آلو خشک یکی از خوشمزه ترین و پر طرفدار ترین خوراکی ها، محسوب می شود که حاصل درخت و نهال آلو می باشد . که دارای خواص بسیاری برای سلامتی انسان می باشد. امارعایت حد مصرف این خوراکی از نکات بسیار مهمی می باشد. که باید حتما رعایت شود. زیرا استفاده بیش از حد از آن، می تواند موجب عوارض و مشکلاتی مانند اسهال و نفخ در بدن شما شود.آلو خشک و بخارا شهرت زیادی در رفع یبوست دارد. اما خواص آن فراتر از این حرف هاست. می توانید در طبخ غذاهایتان و یا به عنوان میان وعده از آلو خشک استفاده کرده و علاوه بر لذت بردن از طعم آن، از خواص یک ماده غذایی سالم و پرخاصیت نیز بهره مند شوید.
خواص فوق العاده آلو خشک و بخارا برای سلامتی
این دو از میوه های فوق العاده مغذی ،سرشار از ویتامین ها ،آنتی اکسیدان ها و فیبر میباشند که خواص و فواید بسیاری دارند ، مثل سلامتی قلب ، سلامت گوارش، جلوگیری و یا کاهش التهاب و کاهش وزن میباشد
آلو خشک و بخارا بهبود عملکرد ایمنی بدن
از مزایای آلو خشک می توان به تقویت ایمنی بدن اشاره نمود. از آنجایی که آلو خشک منبعی غنی از مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم و منیزیم می باشد. از طرفی دارای ویتامین های C و E نیز هست. مصرف آن می تواند از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد، محافظت نماید. و به این صورت سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید
آلو خشک و بخارا ضد فشار خون بالا است
آلو خشک سرشار از پتاسيم است و فوايد پتاسيم در کاهش فشار خون بالا به اثبات رسيده است . در 100 گرم آلو خشک، 800 ميلي گرم پتاسيم وجود دارد.به اين ترتيب آلو خشک يک ميوه بسيار غني از مواد معدني به حساب مي آيد. از طرف ديگر، دکتر سينگر تصريح مي کند که به طور معمول، پتاسيم و فلاوونوئيدهاي آلو خشک از بروز بيماري هاي قلبي- عروقي پيشگيري مي کنند.گفتني است مصرف 1 يا 2 عدد آلو خشک در بين غذا يا به عنوان چاشت کافي است. توجه داشته باشيد به خاطر اثرات مليني آلو خشک از زياده روي در مصرف آن بپرهيزيد.
آلو خشک و بخارا کم کالری و لاغر کننده است
در یک مطالعه توسط دانشگاه روان شناسی بهداشت و جامعه،در مورد افرادی که اضافه وزن دارند و از این میوه استفاده کرده اند نشان داد که در یک دوره کوتاه مدت با مصرف این آلو 2 کیلو وزن کم کرده اند.پس نتیجه گیری کرده اند که آلو خشک منبع خوبی برای انرژی است اما برای هضم آن زمان زیادی طول میکشد ،پس بنابرابن فرد برای طولانی مدت احساس پر بودن میکند.این نیز یک منبع آلی از فیبر محلول است که به از دست دادن وزن و یا جلوگیری از افزایش وزن کمک میکند. آلو خشک حاوی کالری کمی در حدود 20 کیلوکالری انرژی است. در نتیجه آن را همیار لاغری می دانند.شاخص گلیسمی این ماده غذایی نیز پایین است. در نتیجه می تواند به راحتی و بدون افزایش قند خون، گرسنگی را از بین ببرد.
آلو خشک برای مقابله با کلسترول
مصرف روزانه آلو خشک باعث کاهش میزان کلسترول بد خون می شود. حتما می دانید که بالا بودن این کلسترول خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش می دهد. از آنجایی که این میوه منبع خوب پتاسیم و فلاوونوئیدها محسوب می شود در نتیجه می تواند به طور طبیعی از بروز این بیماری ها پیشگیری کند.
آلو خشک و بخارا دوست اسکلت شما
آلو خشک سرشار از عنصر بور کمیاب است که به همراه کلسیم و ویتامین D موجود در آن از استخوان ها محافظت کرده و مانع از بروز پوکی استخوان می شود. مصرف 50 گرم آلوخشک 100 درصد نیاز روزانه به بور را تامین می کند.ویا مصرف روزانه 3 عدد آلو خـشک می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند و همچنین توجه داشته باشید که این میوه ویتامین های بسیار زیادی دارد که در استخوان سازی به شما کمک خواهند کرد.
آلو خشک و بخارا دوستدار دستگاه گوارش
آلو خشک سرشار از فیبرهای محلول و غیر محلول در آب است که به هضم راحت غذا کمک کرده و یبوست را از بین می برد. 100 گرم آلو خشک 60 درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین می کند.
آلو خشک مناسب برای سلامت قلب
الو خشک به علت وجود فیتو کمیکال به عنوان انتی اکسیدان های عالی عمل میکند که برای پیشگیری از بیماری های قلبی با تخریب شریان ها به دلیل اکسیداسیون پلاک کمک میکند.علاوه بر این آلو خشک به دلیل غنی بودن از فیبر نیز برای جلوگیری از بیماری های قلبی موثر هستند. یک مطالعه نشان داد که افرادی که منابع قوی از فیبر را مصرف میکنند 12 درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
آلو خشک و بخارا یک ماده غذایی انرژی زا است
آلو خشک حاوی گلوکز (45 درصد) است و انرژی مغز را تامین می کند. در نتیجه می توانید در فصل امتحانات از آن استفاده کنید.این ماده غذایی همچنین منبع فروکتوز (25 درصد) و سوربیتول (30 درصد) است و قند مورد نیاز بدن را تامین می کند. این قندها به تدریج جذب بدن می شود.این ماده غذایی برای ورزشکاران توصیه می شود چون مانع از افزایش ناگهانی قند خون و افت قدرت عضلانی بدن می شود. به خاطر اینکه سرشار از منیزیم (45 میلی گرم در هر 100 گرم) است که برای تامین انرژی و انقباض عضلانی لازم و ضروری است.
