رژیم بنتینگ چیست؟
رژیم بنتینگ مناسب چه کسانی است؟
رژیم بنتینگ محدودیت های شدید و خاص خود را دارد. این نوع رژیم را برای کسانی که با مشکل سندروم متابولیک، مقاومت به انسولین و آنهایی که دارای فشار خون یا اضافه وزن و چاقی ، دیابت نوع ۲ هستند، توصیه می شود. اگر می خواهید از رژیم بنتینگ پیروی کنید حتما ابتدا با پزشک خود صحبت کنید تا با توجه به وضعیت جسمانی تان او تشخیص دهد که می توانید این رژیم را دنبال کنید یا خیر. آنهایی که دچار اضافه وزن به شدت بالایی هستند بیشترین و ایده آل ترین نتیجه را از این نوع رژیم دریافت می کنند و کسانی که تنها به دنبال کاهش چند کیلو هستند بهتر است از این نوع رژیم استفاده نکنند. کسانی که با بیماری ها و مشکلات مزمن شدید دست و پنجه نرم می کنند می توانند از این رژیم غذایی برای کاهش وزنشان استفاده کنند ولی اگر سالم هستید و دچار اضافه وزن بالایی نیستید بهتر است رژیمی متعادل را پیش ببرید.
در رژیم غذایی بنتینگ چه چیزهایی می توانیم بخوریم؟
غذاهایی که می توانید بخورید به چهار بخش تقسیم می شوند:
1. سبزیجات برگدار و موارد دیگر مانند گل کلم فلفل، گوجه و بادمجان
2. انواع گوشت
3. چربی ها مانند چربی های حیوانی، پنیر خامه ای، کره، روغن زیتون و دانه ها. غذاهای موجود در این گروه باید بیشتر غذاهایی که در طول روز می خورید را تشکیل بدهند.
4. آجیل ها، لبنیاتی مانند شیر و پنیر پرچرب، چای، قهوه، عدس ها و انواع بسیاری از میوه ها مانند توت ها، سیب، موز و کیوی
در رژیم بنتینگ چه چیزهایی نمی توانیم بخوریم؟
غذاهایی که نباید در رژیم بنتینگ خورده شود در دو لیست مجزا جای دارند:
1. اسموتی میوه یا ماست، آب سبزیجات، خرما، شکلات تلخ، غلات بدون گلوتن و غلاتی همچون گندم سیاه، جو، کیونو، بلغور جو دو سر و انواع برنج، همچنین آردهایی مانند آرد ذرت و آرد بادام.
2. این لیست شامل تمام غذاهایی با قند اضافه شده مانند فست فودهااست. همچنین غذاهای دارای گلوتن مانند تمام آردها و نان های درست شده با غلات که دارای گلوتن هستند، جو ، چاودار، گندم ، جوانه گندم ویا محصولات تولید شده با غلات مانند غلات صبحانه کارخانه ای. چربی های ممنوعه مانند مشتقات بذر صنعتی و روغن نباتی ، اسپری کره ، روغن کلزا ، روغن پنبه دانه ، روغن ذرت ، مارگارین ، روغن آفتابگردان و روغن گلرنگ.
آیا رژیم بنتینگ عوارض جانبی هم دارد؟
یکی از عوارض جانبی ناخوشایند رژیم بنتینگ بوی بد دهان حاصل از کتوز است. وقتی چربی به عنوان منبع انرژی می سوزد آمونیاک ترش شده از طریق ریه ها موجب بوی بد دهان می شود. برخی افراد ممکن است در طول رژیم حالت تهوع یا خستگی را تجربه کنند و همچنین باید متذکر شد که این رژیم بسیار گران قیمت است یعنی باید پول زیادی برای تهیه غذا هزینه کنید.
تفاوت رژیم بنتینگ با دیگر رژیم های مشابه؟
رژیم بنتینگ شباهت بسیار زیادی به رژیم هایی مانند رژیم کتوژنیک، رژیم اتکینز یا رژیم پالئو دارد که مقدار کربوهیدرات در آنها به شدت کاهش می یابد و بیشتر کالری مورد نیاز در طول روز از چربی دریافت می شود. فرآیند کتوز اصلی ترین عامل کاهش وزن در رژیم بنتینگ و رژیم های مشابه است. کتوز زمانی اتفاق می افتد که بدن از دریافت گلوکز ( از کربوهیدرات ها ) محروم می شود و برای بدست آوردن انرژی مجبور به سوزاندن چربی می شود. تئوری رژیم بنتینگ این است که اگر خود را با چربی پر کنید میل و اشتهایتان به کربوهیدرات کاهش می یابد و در طول روز کمتر غذا خواهید خورد و در نتیجه وزنتان کم می شود. تفاوت بین رژیم بنتینگ و رژیم های کتوژنیک و اتکینز تغییرات ظریف بین نوع غذاهایی است که می توانید بخورید. در رژیم بنتینگ نسبت به رژیم کتوژنیک اجازه دارید پروتئین بیشتری بخورید اما این مقدار نسبت به رژیم اتکینز کمتر است. همچنین مقدار کربوهیدرات موجود در رژیم بنتینگ نیز نسبت به اتکینز بیشتر است ( با این حال همچنان مقدار کربوهیدرات بسیار کم است). در رژیم بنتینگ توصیه می شود از سبزیجات برگ دار نیز استفاده کنید اما در رژیم کتوژنیک چنین نیست.