به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز،یک تحقیق جدید به ما نشان داده که باید به روابط خود با انسان های دیگر توجه کنیم، نه فقط به این خاطر که دوستی ها باعث می شود احساس خوبی پیدا کنیم، بلکه به این دلیل که دوست های ما در واقع یک نقش مهم در سلامت، رفاه و حتی بقای ما بازی می کنند.
اینکه درک بهتری از اهمیت دوستی پیدا کنیم و عوامل موثر در روابط دوستی را بشناسیم به ما کمک می کد تا از نظر فیزیکی و روحی سعادت و ترقی بیشتری داشته باشیم.
به گزارش آلامتو به نقل از huffingtonpost ؛ بروک فینی یک پروفسور روانشناسی اجتماعی در Carnegie Mellonاست که موضوع را اینطور بیان کرده است “ما دانش کمی در این مورد داریم که چرا روابط تا این حد اهمیت دارند. ما همیشه بروی اهمیت روابط در حمایت از فرد تاکید داریم. روابط نه تنها به مردم کمک می کند تا با استرس و دشمنی کنار بیایند، بلکه به آنکه کمک می کند تا یاد بگیرند، رشد کنند، کاوش کنند، به اهدافشان برسند و استعدادهای جدیدی را در خود پرورش دهند.”
هر چند این به نظر اکثر ما حرف درستی است، اما از نظر تئوری اطلاعات کمی در مورد تاثیرات روابط وجود دارد.
فینی می گوید که جمع آوری داده های 148 تحقیق درباره مرگ و میر در سال 2010 مشخص کرد که احتمال مرگ افرادی که از یک دایرۀ اجتماعی قوی محروم هستند برابر با کسانی است که در طول روز خود 15 سیگار می کشند. با اینحال، هر چند سیگار به عنوان یک عامل مهم مرگ و میر به حساب می آید و در جامعه برنامه هایی برای آگاهی و انجام ورزش های مختلف ترتیب داده می شود، اما اهمیت دوستی های خوب چندان جدی گرفته نمی شود و در راستای رسیدن به سلامت اجتماعی هیچ توجهی به آن نمی شود.
فینی عقیده دارد که برنامه هایی سلامت اجتماعی که بروی دوستی و اهمیت روابط اجتماعی تمرکز کنند می توانند یک تاثیر بزرگ در سلامت جامعه داشته باشند. او در اینباره می گوید “امید ما این است که تحقیقات اینچنینی بتوانند تبدیل به یک مبنا برای ایجاد برنامه هایی با محور رابطه باشند تا سلامت جامعه افزایش یابد.”
او برای کمک به ما چندین توصیه برای یک دوست خوب بودن کرده است که آنها را در ادامه برای شما می آوریم:
- زاویۀ نگاه دوستان خود را هم در نظر داشته باشید. اگر که شما نسبت به نوع نگاه دوستان خود به مسائل آگاه باشید، آنها احساس می کنند که توسط شما فهمیده می شوند، برایتان ارزش دارند و به آنها اهمیت می دهید.
- مطمئن شوید که منابع ذهنی، احساسی (و شاید مادی) لازم برای حمایت از دوستان خود را دارید. بدون چنین منابعی، حتی بهترین دوستان هم ممکن است نتوانند صبر و تحمل داشته باشند و نقد نکنند.
- مسئولیت اینکه از دوستان خود حمایت نمایید را قبول کنید. آیا واقعا می خواهید یک منبع حمایت از یک دوست باشید؟ بدون اینکه مسئولیت این نقش را قبول کنید، احتمالاً آن انگیزه لازم برای اینکه به خوبی و با دقت به کسی توجه داشته باشید را در خود نخواهید داشت.
- آدم هایی که به حمایت نیاز دارند باید از دیگران طلب کمک کنند به جای آنکه فاصله بگیرند و نیازهای خود را به صورت مشخص بیان کنند. آن فردی که حمایت کسی را دریافت می کند هم یک نقش فعال در این موقعیت دارد. وقتی که نیاز به کمک دارد، بهتر است نوع کمکی که نیاز دارید را رک و مستقیم بیان کنید و روی این حساب نکنید که آدم ها باید خودشان حدس بزنند.
- از حمایت دیگران قدردانی کنید و وقتی که آنها به کمک نیاز دارند جبران کنید. مزایای بسیاری در این وجود دارد که کمکی را ارائه دهید و ببینید که موفق بودید و قدردان شما هستند. بنابراین وقتی که یک دوست کمک می کند، به آنها نشان دهید که واقعاً ممنون هستید. و وقتی هم که نوبت شما است که به آنها توجه کنید، همین پاداش های احساسی از آن شما خواهد بود.
- توجه داشته باشید که تقاضای بیش از حد از کسی نداشته باشید. اگر که دوستی به اندازه کافی حامی شما نیست، شاید دلیلش این باشد که شما انتظار بسیار زیادی دارید. در این مواقع بهتر است دایرۀ دوستی های خود را افزایش دهید تا بتوانید از آدم های دیگر کمک بطلبید.