آلو خشک و آلو بخارا مفید برای مقابله با دیابت
آلو خشک دارای گلوکز بسیار پایینی است ،بنابر این خوردن آن میزان قند خون را کنترل میکند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.فیتو نو ترینت های موجود در آلو بلافاصله بعد از خوردن غذا ،ترشح گلوگز در خون را کنترل میکند بنابر این توصیه میشود بیماران دیابتب حتما آلو را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
آلو خشک و بخارا مناسب برای درمان هپاتیت
همه ما از قبل میدانستیم که این آلو ها غنی از فیبر هستند .و این باعث میشود که در درمان اختلالات کبدی بسیار مفید باشند.در یک مطالعه بالینی به تعدادی از افراد که سطح آنزیم های کبدی آنها به دلیل سلول های آسیب دیده کبد افزایش پیدا کرده بود، 3 عدد آلو خشک یا آلو بخارا همراه با 250 میلی لیتر آب در طول شب داده اند تا مصرف کنند ،پس از 8 هفته میزان بیلی روبین و ترانس آمیناز آنها به شدت کاهش پیدا کرده بود که این امر برای بیماران کبدی بسیار مفید است .
آلو خشک ملين است
آلو خشک راه حلي طبيعي براي دفع راحت است! ميزان فيبر موجود در آن تقريباً معادل بلغور جو دوسر است. در واقع 4 عدد آلو خشک حدوداً 3 گرم فيبر حل شدني و حل نشدني در خود دارد.آلو خشک خاصيت مليني خود را مديون فيبرهاي حل شدني است و فيبرهاي حل نشدني موجود در آن باعث سرعت بخشيدن به عبور مواد دفعي از روده مي شوند، البته اين ميوه خشک فوق العاده همچنين داراي دو ملين طبيعي، دي فنيل ايزاتين( diphenylisatine) و سوربيتول( sorbitol) مي باشد.
آلو خشک جلوي گرسنگي را مي گيرد
اين خاصيت آلو خشک از فيبرهاي موجود در آن ناشي مي شود. آلو خشک داراي فيبر زيادي است: در 100 گرم آلو خشک 7 گرم يا به اندازه بلغور جو دو سر فيبر وجود دارد. در تغذيه وجود فيبر براي از بين بردن اشتها ضروري است.براي اينکه به ميل شديد خود براي خوردن غلبه کنيد، آلو خشک را در برخي از غذاهاي تان بگنجانيد. همچنين مي توانيد اين ميوه خشک را به عنوان چاشت ميل کنيد. دکتر فرانک سينگر، متخصص تغذيه، خاطر نشان مي کند اگر دچار يبوست نيستيد، از مصرف زياد آلو خشک در روز بپرهيزيد تا دچار اختلالات مربوط به روده نشويد.
آلو خشک از پيري پوست جلوگيري مي کند
خاصيت و فايده اصلي آلو خشک که ناشناخته نيز مانده است، سرشار بودن اين ميوه از آنتي اکسيدان هايي است که با ظاهر شدن چين و چروک روي پوست مبارزه مي کنند». يک پژوهش آمريکايي در سال 2004 نشان داد در ميان ميوه ها و سبزيجاتي که قادرند راديکال هاي آزاد منشأ پيري پوست را از بين ببرند، آلو خشک رتبه نهم را از نظر غناي آنتي اکسيداني به خود اختصاص داده است. از سن 30 سالگي، همه مي توانند به طور مرتب و روزانه 1 تا 2 عدد آلو خشک مصرف کنند. همچنين مي توان با مصرف روزانه 1 يا 2 عدد آلو خشک اقدام به يک دوره درماني 3 ماهه کرد( حداقل 1 ماه وقفه بين هر دوره لازم است. دکتر فرانک سينگر، متخصص تغذيه، توصيه مي کند در صورتي که دچار يبوست هستيد، هر روز 2 يا 3 عدد آلو خشک را با صبحانه ميل کنيد. البته مي توانيد با توجه به عکس العمل مزاجي خود مقدار مصرف خود را تنظيم کنيد.
عوارض و اثرات جانبی مصرف آلو خشک و بخارا
آلو خشک از کم شدن آب آلو بدست میاید که بنابراین آن را آلو خشک مینامند.هر دو ،یعنی آلو های بنفش و زرد که سرشار از مواد مغذی و فیبر رژیمی هستند، استفاده میشود.با این حال مصرف زیاد آلو خشک میتواند عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی ،از جمله اسهال و وابستگی به ملین را افزایش دهد.
آلو خشک باعث ایجاد اسهال میشود
بسیاری از مردم از عدم تحمل فروکتوز در رژیم غذایی برخوردار هستند و این بیماری ممکن است به گرفتگی شکم همراه با اسهال منجر شود.حتی افرادی هم که از عدم تحمل فرو کتوز در رژیم غذایی رنج نمیبرند،ممکن است پس از خوردن آلو اسهال شوند.یکی دیگر از عوارض آلو این است که مقدار کالری زیادی دارد،بنابراین خوردن بیش از حد آلو خشک و قرار دادن آن در رژیم غذایی گاهی ممکن است به چربی تبدیل شود.