چه غذاهای بعد از کاشت مو بخوریم؟ و یا بعد از کاشت مو چی بخوریم؟ اینها شاید سئوالاتی باشند که در زمینه تغذیه بعد از کاشت مو، برای شما پیش بیایند. همانطور که بارها اشاره کردیم مسئله سلامت مو و همچنین پوست بدن - به ویژه پوست سر - مسئله ای بسیار مهم و حساس است. این امر بعد از انجام عمل کاشت مو حساسیتی دو چندان پیدا می کند. از جمله شستشوی سر بعد از انجام این عمل و اینکه از چه نوع شامپو بعد از کاشت مو استفاده شود و همچنین مصرف سیگار بعد از کاشت مو مجاز است و یا خیر. به یاد داشته باشید که فولیکول های موهای کاشته شده در روزهای اولیه کمی حساس هستند و لذا باید تا حد امکان در نگهداری از آنها و برنامه غذایی - تغذیه بعد از کاشت مو - و حتی عادت های زندگی که تا پیش از عمل داشتید (از جمله ورزش و یا مصرف سیگار) تا حدودی تجدید نظر کنید و حتما پیش از انجام هر کاری با پزشک متخصص و همکاران وی مشورت کنید. اما برسیم به موضوع اصلی این مقاله یعنی به زبان عامیانه: بعد از عمل کاشت مو چی بخوریم؟ ضمن اینکه بار دیگر تاکید می کنیم که در زمینه نگهداری و مراقبت از مو بعد از کاشت آنها، باید با پزشک خود مشورت کنید، اگر به دنبال پاسخ این سئوال هستید و تا حدودی نگران این مسئله هستید، این دستورات غذایی را می توانید دنبال کنید.
چرا مواد غذایی بعد از کاشت مو تاثیر زیادی دارند؟
هر ماده غذایی که می خورید، می تواند اثر خوب یا بد روی فولیکول ها داشته باشد. کمبود ویتامین، پروتئین و مواد معدنی ضروری برای بدن، عملکرد نامناسب سلول ها را رقم می زند و در نتیجه فرد تغذیه نمی کند و ریزش مو بعد از کاشت ادامه خواهد داشت. پس حتماً باید دستورالعمل های پزشکی را بعد از انجام کاشت مو رعایت کنید. زمانی که آن ها را در نظر بگیرید، باید به مواد مغذی هم توجه کنید. یک رژیم غذایی صحیح باعث می شود که موهای سالم تری داشته باشید و در نتیجه پروسه شفابخشی و بازسازی سلول ها با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
تغذیه بعد از کاشت مو
مصرف آهن بعد از کاشت مو
آهن خونساز است و کم خونی بر هر جایی از بدن تأثیر منفی دارد. به همین خاطر هنگامی که هر جایی از بدن نیاز به تقویت دارد باید ابتدا کمبود آهن جبران شود و کم خونی درمان شود. این ماده، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و شانس فرد را برای داشتن موهایی جدید و حجیم بیشتر می کند. اکسیژن رسانی به سلول های بدن به کمک آهن صورت می گیرد و کمبود آهن باعث می شود موها شروع به ریزش کنند. خوردن میوه و سبزیجات، گوشت قرمز، اسفناج و عدس موادی هستند که پس از کاشت مو به تأمین آهن بدن کمک می کنند. همچنین جگر، دوغ محلی، فلفل دلمه و مرکبات نیز حاوی آهن زیادی هستند. همچنین آهن به مقدار زیاد در کلاژن وجود دارد که همین کلاژن، به رشد و تقویت فولیکول های مو منجر می شود. بنابراین از یاد نبرید حتما آهن را در رژیم غذایی خود قرار بدهید.
کاشت مو و مصرف ویتامین ها
تغذیه پس از کاشت مو که سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین های گروه ب و ث هستند نقش پر رنگی در روند ترمیم مو دارند. یک ضرب المثل وجود دارد که می گوید «تو چیزی هستی که می خوری.» در واقع به خوبی بیان می کند رژیم غذایی ما، نمایانگر درون ما است. این ویتامین ها هم برای ” بانک مو ” هم منطقه پیوند مو مورد نیاز هستند. ویتامین های گروه ب و ث باعث زیبا شدن موها شده موها را قوی و صاف می کنند. میوه ها و سبزیجات، گوشت گاو، نخود و عدس، زرده تخم مرغ، پنیر و گوشت گوسفندی از جمله مواد غذایی هستند که سرشار از این ویتامین ها هستند. ویتامین ث هم در تولید کلاژن نقش مهمی دارد و به پوست سر، جلوه و زیبایی می بخشد. ویتامین ای نیز یک ماده مورد نیاز برای بدن است که به کاهش ریزش مو و مقاوم شدن موها کمک زیادی می کند. ویتامین E، از آنجا که باعث تسریع در بهبود پوست آسیب دیده می شود، در بهبود جای زخم بسیار مؤثر است. ویتامین های پیچیده B مانند B7 (بیوتین) و B12 نقش بسیار مهمی در ساختار، کیفیت و رشد سالم رشته های مو دارند.
