تاثیر یوگا بر حفظ سلامت کلیه ها
یوگا یک شیوه درمانی است که به شکل موثری با تکنیک های تلفیقی آرامش سازی بدن و ذهن عمل می کند.
انجام منظم ورزش یوگا موجب بهبود سیستم اسکلتی-عضلانی می شود که موجب شکل دهی، حفاظت، ثبات و حرکت بدن می شود. این ورزش تاثیر مثبت بر سیستم عصبی خودمختار دارد که به استراحت، آرام سازی و هضم غذا کمک می کند. در نتیجه موجب بهبود بسیاری از بیماری های سبک زندگی نظیر بیماری کلیوی می شود. در ادامه به برخی تاثیرات یوگا بر حفظ سلامت کلیه ها اشاره می شود.
تاثیرات یوگا بر کنترل دیابت در بیماران کلیوی: درمان منظم با یوگا به افزایش کنترل متابولیک قندخون، فشارخون و چربی ها کمک می کند. این کنترل قندخون به طورمستقیم منجر به کاهش احتمال ابتلا به بیماری کلیوی ناشی از دیابت می شود که در ۳۰ درصد تمام دیابتی ها متداول است. کنترل بیشتر قندخون همراه با یوگا موجب بهبود عملکرد کلیه ها در کنار سایر معیارها می شود.
یوگا موجب کنترل فشارخون در بیماران کلیوی می شود: ۸-۵ میلیمتر کنترل فشارخون در صورت انجام یوگا مشاهده می شود. کنترل فشارخون رکن اصلی درمان نارسایی کلیوی است.
یوگا به بیماران کلیوی مبتلا به بیماری قلبی کمک می کند: بیماری قلبی ۱۰ تا ۱۰۰ بار بیشتر در بیماران کلیوی شایع است، از اینرو یوگا منجر به بهبود ضربان قلب، فشارخون و کلسترول می شود و در نتیجه احتمال بیماری قلبی در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی کاهش می یابد.
تاثیر یوگا بر افسردگی در بیماران کلیوی: اکثر بیماران کلیوی و بیماران دیالیزی از افسردگی رنج می برند و تحمل مصرف داروهای ضدافسرگی را ندارند. یوگادرمانی همراه با مدیتیشن و پرانایاما (یوگا هندی) به کنترل افسردگی در این بیماران کمک می کند.
بیماری کلیوی و استخوان درد: بیماران کلیوی به دلیل تاثیر متابولیک و عدم تعادل هورمونی در غدد درون ریز در بیماران کلیوی، از درد رنج می برند و از آنجائیکه نمی توانند مُسکن مصرف کنند، یوگادرمانی در کاهش علائم شان تاثیر دارد. حتی یوگا درمانی به کاهش علائم بیماران دیالیزی هم کمک می کند.
دوچرخه سواری ورزش مناسب برای بیماران کلیوی
تحقیقات جدید نشان داده که دوچرخه سواری ورزش مناسب برای بیماران کلیوی محسوب می شود.
محققان دریافتند که ورزش از مشکلات قلبی بیماران کلیوی می کاهد، آن ها دوچرخه سواری را برای این بیماری پیشنهاد کرده اند.
اخیرا یکی از پزشکان کلیه تحقیقی در موسسه تحقیقاتی سلامت انجام داده است که تاثیر ورزش را بر مشکلات قلبی بیماران کلیوی که دیالیز انجام می دهند نشان می دهد.
بیماری کلیه حدودا برای 8 درصد از افراد جامعه پیش می آید و به دلیل افزایش چاقی مفرط ، دیابت و فشار خون، این بیماری نیز در حال افزایش است.
مسئله شگفت آور این است که بیماران دیالیزی بیشتر به دلیل مشکلات قلبی می میرند تا مشکلات کلیوی. این افراد 100 درصد بیشتر از افراد عادی در معرض حملات قلبی قرار دارند. متاسفانه، روش های سنتی برای کاهش بیماری های قلبی مانند کنترل تغذیه، کاهش کلسترول و کنترل دیابت به طور کامل موثر نیستند.
در تحقیقات جدید تاثیرات و فواید ورزش بر سلامت قلب 130 بیمار کلیوی مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیقات نشان داد که ورزش همراه با دیالیز مشکلی به وجود نمی آورد و می تواند کیفیت زندگی و سلامت قلب را افزایش دهد.
دکتر جیمز بورتون، پزشک کلیه می گوید: مسئله ای که درباره بیماران کلیوی وجود دارد این است که آن ها علاوه بر مشکلات کلیه، قلب های آسیب دیده و ضعیفی دارند که نیاز به درمان هایی برای کاهش حملات قلبی به وجود می آورد. بیماران کلیوی 3 بار در هفته به مدت 4 ساعت دیالیز انجام می دهند. ما در این زمان سعی می کنیم که آن ها را به انجام ورزش تشویق کنیم. دوچرخه سواری بهترین نوع ورزش برای این بیماران است. در این ورزش بیشتر عضلات به کار گرفته می شود و مشکلی برای درمان آن ها ایجاد نمی شود. بنابراین ما از آن ها می خواهیم که در طول هر جلسه دیالیز نیم ساعت دوچرخه بزنند. همه می دانند که ورزش خوب است. با این وجود بیمارانی که 3 بار در هفته به مدت طولانی دیالیز می کنند، به ورزش کردن فکر نمی کنند. بنابراین ما سعی می کنیم به این افراد برنامه ورزشی بدهیم تا احساس بهتری داشته باشند، بیشتر زندگی کنند و خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.