گاهی اوقات احساس می کنیم که پوست صورت شادابی و براق بودن همیشگی را ندارد و باید لایه مزاحم و زشتی را از روی پوست صورت برداریم. در لایه برداری صورت یا پیلینگ صورت که توسط اسکراب صورت، ماسک های لایه بردار یا روش های دیگر انجام می شود، سلول های مرده یا آلودگی ها از سطح پوست و درون منافذ پاک شده و پوستی سالم و تازه به شما هدیه داده می شود. آیا لایه برداری پوست خوب است؟ چگونه پوست صورت را لایه برداری کنیم؟ چگونه لایه بردار خانگی بسازیم؟ در صورتی که پیلینگ پوست بیش از اندازه معمول انجام شود، آنچه باقی می ماند پوستی قرمز است که پوسته می دهد. شاید برخی افراد با دیدن این علائم پوستی تصور کنند که لایه برداری به درستی انجام شده و در حال مشاهده نتایج رضایت بخش لایه برداری هستند! یا حتی شاید فکر کنند لایه برداری بیشتر، پوست های جدیدتر و شفاف تری را روی صورتشان باقی می گذارد! ولی این باور کاملا غلط است. با مشاهده پوست قرمز و پوسته های ریز روی آن، در واقع هشداری به شما است برای اینکه باید لایه برداری را متوقف کنید و با فواصل زمانی طولانی تری پیش بروید.
اگر می خواهید بدانید که پیلینگ صورت چیست باید گفت پیلینگ یا همان لایه برداری پوست روشی است که می توان توسط آن سلول های مرده را از لایه سطحی پوست پاک کرد. در واقع در حین لایه برداری با جدا کردن این لایه پوستی، پوست صورت روشن تر می شود. این فرآیند موجب می شود محصولات مراقبتی مانند کرم، سرم و … در عمق بیشتری از پوست نفوذ کنند و عملکرد بهتری داشته باشند.
تفاوت لایه برداری خانگی و کلینیکی
تفاوت اصلی این دو روش لایه برداری در میزان اثرگذاری آن ها است. به طور مثال میکرودرم ابریژن را می توانید با کیت های خانگی هم انجام دهید ولی نتایج میکرودرم ابریژن کلینیکی بسیار قوی تر است. هیدرودرم ابریژن روش شگفت انگیزی است که تنها در کلینیک و به دست متخصصین قابل انجام است؛ به این دلیل که سرم آنتی اکسیدانی و آبرسان بسیار ویژه ای در آن استفاده می شود.
در مورد لایه بردارهای شیمیایی، محصولات خانگی معمولاً اسیدیته کمتری دارند. برای همین اثرات لایه برداری کمتری هم دارند. به علاوه در کلینیک مشکلات پوستی به دقت بررسی می شوند تا مناسب ترین اسید برای رفع این مشکلات شناسایی شود. سپس همزمان با استفاده از اسیدها، داروهای خاص دیگری به پوست شما می زنیم که لایه برداری را موثرتر و عوارضش را کمتر کنند.
واقعیت این است که اگر از پس هزینه های لایه برداری کلینیکی بر می آیید، قطعاً این روش ها موثرتر است. هرچند لایه برداری موثر در خانه هم هزینه های کمی ندارد ولی ارزان تر از لایه برداری کلینیکی تمام می شود.
اگر لایه برداری را صرفاً به عنوان یکی از بخش های مراقبت پوستی خود انجام می دهید، استفاده از لایه بردارهای خانگی بعد از مشورت با پزشک متخصص پوست کفایت می کند. اما اگر می خواهید مشکلاتی مانند جای زخم، لکه های پوستی، چین و چروک ها و موارد این چنینی را درمان کنید، احتمالاً به لایه برداری کلینیکی نیاز خواهید داشت.
كدام كرم ها را می توان بدون تجویز پزشك استفاده كرد؟
كرم ها یا محلول های شیمیایی حاوی موادی چون آلفاهیدروكسی اسید (AHA)، رتینوئیدها، آنزیم های طبیعی و... به عنوان لایه بردار شناخته می شوند.وقتی این مواد روی پوست مالیده می شود با توجه به نوع محلول یك تا 14 روز بعد از استفاده، سلول های مرده روی پوست تخریب می شوند تا سلول های جوان جای آن ها را بگیرند، اسیدهای میوه(AHA) غلظت پایین تر را افراد می توانند بدون نسخه از داروخانه ها تهیه كنند و در منزل، شب ها هنگام خواب استفاده كنند.بهتر است این فرآورده ها دور چشم و دور دهان استفاده نشود زیرا موجب تحریك و قرمزی و التهاب این نواحی خواهد شد. درصدهای بالاتر مانند ۵۰ درصد و ۷۰درصد باید توسط متخصص پوست به كار روند.
یك لایه برداری مخصوص بدن
در لایه برداری با عمق متوسط پوسته ریزی و جداشدن لایه آسیب دیده 3 تا 7 روز طول می كشد. قرمزی و التهاب پوست ممكن است تا 2 ماه طول بكشد، هرچند كه به طور معمول بعد از یك تا 2 هفته پوست نسبتا به حالت طبیعی خود بازگردد و از آن به بعد با استفاده لوازم آرایشی التهاب باقی مانده را می پوشانند. با استفاده از لایه برداری با فرآورده های با قدرت متوسط، فرد به ندرت احساس درد و ناراحتی شدید می كند و عوارض به وجود آمده نیز با روش های معمولی قابل كنترل هستند.