ویژگی ها و خواص گیاه هفت بند

  پنجشنبه، 11 فروردین 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
ویژگی ها و خواص گیاه هفت بند
علف هفت بند که نام علمی آن Polygonum است و سرده‌ای از راسته گل میخک است و در زبان عربی به علف هفت بند بطباط گفته می‌شود. طبیعت گیاه علف هفت بند گرم و خشک است و خواص درمانی و دارویی فراوانی دارد. در این قسمت از سایت ساعد نیوز خواص و ویژگی گیاه هفت بند را برای شما به اشتراک می گذاریم.

تمام قسمت های این گیاه دارای خاصیت دارویی هستند. در این مطلب که در ارتباط با خواص علف هفت بند است به بررسی خواص دارویی علف هفت بند، ترکیبات شیمیایی علف هفت بند، کاربرد علف هفت بند، خواص علف هفت بند برای اختلالات هاضمه، خواص هفت بند برای برونشیت مزمن، خواص شیره هفت بند، طریقه استفاده از علف هفت بند و در نهایت مضرات هفت بند می پردازیم .

ترکیبات شیمیایی گیاه هفت بند

  • علف هفت بند دریا اسید پوگیلونیک
  • اسید اگزالیک
  • آرابینوسید
  • اسانس
  • مواد رزینی
  • مواد قندی و موسیلاژ می باش

گیاه هفت بند در رژیم غذایی

علف هفت بند خواص بسیار زیادی برای دستگاه گوارش دارد و برای اختلالات گوارشی و ترشی معده بسیار مفید است. اختلالات گوارشی یکی از دلایلی است که سبب می شود افراد به اضافه وزن یا کمبود وزن مبتلا شوند و به همین دلیل نیازمند درمان است. همچنین بسیاری از افراد به دلیل پیروی از رژیم های غیراصولی به اختلالات گوارشی مبتلا می شوند و یا به دلیل همین اختلالات نمی توانند از رژیم ها لاغری پیروی کنند. همین دلابل کافی هستند که یک رژیم اصولی و سالم طرفداران بسیار زیادی داشته باشد؛ زیرا نه تنها یک رژیم اختصاصی برای هر فرد است، بلکه کمک می نماید به کمک یک رژیم غذایی اصولی و سالم، سلامتی خود را ارتقا دهید.

گیاه هفت بند

مضرات هفت بند

این گیاه دارویی نیز همانند سایر گیاهان دارویی در کنار داشتن فواید و خواص درمانی فراوان در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود مضرلتی خواهد داشت. هفت بند محرک سلسله اعصاب است و افراط در مصرف این گیاه دارویی می تواند منجر به تشنج شود.

طرز استفاده جوشانده گیاه هفت بند

جوشانده: مقدار ۳۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بجوشد سپس آن را صاف کرده با شکر و یا عسل مخلوط کنید . مقدار مصرف این جوشانده یک فنجان سه بار در روز است.آب : مقدر ۴۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید بآرامی بجوشد و سپس آنرا صاف کنید . مقدر مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است .

دمنوش

خواص گیاه هفت بند

علف هفت بند گیاهی است یکساله و دارای ساقه خوابیده که طول آن به ۵۰ سانتی متر می رسد . برگ های آن ریز ، نوک تیز و گل های آن ریز و کوچک و به رنگ صورتی است . این گیاه در اکثر نواحی آسیا، اروپا و آفریقا و آمریکا می روید و در مقابل عوامل خارجی بسیار مقاوم است . به طوری که حتی اگر لگدمال شود باز هم از بین نرفته است . علف هفت بند در چمنزارها، کنار جاده ها، اراضی متروک و خرابه ها، مناطق سایه دار و بین تخته سنگ ها می روید . این گیاه در اکثر نقاط ایران نیز وجود دارد.

خواص گیاه هفت بند برای اختلالات هاضمه

یکی دیگر از خواص علف هفت بند تاثیر این داروی گیاهی در درمان اختلالات هاضمه و ترشی معده است. برای بهره مندی از خواص علف هفت بند در درمان اختلالات هاضمه و ترشی معده باید به اندازه ۳۰ گرم از ریشه تازه و یا ریشه خشک شده از علف هفت بند را همراه با یک لیتر آب مخلوط کرده و بجوشانید. آب این مخلوط جوشیده شده را دور ریخته و علف هفت پخته شده را در یک ظرف ریخته و خرد کرده و ریز کنید و مجددا در یک لیتر آب ریخته و به مدت ۱۲ دقیقه بجوشانید و در یک دقیقه آخر ۸ گرم شیرین بیان و پوست لیمو را به مخلوط در حال جوش اضافه کنید و بعد از روی حرارت بردارید. از این جوشانده گیاهی بعد از هر وعده غذایی به اندازه یک فنجان بنوشید. این جوشانده برای تمام اختلالات گوارشی مفید و موثر است.

دستگاه گوارش

خواص گیاه هفت بند برای برونشیت مزمن

یکی از خواص علف هفت بند کمک به درمان برونشیت مزمن است. برای این که از خواص علف هفت بند در درمان برونشیت مزمن بهره مند شوید باید ابتدا یک دسته ساقه و برگ علف هفت بند تازه را به داخل ماشین آبگیری ریخته و شیره حاصل از آن را برداشت کنید. از این شیره حلصله از برگ و ساقه تازه علف هفت بند روزانه سه قاشق قهوه خوری میل کنید. شیره ساقه و برگ علف هفت بند دارای خاصیت ضد ورم و نرم کنندگی است و مصرف این شیره گاهی موجب کاهش سرفه های پی در پی می شود. با استفاده از این خاصیت از این شیره برای درمان برونشیت مزمن نیز بهره برده می شود.

جمع بندی کاربرد دارویی گیاه هفت بند

  1. گیاه هفت بند از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
  2. قابض است و برای رفع اسهال و اسهال خونی به کار می رود.
  3. در بند آوردن خونریزی مفید است.
  4. آسم و برونشیت را درمان می کند
  5. تب را پائین می آورد.
  6. برای برطرف کردن اگزما به کار می رود.
  7. ورم روده بزرگ را برطرف می کند.
  8. برای رفع ترشحات زنانه مفید است.
  9. برای درمان زخم های چرکی ، گرد این گیاه را روی زخم ها بریزید.
  10. سنگ کلیه و مثانه را خارج می سازد.
  11. برای رفع دردهای معده مفید است.
  12. برای درمان استسقاء مفید است.
  13. در معالجه میگرن مؤثر است.
  14. درد سیاتیک و درد کمر را برطرف می کند.
  15. نفخ را برطرف کرده و هضم غذا را تسهیل می کند.
  16. تاول و سوختگی را با کمپرس این گیاه معالجه کنید.
  17. برای تسکین دردهای نقرس و رماتسم از کمپرس این گیاه استفاده کنید.
  18. آنهائی که به بیماری قند مبتلا هستند با استفاده از این گیاه می توانند قند خون خود را کنترل کنند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها