رب انار به عنوان یک چاشنی خوشمزه و پر طرفدار می تواند ترش، شیرین و ملس باشد البته همه چیز بستگی به انتخاب نوع انار و مزه آن دارد. رب انار فیبر، پتاسیم، ویتامین C، آهن، کربوهیدرات، سدیم، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A و گروه ویتامین های B را دارد که در زیبایی و سلامت بدن بسیار تأثیر گذار است.
انواع رب انار
انار به 3 دسته ترش، شیرین و ملس تقسیم می شود. در طب سنتی و کتاب ابوعلی سینا آورده شده که انار شیرین، بعد از آن انار نیم ترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند.
رب انار شیرین
انار شیرین طبع سرد و مایل به اعتدالی داشته و نسبت به انار ترش و ملس فواید درمانی کمتری دارد و رب انار شیرین برای تصفیه خون بسیار مفید می باشد.
رب انار ترش
رب اناری که از انار ترش بدست می آید سردی و تری بیشتری داشته و منجر به یبوست خفیف می شود، رب انار ترش باعث کاهش صفرا، کاهش حرارت کبد و معده می شود.خوردن رب انار ترش در دوران بارداری حالت تهوع را کاهش داده و اشتهای آنان را برای مصرف مواد غیرطبیعی کاهش می دهد.
رب انار ملس
رب انار ملس دارای طبع میخوش سرد، تر و نزدیک به اعتدال بوده و مزه خاص آن بسیار پرطرفدار می باشد.انار ملس نسبت به انار ترش و شیرین خواص بیشتری داشته و در کاهش صفرا و غلیان و جوشش خون مفیدتر از انار شیرین است.
خواص رب انار برای سلامتی
مصرف رب انار خواص بسیاری برای سلامت بدن، لاغری و چربی سوزی دارد به همین علت استفاده از رب انار در برنامه غذایی می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. رب انار مقدار زیادی فیبر، پتاسیم، ویتامین K، ویتامین C و فسفر دارد و از بدن ما در مقابل انواع بیماری ها محافظت می کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن با رب انار
این روزها که تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری کرونا بیش تر از هر وقت دیگری اهمیت دارد، لازم است که مواد غذایی مفید برای تقویت سیستم ایمنی را بشناسیم و آن ها را در برنامه غذایی خود قرار دهیم. رب انار به خاطر داشتن ویتامین C نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند. همچنین به خاطر آنتی اکسیدان های قدرتمندی که دارد با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و به این طریق می تواند در کاهش التهابات و محافظت از سلول ها بسیار مفید عمل کند. پس از خواص رب انار برای پیشگیری از بیماری کرونا و مبارزه با عفونت ها غافل نشوید.
کاهش کلسترول با رب انار
رب انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی فنول " ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند. مقدار زیاد کلسترول در شریان ها باعث سخت شدن آن ها می شود و ممکن است منجر به اختلالات قلبی شود.
نقش رب انار در بهبود سلامت قلب
یکی دیگر از مهم ترین خواص رب انار بهبود سلامت قلب است. انار یکی از میوه هایی است که آنتی اکسیدان زیادی دارد و سبب می شود تا تولید کلسترول بد در شریان های اشخاص مبتلا به بیماری های قلبی کند یا متوقف شود. ضمن این که با مصرف رب انار و کاهش فشار خون، تا حد قابل توجهی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می شود.در بعضی از موارد مصرف رب انار یا آب انار با داروهای فشار خون و کلسترول مانند استاتین ها تداخل پیدا می کند؛ پس اگر داروی خاصی مصرف می کنید بهتر است با پزشک خود برای میزان مصرف انار و فرآورده های آن مشورت کنید.
تقویت دستگاه گوارش با رب انار
یکی دیگر از خواص رب انار کمک به بهبود عملکرد سیستم گوارشی است. رب انار می تواند با کاهش التهابات در دستگاه گوارش به تقویت و بهبود گوارش کمک کند و برای مبتلایان به انواع بیماری های التهابی روده مفید باشد.از دیگر فواید رب انار می توان به افزایش انرژی، تصفیه خون، درمان آفت دهان و جلوگیری از التهاب مفاصل اشاره کرد.
خواص رب انار برای کبد
تغییر سبک زندگی و عادات غذایی می تواند به درمان کبد چرب کمک کند. کافیست برای یک دوره زمانی رژیم غذایی سالمی را در پیش بگیرید تا کبد شما تمیز شود.، بهترین گزینه درمانی رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب است، در میان خوراکی ها، رب انار هم به عنوان یک چاشنی خوشمزه و خوش رنگ و لعاب ایرانی می تواند به درمان کبد چرب، پاکسازی و سم زدایی آن کمک کند.می توانید روزی یک قاشق رب انار خالی بخورید یا آن را روی سالاد یا در غذا بریزید و با این کار به درمان کبد چرب، پاکسازی و سم زدایی از آن کمک کنید.
