تاثیر استرس بر ریزش مو
درمان ریزش مو ناشی از استرس، یکی از راهکارهایی است که به افرادی که بر اثر استرس دچار ریزش مو شده اند، توصیه می شود. در واقع امروزه با وجود فشارهای عصبی و ناراحتی های مختلف روحی روانی افراد، میزان ریزش مو به این دلیل بیشتر شده. همانطور که در بخش های دیگر گفته ایم ریزش مو دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها استرس است.
افرادی که دچار اضطراب و ریزش مو هستند، باید به این نکته دقت کنند که مطمئن شوند که آیا دارای علائم ریزش موی عصبی هستند یا نه. در حقیقت هنگام مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو، وی تلاش می کند تا در جلسات مشاوره اولیه متوجه این نکته شود که علت ریزش مو چیست. سپس با مشخص شدن دلیل آن (که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند استرس، ارث، زخم و خارش، بیماری، افزایش سن، مشکلات هورمونی، کمبود ویتامین، ناراحتی های تیروئید، حاملگی، عفونت های پوستی و...) اقدام به درمان های لازم (مانند کاشت مو) کند.
استرس و ریزش مو
چیزی که همه ما شنیدیم این است که استرس باعث ریزش مو می شود و این کاملا درست است که استرس ذهنی و فیزیکی موجب ریزش مو می شود . اما نکته امیدوار کننده این است که این نوع ریزش مو موقتی است .
اگر بدن تحت استرس قرار بگیرد فاز رشد در چرخه رشد مو ممکن است متوقف شود، و این می تواند فولیکول های مو را وارد فاز استراحت کند . فاز استراحت طولانی می تواند از رشد مو جلوگیری کرده و فولیکول های مو می توانند تا سه ماه پیش از تخریب ، به اصطلاح ” خاموش ” بمانند . این نشان میدهد که شما ممکن است چند ماه پس از تجربه ای پرتنش ، دچار ریزش شدید مو شوید. هنگامی که استرس پایان یابد ، چرخه رشد مو دوباره از سر گرفته شده و ریزش مو متوقف می شود .
مو کندن:
شاید جالب باشد که بدانید یکی از دلایلی که موجب به کم پشت شدن موهای سر می شود و بیشتر در خانمها شایع است، مشکل مو کندن یا به زبان علمی "تریکوتیلومانیا" (Trichotillomania) است. این عارضه نوعی ناراحتی و وسواس شدید است که افراد مبتلا به آن ناخودآگاه اقدام به کندن موهای سر، مژه ها و یا موهای ابرو می کنند. این عارضه امروزه در سطح جهان متاسفانه گریبانگیر میلیون ها نفر شده و از آنجا که یکی از خصوصیات زندگی مدرن شهری، افزایش فشارها و ناراحتی های عصبی افراد است، بسیاری از افراد دچار وسواس کندن مو یا تریکوتیلومانیا می شوند. افرادی که دچار این عارضه هستند، عمدتا از خشم درونی، نارحتی های شدید، افسردگی، اضطراب بیش از حد و غیره رنج می برند که باید این مسئله حتما درمان شود.
ریزش مو به دلیل شوک و فشارهای عصبی:
یکی از دلایلی که موجب می شود بسیاری از افراد دچار ریزش مو شوند، این حالت است. یعنی ناراحتی ها و شوک های شدید که معمولا به دلایل عاطفی و یا ترس های ناگهانی ممکن است بروز کند. بسیاری از افرادی که عضوی از خانواده را از دست داده اند، دانش آموزانی که فقط چند ماه یا چند هفته تا کنکور فرصت دارند و دچار اضطراب شدیدی هستند، افرادی که دچار بیماری های سختی هستند و ترس از عمل جراحی و یا ادامه درمان دارند و... که می تواند منجر به از دست دادن موها و کم پشت شدن آنها ظرف مدت کوتاهی (مثلا ظرف دو یا سه ماه) شود. البته چنانچه این حملات عصبی و تنش های روحی برطرف شوند ممکن است ظرف شش الی نه ماه بسیاری از فولیکول موهای ریخته شده مجددا رشد کنند و فرد موهایش را بدست آورد.