آکنه یا جوش به یک عارضه پوستی اطلاق می شود که از هر پنج نفر در جهان، حداقل چهار نفر در سنین ۱۱ تا ۳۰ سال به آن مبتلا می شوند. اگرچه زمان و مقدار دقیق بروز آکنه و جوش در هر فرد متفاوت است، اما هرکسی حداقل یک بار در زندگی اش این عارضه را تجربه می کند.
جوش و آکنه، مشکلی جدی به پوست صورت یا بدن فرد وارد نمی کند، اما ممکن است دچار کاهش اعتماد به نفس افراد شود؛ چرا که هرکسی از به هم ریختن صورت و ظاهرش غمگین می شود.
متاسفانه برخی از افراد به محض این که در صورت خود یک جوش می بینند، به سرعت سعی دارند از دست آن خلاص شوند؛ این در حالی است که اغلب مردم راه درست خلاص شدن از این عارضه را نمی دانند. اگر جوش از راه نادرستی از بین برود، ممکن است سبب به جا ماندن زخم ها و حفره هایی روی صورت و بدن شود. به همین منظور در این مقاله قصد داریم نحوه صحیح خلاص شدن از شر جوش و آکنه و روش های جلوگیری از بروز چنین عارضه های پوستی را به شما آموزش دهیم. لطفاً در ادامه با ما همراه باشید.
۱- شستن زیاد باعث درمان جوش می شود
هرچند انتخاب یک شوینده مناسب از مهمترین ارکان درمان سریع جوش می باشد اما این به معنی انتخاب یک شوینده قوی و شستشوی زیاد نیست شستشوی بیش از دو بار در روز به دلیل اینکه به پوست آسیب می زند و پوست را خشک می کند باعث ترشح جبرانی چربی پوست می گردد به یاد داشته باشید که جوش بر اثر آلودگی پدید نمی آید که با شستشوی زیاد از بین برود و معمولا شستشوی زیاد تنها اثر تشدید بر آکنه دارد
۲- آفتاب جوش ها را خشک می کند
این هم یک باور عمیق اما غلط در جامعه است آفتاب با دو مکانیسم روند جوش صورت را بد تر می کند اول با قرار گیری پوست در برابر آفتاب و تخریب سلول های سطحی میزان سلول های مرده در سطح پوست افزایش می یابد و این باعث انسداد مجاری ترشح چربی پوست می گردد و این از علل اصلی جوش سر سفید و جوش سر سیاه است همچنین آفتاب با خشک کردن پوست ترشح جبرانی پوست را باعث می شود و این امر باعث تشدید جوش صورت می شود. آفتاب باعث تشدید منافذ باز پوست صورت می شود و یکی از مهمترین درمان جای جوش استفاده از ضد آفتاب است. چون آفتاب باعث تیره تر و بدتر شدن جای جوش می شود.
۳- در صورت داشتن جوش صورت هیچ کرمی نباید استفاده شود
این باور غلط که برای پوست های جوشدار هیچ کرمی نباید استفاده شود. خیلی از موارد باعث محرومیت از برخی از اساسی ترین محصولات مراقبتی درمان جوش مانند ضد آفتاب ها و مرطوب کننده ها و… می شود. افرادیی که پوست صورتشان جوش دارد می بایست در انتخاب محصولات و کرم های مصرفی دقت داشته باشند .تا محصولاتی فاقد چربی oil freeو غیر جوش زا non comedogenic استفاده کنند . معمولا کرم ضد جوش هم قسمتی از درمان قطعی جوش می باشد .خیلی وقتها درمان پوسته پوسته شدن صورت در افرادی که تحت درمان آکوتان می باشند، با مصرف مرطوب کنند های غیر چرب و با پایه چربی بر طرف می شود. خیلی وقتها رفع جوش صورت بدون استفاده از کرم های مناسب ممکن نیست.
۴- غذای چرب باعث ایجاد آکنه صورت می شود
این باور که “غذای چرب باعث آکنه می شود” نیز هیچ پایه علمی ندارد. هرچند ترشح چربی پوست مهمترین علت ایجاد آکنه می باشد اما ارتباط مستقیمی بین خوردن غذای چرب و افزایش ترشح چربی بر روی پوست نیست . تنها برخی از غذا ها مانند غذا هایی با شکر بالا و یا شیر کم چرب و آرد سفید در برخی از تحقیقات به عنوان غذا های مشکوک به تشدید آکنه شناخته شده اند.
۵- افرادی که جوش دارند نباید آرایش کنند
بسیاری از خانم هایی که جوش صورت دارند بین استفاده از آرایش برای پوشاندن جوش ها و جای جوش و احساس عذاب وجدان اینکه این موضوع باعث ایجاد جوش می شود قرار می گیرند . امروزه محصولات آرایشی بسیاری در بازار موجود است که غیر جوش زا هستند برای انتخاب بهتر یک محصول آرایشی که ایجاد جوش نکند ۴ نکته را در نظر داشته باشید اول غیر جوش زا باشد دو فاقد چربی باشد سوم محلول در آب باشد و چهارم از پیگمان های معدنی استفاده کرده باشند شما می توانید این موضوع را با مطالعه نوشتار روی محصول دریابید.
ماسک دارچین و عسل
عسل و دارچین منبع آنتی اکسیدان ها هستند. مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان ها بیشتر از بنزوئیل پراکساید و رتینول ها در کاهش آکنه مؤثرند. البته آنتی اکسیدان هایی که در این مطالعات بررسی شده اند، از مشتقات ویتامین C هستند که در عسل یا دارچین یافت نمی شوند، مانند ویتامین B3، اسید لینولئیک (امگا ۶) و سدیم اسکوربیل فسفات (SAP)؛ اما با توجه به نتایج این مطالعات، می توان نتیجه گرفت که سایر آنتی اکسیدان ها هم اثر مشابهی داشته باشند.
عسل و دارچین می توانند به مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب کمک کنند که هر دو عامل ایجاد آکنه هستند.
با اینکه خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عسل و دارچین می تواند برای پوست های مستعد آکنه مفید باشد، هنوز هیچ مطالعه ای درباره توانایی آنها برای درمان کامل آکنه وجود ندارد.
طرز تهیه ماسک عسل و دارچین
- ۲ قاشق غذاخوری عسل را با ۱ قاشق غذاخوری دارچین مخلوط کنید تا خمیری شکل شود؛
- بعد از اینکه صورتتان را تمیز شستید، ماسک را روی آن بمالید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید؛
- حالا صورتتان را بشویید و آن را خشک کنید.