به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کمر درد بارداری کاملا طبیعی است. پزشکان می گویند حداقل نیمی از زنان باردار در طول بارداری از کمر درد رنج می برند. کمر درد خطری برای مادر یا نوزاد ندارد. اما در برخی موارد نیاز به چک کردن است. بیشتر کمر دردهای دوران بارداری چیزی بیش از یک مزاحمت نیست. اما بهتر است بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
اولین و مهمترین چیز این است که خانم باردار باید با پزشک در ارتباط باشد. اگر کمر درد دارید حتما به پزشک بگویید و خجالت نکشید. حداقل کاری که پزشک می تواند انجام دهد آرامش دادن به شما و توصیه هایی برای کاهش کمر درد در دوران بارداری می باشد.
اگر می خواهید بدانید که کمر درد در حاملگی نشانه چیست باید دو نکته را به شما متذکر شویم. اول این که کمر درد در بارداری به علت افزایش هورمون ریلکسین و اثر آن بر عضلات و مفاصل ایجاد می شود بنابراین داشتن کمی کمر درد در بارداری طبیعی محسوب می شود. اما اگر درد بسیار شدید و غیر قابل تحملی دارید باید به پزشک مراجعه کنید. شاید این درد شدید به علت برخی مشکلات سلامتی همانند انحراف ستون فقرات و … ایجاد شده است. در چنین مواردی پزشک با انجام معاینات لازم علت درد شدید را تشخیص داده و راهکارهایی برای کاهش کمر درد بارداری به شما توصیه خواهد کرد.
درمان کمر درد بارداری
معمولا درمان های خانگی بسیاری برای مدیریت کمر درد بارداری توصیه می شود. این درمان ها می توانند به ویژه در شب مورد استفاده قرار گیرند. چرا که اغلب کمر درد بارداری هنگام خواب بروز می کند.
1. یوگای قبل از تولد
یوگا، یک تمرین مبتنی بر حرکت و انعطاف پذیری است که به عنوان محبوب ترین روش های تسکین کمر درد بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اصلاح وضعیت کمر، این تمرینات می توانند فرآیند زایمان را برای مادر باردار تسهیل نمایند. برخی از تمرینات یوگا قبل از خواب برای داشتن خواب خوب شبانه توصیه می شوند.
2. فیزیوتراپی
از آنجایی هورمون ریلکسین تولید شده در برخی از زنان بارداری باعث کمر درد بارداری شدید سایر مفاصل بدن می گردد، مشاوره با یک فیزیوتراپیست می تواند کمک کننده باشد. از آنجایی برخی از زنان ممکن است در این دوران با مشکلات شدیدتری مانند درد دیسک کمر مواجه شوند، یک فیزیوتراپیست قادر خواهد بود که با آموزش و انجام تمرینات لازم، از میزان فشار وارده بر روی مفاصل بکاهد.
3. ماساژ قبل از تولد
یک ماساژور ماهر می تواند فشار وارده بر روی دیسک کمر در بارداری کاهش دهد. علاوه بر تسکین درد، برخی از مادران باردار می توانند با کمک این روش، کاهش افسردگی و اضطراب بارداری را تجربه کنند. بهتر است قبل از انجام ماساژ، وضعیت بدنی مادر و جنین توسط پزشک رصد شده و این عمل توسط ماساژور با تجربه صورت گیرد.
4. مدیتیشن
برخلاف یوگا و ماساژ، مدیتیشن تکنیکی است که می توان در هر زمان، مکان و بدون قرار قبلی آن را انجام داد. روش های بیشماری برای انجام مدیتیشن رفع کمر درد بارداری وجود دارد. شما به سادگی می توانید در محیطی آرام بنشینید یا دراز بکشید و تمرکز خود را بر روی حرکات تنفسی خود معطوف نمایید. می توانید در هنگام مدیتیشن به یک موسیقی ملایم و آرامش بخش گوش دهید. تحقیقات حاکی از این است که این روش علاوه بر کمک به کاهش کمر درد بارداری می تواند مشکلات ناشی از فشار خون بارداری و تنش عضلانی را کاهش دهد. از طرفی سطح تحمل درد زایمانی را افزایش می دهد.
5. شنا کردن
یکی از ورزش های توصیه شده برای زنان باردار، شنا کردن است. وقتی در آب معلق هستید نیروی جاذبه بر روی شما تاثیر نداشته و در حالت بی وزنی قرار می گیرید. این حالت باعث می شود فشار وارده بر روی ستون فقرات کاهش یافته و کمر درد بارداری به طور ویژه کمتر شود. ولی بهتر است قبل از شنا، وضعیت مادر باردار توسط پزشک ارزیابی شود. همچنین برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ادراری بارداری، از تمیز بودن آب استخر اطمینان داشته و آب کافی مصرف کرده باشید. در صورت بروز سرگیجه ادامه آن را متوقف کنید.
6. تشک سفت
در طول سه ماهه اول بارداری خوابیدن به پهلو ضروری است. بنابراین از یک بالش مابین زانوها استفاده کنید تا فشار لگن و کمر کاهش یابد. از یک تشک سفت برای خوابیدن استفاده کنید.
7. کمربند بارداری
اگر شکم بجای اینکه بصورت متقارن پخش شود، بصورت برآمده به جلو آمده باشد، می توانید از کمربندهای بارداری برای کمک به انحنای ستون فقرات استفاده کنید.
8. کفش مناسب
اگرچه استفاده از کفش های پاشنه بلند به هیچ عنوان در این دوران توصیه نمی شود، اما می توانید از کفش های راحت با اندک پاشنه برای کمک به توزیع مناسب وزن و انحنای کمر استفاده کنید.