نحوه تمیز کردن دندان مصنوعی نسبت به دندان طبیعی متفاوت است. دندان مصنوعی از مینای طبیعی ساخته نشده است و باید با خمیردندان، مسواک و تمیزکننده مخصوص پاکیزگی آن را حفظ کرد زیرا مسواک و خمیردندان معمولی باعث خرابی آن می شود. ابتدا، دندان را زیر آب بگیرید تا تمیز شود. سپس با مسواک و خمیردندان مخصوص، دندان را مسواک بزنید و دوباره با آب بشویید. در طول شب دندان را در لیوان آب حاوی مایع تمیز کننده قرار دهید. به نقل از «ehow» پس از خیس کردن دندان کمی جوش شیرین روی آن بپاشید و با مسواک تمیز کنید. جوش شیرین ماده مناسبی برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن دندان مصنوعی است.
استفاده از سرکه علاوه بر تمیز کردن دندان مصنوعی، باعث طول عمر بیشتر آن می شود. سرکه خاصیت ضدقارچی و ضدعفونی کننده دارد. دندان مصنوعی نیز مانند دندان طبیعی مستعد تجمع میکروب است. خاصیت اسیدی سرکه باعث می شود تا دندان بدون این که آسیب ببیند، به راحتی تمیز شود.
جلوگیری از سموم دندانی
هنگامی که دندان مصنوعی خود را سفید کرده اید، اقداماتی را انجام دهید تا آنها را به بهترین نحو دنبال کنید. تمیز کردن دندان مصنوعی هر روز می تواند به جلوگیری از رنگ آمیزی آنها کمک کند. برای تمیز کردن پروتزهای خود، آنها را از دهان خود بیرون بکشید و آنها را بشورید تا ذرات مواد غذایی را از بین ببرید. سپس، به آرامی پروستات خود را با یک تمیزکننده غیر سایشی و یک برس مخصوص دندانپزشکی یا مسواک مانند مسواک دستی کالگات اپتیک سفید بشویید. مارپیچ خود را به وسیله نقاشی های سطحی و تمیز کردن آن برای رسیدن به مناطق کمک می کند.
مراقبت های بهداشتی از دندان مصنوعی
پاک کردن و آبکشی بعد از غذا خوردن:
آب را روی دندان های مصنوعی بریزید تا بقایای غذا و ذرات شل دیگر پاک شوند. شما می توانید یک حوله بر روی پیشخوان یا در سینک قرار دهید و یا کمی آب در سینک بریزید ، اینگونه اگر از دستتان افتاد، نشکند.
با دقت دندان ها را بررسی کنید:
اطمینان حاصل کنید که در هنگام تمیز کردن، خم شان نمی کنید یا آسیبی به پلاستیک یا کلاه آنها نمی رسانید.
دهان خود را بعد از برداشتن دندان ها تمیز کنید:
از یک مسواک مخصوص یا گاز و یا یک مسواک نرم استفاده کنید تا زبان، گونه ها و سقف دهان خود را تمیز کنید. در صورت استفاده، هر گونه چسب باقیمانده، آن را از روی لثه ها بردارید.
حداقل روزی یک بار مسواک بزنید:
هر روز دندان هایتان را تمیز کنید و به آرامی این کار را انجام دهید. آن ها را خیس کنید و با برس زبر پلاستیکی و غیر ساینده پروتزی تمیز کنید تا غذا، پلاک و دیگر باقیمانده ها را پاک کنید.اگر از چسب پروتز استفاده می کنید، شیارهای روی لثه ها را تمیز کنید تا هر گونه چسب باقی مانده را از بین ببرید.از پاک کننده های دندانپزشکی در داخل دهان خود استفاده نکنید.
▪ پس از غذا خوردن بهترین روش شستن دست دندان چیست؟
بسیاری از پروتزهای دندانی از جنس آکریل هستند که این آکریل در برابر برخی مواد آسیب پذیر است. بهترین روش، استفاده از (تمیزکننده های آنزیمی) ساخت کارخانه ها است ولی چون بیشتر سالمندان به این مواد دسترسی ندارند، مناسب ترین روش استفاده از وایتکس است. وایتکس همان هیپوکلریت سدیم یا سفید کننده خانگی است. یک قاشق غذاخوری از ماده سفیدکننده را درون یک لیوان حل کنید و پروتزی که مواد سازنده آن فقط از آکریل است را درون آن به مدت یک ساعت قرار دهند. سپس آن را خارج کنید و با یک مسواک نرم و صابون آنتی باکتریال مایع بشویند.
پس از شست وشو برای از بین رفتن بوی وایتکس، پروتز را درون آب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قرار داده و سپس در دهان تان بگذارید. این عمل را می توان به صورت روزانه انجام داد. اگر توانایی دست سالمندان کاهش پیدا نکرده است، می توانند با استفاده از مسواک نرم و صابون مایع، روزی ? بار دست دندان خود را شست وشو داده و این شست وشوی شیمیایی را به روز آخر هفته موکول کنند. از سرکه خانگی سفید نیز می توان استفاده کرد. یک قاشق غذاخوری سرکه خانگی سفید را درون یک لیوان آب ریخته و دست دندان را در آن قرار دهید. این روش علاوه بر ضدعفونی کردن دندان مصنوعی، بدرنگی دندان ها را نیز کاهش خواهد داد.