نارگیل خشک شده را میتوان در طیف وسیعی از دستورالمعلهای غذایی استفاده کرد. برای مثال شما از ترکیب انبه، گردو، آب و گردو میتوانید یک پودینگ انبه خوشمزه تهیه کنید و با نارگیل خشک شده آن را تزیین کنید. از طرفی گرانولای نارگیل در کنار شیر نارگیل هم طرفداران خاص خود را دارند و برای کودکان میان وعدههایی بسیار مغذی محسوب میشوند. بسیاری از افراد از نارگیل خشک شده برای تهیه یک مربای خاص از این ماده غذایی هم استفاده میکنند
نارگیل خشک شده یکی از تنقلات محبوب ایرانیان می باشد که قیمت نسبتا بالایی دارد. در این پست بهترین روش برای خشک کردن نارگیل و تهیه چیپس نارگیل بر روی شوفاژ، در فر و یا با کمک انواع دستگاه میوه خشک کن، به شما آموزش داده می شود.
یکی از روش های بسیار آسان و کم هزینه برای خشک کردن نارگیل، استفاده از بخاری یا شوفاژ خانه می باشد. برای این منظور در ابتدا با دستمال تمیز روی شوفاژ را تمیز کنید. سپس یک فویل آلومینیومی یا ورق روغنی بر روی شوفاژ قرار دهید.
قطعات نارگیل را با اندکی فاصله از یکدیگر بر روی این ورق های روغنی قرار داده و حرارت شوفاژ را بر روی کمترین میزان تنظیم کنید. در این صورت نارگیل ها پس از خشک شدن تغییر رنگ نمی دهند. هر یک ساعت یکبار نارگیل ها را جابجا کنید و میزان خشکی آن ها را تست نمایید. زمانی که ورقه های نارگیل به تردی لازم رسید، آن ها را از روی شوفاژ برداشته و در سبدی بریزید. منتظر بمانید تا کاملا سرد شوند و سپس در ظرفی در بسته و یا شیشه ای با درب پارچه ای از آن ها نگهداری کنید.
این نارگیل ها تا بیش از 6 ماه قابل استفاده خواهند بود و در صورتی که درون یخچال نگهداری شوند، تا بیش از 1 سال نیز می توان از آن ها استفاده کنید.
بهترین روش برای خشک کردن نارگیل، استفاده از دستگاه های میوه خشک کن می باشد. این دستگاه ها که در انواع دستگاه میوه خشک کن خانگی و صنعتی موجود می باشند به راحتی می توانند دمای مورد نیاز برای خشک کردن نارگیل را فراهم آورده و رطوبت محیط را کاهش دهند.
برای خشک کردن نارگیل در دستگاه میوه خشک کن، دمایی حدود 50 درجه سانتی گراد نیاز است و رطوبت درون کابین باید کمتر از 10 درصد باشد. با گذشت هر 2 ساعت، میوه را بررسی کنید تا نسوزد. در صورتی که نارگیل حرارت بالایی ببیند تیره شده و نارگیل خشک قهوه ای رنگ خواهد شد.
با گذشت 4 تا 6 ساعت، ورقه های نازک نارگیل کاملا خشک شده و باید جمع آوری شوند.
به جهت خشک کردن نارگیل در فر، باید فر را روی کمترین میزان حرارت تنظیم نمایید. ورقه های نازک نارگیل را بر روی کاغذ روغنی و بر روی سینی فر بچینید. سینی را داخل فر قرار داده و هر نیم ساعت نارگیل ها را پشت و رو کنید. بسته به ضخامت ورقه های میوه، از یک تا 3 ساعت خشک کردن نارگیل ها به طول می انجامد.
پوست نارگیل بسیار سخت بوده و معمولا شکستن آن نیز دشوار می باشد. شما می توانید با استفاده از یک چکش بارها بر روی نارگیل کوبیده تا به چند قسمت تقسیم شود و سپس با قاشق یا چاقو اقدام به جدا سازی پوسته چوبی و گوشت آن نمایید.
اما در این صورت، نارگیل کاملا له شده و به قطعات مختلفی تقسیم می شود. همچنین شیر نارگیل نیز بر روی زمین می ریزد. از این رو بهترین روش برای شکستن پوست نارگیل استفاده از حرارت می باشد.
برای این منظور در ابتدا مقداری از پوسته های کنفی دور نارگیل را جدا سازید. با این کار بر روی نارگیل 3 عدد دایره تیره به چشم می خورد. نارگیل در این قسمت پوسته نازکی داشته و شما به راحتی می توانید با استفاده از یک چاقو، این دایره ها را سوراخ نمایید. پس از آن از طریق این حفره ها، آب نارگیل را درون لیوان یا ظرف تمیزی تخلیه کنید. آب نارگیل نیز خواص زیادی داشته و طعم لذیذی دارد.
پس از تخلیه آب نارگیل، نارگیل را بر روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و مرتب بچرخانیت تا تنها کمی حرارت دیده و پوسته های کنفی آن بسوزد. پس از آن نارگیل را بر روی جسمی سخت قرار داده و به دورتا دور آن با چکش ضربه بزنید. ضربات بسیار محکم یا بسیار آرام نباشد. با ایجاد ترک بر روی پوسته، ضربات را ادامه دهید تا دور تا دور پوسته بشکند.
سپس به راحتی گوشته نارگیل را از درون پوسته سخت جدا سازید. با استفاده از چاقو، نارگیل را به آرامی به اندازه دلخواه برش دهید.
به دلیل کالری بالا، مصرف آن در حد اعتدال توصیه می شود.
افراد مبتلا به دیابت و بیماری های کلیوی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
نارگیل خشک را در جای خنک و خشک نگهداری کنید.