان پوستی است که ممکن است دارای ساقه اصلی یا پایه باشد. احتمال به وجود آمدن این زائده نرم در هر نقطه از بدن وجود دارد اما معمولاً ریسک بروز آن در نقاطی که پوست یک ناحیه روی پوست ناحیه دیگر ساییده می شود بیشتر خواهد بود. منگوله پوستی شیوع بسیار بالایی دارد و عمدتا پس از دوران میانسالی به وجود می آید و به طور برابر زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می دهد.
علائم و نشانه های زائده های گوشتی پوست شامل چه مواردی است؟
معمولاً این زائده های گوشتی مورد توجه قرار نمی گیرد مگر آنکه در یک نقطه مهم از بدن به وجود بیایند یا آنکه به طور مکرر توسط لباس، جواهرات یا هنگام شیو کردن بدن دچار ساییدگی شوند. برخی از افراد دارای اسکین تگ هستند اما هرگز متوجه وجود آن نمی شوند. در برخی موارد این زائده های گوشتی بدون ایجاد درد از پوست جدا شده و می افتند در برخی موارد نیز زائده های پوستی بسیار بزرگ تحت فشار زیاد می ترکند. ممکن است سطح زائده پوستی نرم و صاف باشد یا آنکه ظاهر نامنظمی داشته باشد. این زائده ها معمولاً از روی سطح پوست شروع به ایجاد شدن می کنند و رنگ آنها شبیه پوست یا قهوه ای کمرنگ است. این زائده های پوستی در ابتدا کوچک و صاف هستند و شبیه یک جوش به نظر می رسند و برخی از آنها رشد نمی کنند اما برخی از آنها شروع به رشد کرده و قطر آنها بین دو میلی متر تا یک سانتی متر متغیر است و حتی قطر برخی دیگر به ۵ سانتی متر نیز می رسد.
منگوله های پوستی چه مشکلاتی ایجاد می کنند؟
به جزء مشکلاتی که از نظر زیبایی ظاهری برای فرد به وجود می آید، معمولاً منگوله های پوستی هیچ گونه درد یا ناراحتی فیزیکی ایجاد نمی کنند. این زائده های گوشتی ریزی که بر روی پوست ظاهر می شوند، معمولاً وقتی که به طور مکرر تحریک شوند (برای مثال در اثر تماس با یقه لباس یا بیخ کشاله ران) ممکن است علائمی را ایجاد کنند. اما مشکلات زیبایی و ظاهر ناخوشایند آنها مهم ترین دلیلی است که افراد مختلف برای برداشتن منگوله های پوستی دارند. گاهی ممکن است لازم باشد که یک منگوله پوستی از روی پوست برداشته شود، زیرا به شدت تحریک و قرمز شده و باعث خونریزی یا سیاه شدن پوست و از بین رفتن بافت آن (نکروزه شدن) شده است. گاهی از اوقات هم ممکن است منگوله های پوستی در اثر تماس مداوم با لباس ها، جواهرات، حیوانات خانگی یا کمربند ایمنی خودرو، حساس و دردناک شوند. اما به طور کلی باید دانست که منگوله های پوستی زائده های خوش خیمی هستند و هیچ گونه احتمال ایجاد سرطان ندارند.ممکن است بعضی از اوقات، یک منگوله پوستی بدون آنکه درد و ناراحتی داشته باشد، به خودی خود از پوست جدا شده و بیفتد. این اتفاق معمولاً هنگامی روی می دهد که منگوله پوستی به طور مداوم از محل بیخ ساقه خود خمیده شده و باعث مي شود که جریان خون به داخل بافت منگوله مختل گردد.
راهکارهای خانگی برداشتن منگوله پوستی
قبل از به کار بردن روش های زیر حتماً با پزشک مشورت کنید.
نخ دندان
بعضی از افراد سعی می کنند با تکه ای نخ دندان، جریان خون را در منگوله پوستی مسدود کنند. وقتی جریان خون به مدت چند روز در منگوله پوستی قطع شود، منگوله خودش می افتد. البته شاید لازم باشد هر روز نخ دندان را دور منگوله تنگ تر کنید. پیش از به کار بردن این روش، پوست را تمیز کنید و نخ دندان و دست هایتان را کاملاً بشویید تا دچار عفونت نشوید.
کرم مخصوص برداشتن منگوله پوستی
کیت های حاوی کرم و یک اپلیکاتور در داروخانه ها در دسترس اند. معمولاً یک دور استفاده از این کرم لازم است. دستورالعمل های بیشتر این کیت ها شامل تمیز کردن پوست با پد الکلی و خوب مالیدن کرم با فشار به تمام قسمت های منگوله پوستی می شود تا کرم کاملاً جذب شود. کرم ممکن است احساس سوزش خفیفی ایجاد کند. منگوله باید در عرض 2 تا 3 هفته بیفتد.
روغن درخت چای
روغن درخت چای عصاره ای گیاهی است که برای درمان عوارض پوستی به کار می رود. چند قطره روغن درخت چای را روی پنبه بریزید و سپس پنبه را با چسب و باند روی منگوله پوستی تان محکم کنید. پنبه باید 10 دقیقه روی پوست بماند و این کار را باید روزی سه بار تکرار کنید. شاید چند روز یا چند هفته طول بکشد تا منگوله بیفتد.هر چند منگوله پوستی بعد از برداشته شدن دوباره رشد نمی کند، اما دلیل نمی شود منگوله های پوستی جدیدی درنیاورید. پزشک می تواند منگوله پوستی تان را بردارد اما نمی تواند جلوی ظاهر شدن منگوله های پوستی جدید را بگیرد
سرکه سیب
پنبه ای را به سرکه سیب آغشته کرده و با باند روی منگوله پوستی تان محکم کنید، اجازه دهید 10 دقیقه بماند و روزی سه بار این کار را انجام دهید تا منگوله بیفتد.
یُد
می توانید از یُد مایع برای برداشتن منگوله پوستی استفاده کنید. اول اطراف منگوله پوستی را با وازلین یا روغن نارگیل چرب کنید. سر گوش پاک کن را به یُد آغشته کرده و به همه جای منگوله پوستی بزنید. روی آن را با باند بپوشانید تا یُد خشک شود. این درمان را روزی دو بار تکرار کنید تا منگوله بیفتد.
چه زمانی نباید با راهکار خانگی یک منگوله پوستی را بردارید؟
روش های خانگی در موارد زیر برای برداشتن منگوله های پوستی مناسب نیستند:
- در اطراف چشم قرار دارد
- در اطراف اندام های تناسلی قرار دارد
- خیلی بزرگ یا آویزان است
- سبب درد و ناراحتی و خارش می شود
در این موارد برای برداشتن منگوله پوستی باید به پزشک مراجعه کنید.