مصرف امگا 3 پس از کاشت مو
امگا 3 یک اسید چرب مفید و طبیعی است که برای رشد موها مورد نیاز است. این ماده ی مغذی از خشک شدن تارهای مو جلوگیری می کند و باعث مرطوب ماندن آن ها می شود. روغن های دریایی و گیاهی امگا 3 دارند و از این طریق می توان پس از کاشت مو این مواد مغذی را به فولیکول های مو رساند. موادی مانند روغن بذر کتان، دانه خولان دریا، تخم مرغ، ماهی و … حاوی امگا 3 هستند که مصرف آن ها پس از کاشت مو برای بهتر شدن نتیجه عمل پیوند مو مؤثر است.
نوشیدن آب و مایعات پس از کاشت مو
نوشیدن آب و مایعات بعد از کاشت مو به خصوص در هفته های اول بسیار مهم است. آب باعث می شود که خون رقیق تر شود و گردش خون راحت تر صورت گیرد. در این صورت خون بیشتری به فولیکول های مو می رسد و مواد غذایی و اکسیژن نیز برای این ناحیه بیشتر تأمین می شود. همچنین از مصرف انواع مارک های نوشیدنی های الکلی دوری کنید زیرا باعث افزایش استرس می شود و حالتی مشابه سوء تغذیه ایجاد می کند. در عوض بیشتر تنفس های عمیق را امتحان کنید.
مصرف پروتئین پس از کاشت مو
مصرف پروتئین بر رشد و تقویت موها تأثیر به سزایی دارد. به همین خاطر داشتن رژیم حاوی مواد پروتئینی پس از پیوند مو بسیار با اهمیت است. لبنیات و گوشت را حتماً در برنامه ی غذایی خود پس از عمل قرار دهید. غلات و ماهی و مرغ همگی باید در رژیم غذایی فرد گنجانده شوند. هنگامی که سطح کلسترول در حد متعادل نگه داشته شود، هم بهبود زخم ها و هم رشد سالم مو تضمین می شود. اگر عمل کاشت مو به روش استریل و تحت شرایط مساعد انجام شود، احتمال ابتلا به عفونت بسیار پایین خواهد بود. پیوند در افراد مختلف متفاوت است. حدود 1 سال طول می کشد تا جواب نهایی کاشت مو را ببینید. سه روز اول پس از عمل بسیار مهم است. شب اول ممکن است درد وجود داشته باشد اما اگر از داروهای ضد درد که توسط پزشکتان تجویز شده است، استفاده کنید. شب راحت تری سپری خواهید کرد. در اولین روزهای بعد از کاشت مو، شما باید تا حد ممکن روی پشت خود دراز بکشید و هیچ گونه تماسی با منطقه پیوند نداشته باشید. افرادی که دارای رژیم گیاهخواری هستند هم می توانند از طریق مصرف نان کنجدی، کره بادام زمینی، ماست، جو، سویا و … در تأمین پروتئین مورد نیاز برای فولیکول های تازه انتقال داده شده بکوشند.
مواد غذایی که باید از آن ها دوری کرد
کافئین
مصرف قهوه قبل و بعد از کاشت مو قطعاً تاثیرات منفی روی فشار خون دارد و در نتیجه خونریزی را در حین کاشت مو افزایش می دهد . پس دو الی سه روز قبل و بعد از جراحی از مصرف قهوه خودداری کنید.
غذای تند
مصرف غذای تند و ادویه ها بیش از حد نرمال باعث عرق سر می شود و در نتیجه تاثیری منفی بر روی رویش مو دارد.
سیگار
سیگار هم مانند الکل هرگز نباید قبل و بعد از کاشت مو استفاده شود. حداقل دو هفته بعد از کاشت مو نیز افراد هرگز نباید سیگار بکشند.
غذا های بیش از حد چرب
مواد غذایی که چربی اشباع زیادی دارند، دشمن شما بعد از کاشت مو هستند ؛ مخصوصاً غذاهای فست فود که عاملی برای بیماری های قلبی عروقی چاقی است و هرگز نباید در رژیم غذایی شما جای بگیرد.
برخی از انواع ماهی
برخی از ماهی ها از جمله اره ماهی و یا ماهی تن دارای سطح بالایی از جیوه هستند، سطح بالای جیوه می تواند منجر به ریزش مو شود.
غذا های فرآوری شده
مطالعات نشان داد که غذاهای بسته بندی عاملی برای ایجاد بیماری ها مخصوصاً سرطان است. مواد غذایی بسته بندی شده مانند کیک، کلوچه، شکلات، چیپس، پفک و سوسیس همگی عاملی مخرب هستند، زیرا نمک و شکر بسیار زیادی دارند و رشد مو را مختل می کنند. فست فود ها غذاهای فراوری شده و نامناسبی هستند که علاوه بر آسیب جدی به موهایتان باعث بروز مشکلات متعددی برای سلامتی شما خواهند شد.
نوشابه ها رژیمی و غیر رژیمی
چندین بار در بخش بهداشت و سلامت به این مسئله اشاره کرده ایم که نوشابه ها دارای مواد مصنوعی مضر هستند پس باید از خوردن آن ها اجتناب کنید و آنها را با آبمیوه های طبیعی و مفید جایگزین کنید. مصرف نوشیدنی های الکلی باعث کاهش سطح روی در بدن و سبب خشک و شکننده شدن موها می شود.
قند ها و مواد شیرین
مواد شیرین از جذب پروتئین های مورد نیاز مو و از رشد موها جلوگیری می کند.
نشاسته
برخی مواد غذایی مانند نان سفید، کیک ها و… دارای نشاسته فراوری و تصفیه شده هستند و باعث ریزش مو می شوند.