بارهنگ یک علف چند ساله، کرکدار با ریشه کوتاه است که تقریبا ۲۵۰ گونه مختلف دارد؛ برگ های تازه این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده و ضد باکتری دارد؛ به همین دلیل برای بهبود زخم ها و جراحت های پوستی یا نقاط مختلف بدن گزینه بسیار مناسبی است؛ این گیاه در هند و اروپا چنان قدمتی دارد که به داروی زندگی معروف است؛ در ادامه به خواص بی نظیر این گیاه اشاره خواهیم کرد.
خواص بارهنگ
خواص بارهنگ چیست؟ طب سنتی این بار به سراغ بارهنگ و خواص شگفت انگیز آن رفته است؛ فرقی نمی کند هدف درمانی و پزشکی داشته باشید یا زیبایی؛ اگر تا به حال از این گیاه استفاده نکرده اید، همین حالا یک فنجان بردارید و دم کرده این گیاه را تهیه و نوش جان کنید.
شاید تعجب کنید اما دمنوش های گیاهی هم می توانند تا حد زیادی مثل یک ضد اشتهای قوی عمل و درد های ناشی از گرسنگی را کنترل و درمان کنند؛ فقط ۳ گرم از گیاه بارهنگ با ۲۵۰ میلی لیتر آب می تواند به شما یک دمنوش طبیعی و جانانه بدهد؛ مصرف سه فنجان از این عصاره شما را لاغر تر خواهد کرد.
خواص بارهنگ و عرق نعناع برای لاغری
برای اینکه تاثیر و خواص بارهنگ و عرق نعناع برای لاغری مشخص شود، بهتر است ابتدا خواص این دو گیاه دارویی را جداگانه بررسی کنیم، سپس خواص ترکیب آن ها را بهتر متوجه می شویم.
بارهنگ دارای خواص ادرارآور است و سموم را دفع می کند. همچنین ویژگی هایی دارد که به مهار احساس گرسنگی و اشتهای کاذب تا حد زیادی کمک می نماید. همچنین دانه های بارهنگ خاصیت ملین داشته و در درمان یبوست مزمن و رفع یبوست خفیف موثر است.
عرق نعناع نیز به طور طبیعی فاقد کالری و دارای طعم دلپذیری است که باعث می شود یک انتخاب هوشمندانه در زمان کاهش وزن باشد. در یک مطالعه کوچک که روی ۱۳ فرد سالم انجام شد، مصرف یک کپسول روغن نعناع منجر به کاهش اشتهای این افراد گردید. البته برای اثبات این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.
از دیگر خواص نعناع این است که حرارت معده را افزایش داده و در نتیجه هضم معده را بالا می برد. همچنین عرق نعناع میزان چربی سازی را در بدن کم می کند. عرق نعناع، یک داروی طبیعی محبوب برای کمک به هضم است و امروزه بسیاری از دارو هایی که برای مشکلات گوارشی تجویز می شوند، حاوی عصاره نعناع هستند. بطور کل مصرف نعناع به هر شکل باعث فعال شدن آنزیم های گوارشی و تسهیل جذبِ بهتر مواد غذایی به کاهش وزن و در نتیجه سوخت و ساز بهتر و کاهش وزن می شود.
اثر تسکین دهنده منتول در نعناع، باعث آرامش معده هنگام مدفوع و حرکت آن در روده ها می شود. نوشیدن یک فنجان چای نعناع یا مقداری عرق نعناع پس از هر وعده غذایی می تواند به کسانی که دچار یبوست و ناراحتی معده هستند، کمک کند.
از آنجا که طبع عرق نعناع گرم و خشک (صفراوی) بوده اما طبع دانه های بارهنگ سرد و خشک است، ترکیب بارهنگ و عرق نعناع ترکیبی متعادل و عالی است که همه افراد با طبع سرد و گرم می توانند از خواص آن بهره ببرند.
شربت بارهنگ و عرق نعناع با کمک به معده و روده، خاصیت ادرار آوری، کاهش اشتها و درمان یبوست می تواند در لاغری موثر باشد؛ البته توجه کنید که صرفا نوشیدن این شربت باعث لاغری شما نمی شود و شما باید رژیم غذایی مناسب و ورزش و تحرک بدنی کافی را نیز در برنامه روزانه زندگی خود بگنجانید. با نوشیدن این شربت در کنار رژیم لاغری مناسب، می توانید از غلبه سردی معده، اشتهای کاذب و مشکلات معده در امان بمانید.
طرز تهیه شربت بارهنگ و عرق نعناع
از تخم گیاه بارهنگ به اندازه ی یک قاشق مربا خوری برداشته و آن را در یک لیوان عرق نعناع ریخته و مخلوط کنید. این ترکیب را برای مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از ولرم شدن محلول تهیه شده، برای شیرین کردن آن از یک قاشق مربا خوری عسل استفاده کنید.در صورتی که مبتلا به یبوست هستید، گلاب را جایگزین عسل کنید. به همین راحتی محلول شما آماده سرو است تا بتوانید از خواص بارهنگ و عرق نعناع و طعم جالب آن بهره ببرید.
درمان ۸۰ درصد از بیماریهای گوارشی با بارهنگ و عرق نعناع
- نفخ
- زخم معده
- گاز روده
- کولیت
- ملین و نرم کننده روده جهت رفع یبوست
- خونریزی مقعد از سردی
- عفونت روده
- تهوع سرد و برگرداندن غذا
- کم اشتهایی با منشاء سردی معده و روده
- دل دردهای شدید
- عفونت معده
مضرات و موارد منع مصرف بارهنگ و عرق نعناع
گیاه بارهنگ با دارو های ضد اسهال مثل قرص دیفنوکسیلات و فرآورده های حاوی ترکیبات شبه مرفین به علت امکان انسداد روده نباید مصرف شود. باردار در مورد مصرف ترکیب بارهنگ و عرق نعناع بهتر است که با پزشک خود مشورت کنند.بطور کلی مصرف بارهنگ در زمان حاملگی و شیردهی توصیه نمی شود، چون روغن دانه که شباهتی به روغن خردل دارد، باعث تحریک رحم شده و با حالت مسهلی که ایجاد می کند، ممکن است برای مادر و جنین ایجاد خطر کند.