رب انار در کمک به سلامت و زیبایی پوست
گفتیم که یکی از خواص انار پاکسازی کبد است. می دانستید که کبد چرب می تواند تهدیدی برای وضعیت سلامتی پوست باشد؟ یعنی اگر کبد شما درست کار نکند، به احتمال زیاد پوست سالمی هم نخواهید داشت. پس با مصرف رب انار هم کبد چرب را درمان کنید، هم زیبایی و سلامت پوست خود را حفظ کنید. از دیگر خواص رب انار برای پوست جلوگیری از پیری زودرس پوست است؛ چرا که انار حاوی نیاسین است و سبب می شود پوست حالت ارتجاعی خود را حفظ کند.
مصرف رب انار برای لاغری ( فواید خوردن رب انار ناشتا )
چاشنی خانگی رب انار سوخت و ساز بدن شما را بالا می برد؛ درنتیجه مثل آب انار باعث چربی سوزی و لاغری خواهد شد. درواقع، انار سرشار از ویتامین های A ،B و C است که به سوخت و ساز بدن کمک می کند.اگر قصد لاغر شدن با رب انار را دارید، بهتر است در برنامه رژیم لاغری خود رب انار را به صورت ناشتا مصرف کنید؛ چون جذب آن هم بهتر خواهد شد. شما می توانید از این چاشنی در سالاد های رژیمی و گیاهی استفاده کنید. همچنین انواع سوپ های رژیمی را می توانید همراه با این ماده غذایی بخورید.
فواید رب انار در بارداری
رب انار حاوی نیاسین است که این ماده در دوران بارداری برای رشد ذهن جنین ضروری است؛ بنابراین خوردن آن به خانم های باردار توصیه می شود. رب انار تهوع بارداری خانم های حامله را کم می کند و باعث افزایش اشتها می شود.
خواص رب انار برای غلظت خون و درمان کم خونی
به ایستگاه تصفیه خون خانگی خوش آمدید. رب انار ویتامین C و آنتی اکسیدان های طبیعی دارد، مصرف رب انار به صورت ناشتا علاوه بر لاغری باعث تصفیه خون و پاکسازی سموم بدن ( سم زدایی به خصوص در روز های آلوده ) می شود.
رب انار در پیشگیری از سرطان
آنتی اکسیدان های طبیعی رب انار را دست کم نگیرید! همانطور که می دانید، رادیکال های آزاد باعث آسیب رساندن به بافت بدن و بروز بیماری هایی مثل اختلالات قلبی یا سرطان می شوند. رب انار با رادیکال های آزاد بدن مبارزه می کند؛ در نتیجه می توانید با انواع مختلف سرطان مثل سرطان سینه و سرطان پروستات خداحافظی کنید.
درمان آفت و جوش دهان با رب انار
رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک می کند. برای بهتر شدن آفت و جوش های ریز دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی روی جوش یا آفت عفونی دهان بمالید. البته ترکیب ضماد عسل و رب انار هم می تواند به درمان زخم داخل بینی و رفع عفونت های سرماخوردگی کمک کند.
درمان آلزایمر با رب انار
شاید باورتان نشود اما رب انار به تقویت حافظه و درمان آلزایمر کمک می کند. مصرف رب انار به علت داشتن ویتامین B3 (نیاسین) باعث عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر می شود.
کنترل فشار خون با رب انار
برای افرادی که فشار خون بالا و غلظت خون دارند، رب انار یکی از مفیدترین مواد غذایی است. این اشخاص باید حتما مصرف انار را چه به صورت میوه انار، چه آب انار و چه رب انار، در برنامه غذایی خود بگنجانند و از خواص آن برای کنترل فشار خون بهره ببرند. رب انار به دلیل وجود پلی فنول و اسید لاژیک سبب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق جلوگیری می کند.
خواص رب انار برای دیابت
رب انار سرشار از ترکیبات ” پلی فنول ” است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون می شود، از طرف دیگر، دیابت و چاقی با هم مرتبط هستند، مصرف رب انار ناشتا علاوه بر اینکه شما را لاغر و خون را تصفیه می کند، میزان قند مناسبی برای بیماران دیابتی دارد.از زمان های گذشته طبق توصیه طب سنتی از انار و فرآورده های آن مانند رب انار و آب انار، برای کنترل و درمان بیماری دیابت استفاده می شده و امروزه نیز مصرف آن به اشخاصی که دیابت دارند پیشنهاد می شود. گفته می شود که انار در کاهش مقاومت به انسولین و کاهش قند خون موثر است.
مضرات و عوارض جانبی استفاده از رب انار
- رب انار بدلیل وجود آهن در آن دیر هضم است و افراد سرد مزاج نباید بیش از حد رب انار مصرف کنند.
- خوردن رب انار موجب سست شدن معده و ایجاد نفخ می شود بنابراین افراد مبتلا به زخم معده و روده نباید رب انار مصرف کنند.
- زیاده روی در مصرف رب انار سبب ابتلا به یبوست، گلودرد و ناراحتی معده می شود و مبتلایان به بیماری ریه بهتر است رب انار مصرف نکنند.
تداخلات دارویی
اگر داروهای مصرف فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می کنید ، از مصرف رب انار اجتناب نمایید.