سرکه و کاربرد های آن در جرم گیری دندان

  یکشنبه، 05 بهمن 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
سرکه و کاربرد های آن در جرم گیری دندان
پلاک دندان ماده‌ای نرم و چسبنده است که به سطوح خارجی دندان در اطراف خطوط لثه متصل می‌شوند. معمولاً می‌توان با استفاده از روش‌های خانگی از تجمع پلاک دندان جلوگیری کرد اما اگر شخصی بهداشت دهان و دندان‌ها را آن‌طور که باید رعایت نکند، این پلاک‌ها در دهان تجمع یافته و موجب ایجاد جرم دندان یا همان تارتار می‌شود

پلاک دندان ماده ای نرم و چسبنده است که به سطوح خارجی دندان در اطراف خطوط لثه متصل می شوند. معمولاً می توان با استفاده از روش های خانگی از تجمع پلاک دندان جلوگیری کرد اما اگر شخصی بهداشت دهان و دندان ها را آن طور که باید رعایت نکند، این پلاک ها در دهان تجمع یافته و موجب ایجاد جرم دندان یا همان تارتار می شود. جرم پشت دندان جلو شایع ترین نوع جرم دندان است.وقتی غذا می خوریم، باکتری های داخل دهان کربوهیدرات های داخل غذا را به اسید تبدیل می کنند. این اسید باعث ترکیب کردن باقی مانده مواد غذایی و بزاق دهان و تولید پلاک می شود. روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از به وجود آمدن جرم دندان یا تارتار جلوگیری می کند.در شرایطی ممکن است مقادیر کمی از جرم دندان به وجود بیاید که در این صورت جرم گیری دندان در خانه توصیه می شود. اگر جرم دندان آن قدر زیاد باشد که روش های خانگی جرم گیری دندان مثل استفاده از بهترین خمیردندان جرم گیر کارآمد نباشد، جرم گیری دندان باید در مطب و توسط دندان پزشک انجام شود.

سرکه و کاربرد های آن در روش های خانگی جرم گیری دندان

در طب سنتی معتقدند که سرکه در زدودن جرم ها معجزه می کند. سرکه در انواع روش های خانگی جرم گیری دندان جایگاه ویژه ای دارد. شما می توانید از سرکه سفید یا سرکه سیب برای جرم گیری استفاده نمایید. شستن دندان با سرکه سفید علاوه بر جرم گیری می تواند در سفید شدن دندان ها و از بین بردن بوی بد دهان تاثیرگذار باشد. جرم گیری دندان با سرکه سیب نیز تاثیرات مشابهی دارد. سرکه می تواند همراه با جوش شیرین نیز برای تاثیرگذاری بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. شما می توانید با جوش شیرین و سرکه، خمیری درست کنید و برای شست و شوی دندان ها از آن ها استفاده کنید. البته دقت کنید سرکه به ویژه سرکه سفید یک اسید قوی است و باید در مقدار استفاده دقت کنید. حداکثر هفته ای دو بار شست و شو با سرکه توصیه می شود. این روش در صورتی که در استفاده از آن زیاده روی نکنید به مینای دندان شما آسیب وارد نمی کند. اما در صورتی که مینای دندان های شما از قبل آسیب دیده است، استفاده از این روش توصیه نمی شود چون می تواند مشکل شما را دو چندان نماید.

طب سنتی نیز پیشنهاد هایی به عنوان روش های خانگی جرم گیری دندان دارد. یکی از راهکار های جرم گیری دندان به روش سنتی استفاده از پوست گردو است. در این روش پوست گردو تازه را به مدت 10 دقیقه با اندکی آب در یک ظرف فلزی می جوشانید. پس از این که این محلول سرد شد، می توانید از آن برای شست و شوی دندان و جرم گیری استفاده نمایید. این محلول می تواند در تقویت لثه ها نیز نقش بسزایی داشته باشد. فراموش نکنید این روش برای جرم هایی که در مراحل اولیه تشکیل هستند مفید است. در صورتی که پلاک های ضخیمی از جرم بر روی دندان و زیر لثه شما تشکیل شده است، روش های خانگی جرم گیری دندان نمی تواند راهکار مناسبی باشد.

چرا جرم نیاز به جرم گیری دندان دارد؟

پلاک و جرم دست به دست هم می دهند و دندان های شما را خراب و دچار فرسایش می کنند. اغلب شما نتیجه جرم را به صورت حفره هایی کنار دندان می توانید مشاهده کنید. زمانی که جرم دندان را سوراخ می کند، پلاک دور تا دور سوراخ تشکیل می شود و با استفاده از بزاق دهان و واکنش با کلسیم دندان، شروع به تولید پلاک های میکروبی بیشتر می کند. افزایش پلاک در نهایت موجب فرسایش دندان و تشکیل دوباره جرم در اطراف حفره به وجود آمده و رشد تخریب دندان می شود.

این تخریب تا مینای دندان ادامه پیدا می کند و در نهایت کل دندان را درگیر پوسیدگی می کند. علاوه بر این جرم موجب بروز بیماری های شایع دهانی و دندانی می شود. اگر جرم دندان نادیده گرفته شود، بروز التهاب لثه و از دست دادن دندان حتمی خواهد بود. دانشمندان دریافته اند که بهداشت ضعیف دهان و دندان در نهایت می تواند منجر به بروز بیماری های دیگری به مانند دیابت نیز شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها