در صورتی که تمایل دارید زیبایی لبخند خود را با صاف و هماهنگ کردن دندان ها بهبود بخشید، ما می توانیم در این رابطه به شما کمک کنیم. در این مطب شما می توانید از درمان های مختلف ارتودنسی به صورت ایمن و موثر برای جابجایی دندان های خود استفاده کنید. به هر حال توجه داشته باشید امکان بهره گیری از این خدمات در دوران بارداری نیز با در نظر گرفتن شرایط خاص بیمار وجود دارد.
به این منظور، پس از معاینه دندان های بیمار، بهترین روش برای درمان درد دندان در بارداری به صورت سفارشی برای وی مشخص می شود. همچنین در این رابطه نکات و توصیه های لازم برای استفاده از خدمات ارتودنسی در دوران بارداری به بیماران ارائه خواهد شد. به این ترتیب ما می توانیم مراقبت های لازم را از خانم های باردار در طول دوره درمان ارتودنسی انجام دهیم و این مراقبت ها شامل بررسی تغییرات هورمونی، فرم لثه، و نیز پیشگیری از بیماری های لثه برای فرد خواهد بود.
آیا می دانید به غیر از حفظ شرایط مناسب برای سلامت بدن در طول دوره بارداری، لازم است فرد در این زمان مراقبت مناسب نسبت به وضعیت دندان های خود داشته باشد؟ بسیاری افراد هنگام در نظر گرفتن درمان ارتودنسی برای خود به بی خطر بودن یا نبودن آن در طول دوره بارداری توجه می کنند و این شرایط می تواند باعث ایجاد محدودیت برای این افراد در هنگام تصمیم گیری برای استفاده از روش های درمان ارتودنسی در بارداری شود.
خانم هایی که باردار هستند یا قصد دارند در آینده نزدیک باردار شوند، همواره از بی خطر بودن استفاده از بریس های ارتودنسی در طول دوره بارداری نگران می باشند. در ادامه نکات لازم درباره استفاده از درمان ارتودنسی در طول دوره بارداری ارائه گردیده و برخی سوالات متداول در این رابطه پاسخ داده شده است.
بهداشت دهان و دندان در بارداری
زمانی که ارتودنسی انجام می شود، تمیز کردن دندان ها دشوارتر از حالت معمولی است، در حالی که مادر باید به خوبی از دندان های خود مراقبت کند. هر گونه مشکل و عارضه دندانی در زنان باردار ممکن است خطر دیگری را متوجه جنین کند. مسواک زدن، نخ کشیدن دندان و استفاده مداوم از دهان شویه از جمله مواردی است که زنان باردار باید رعایت کنند. حال با وجود براکت ها بر روی دندان ها، این امر کمی مشکل است که بیمار باید به این مورد توجه داشته باشد.
زمانی که ارتودنسی نصب می شود، به هیچ دارویی نیاز نیست. اما بانوان باردار در ابتدا باید داروهای تجویز شده پزشک را مصرف کنند که البته هیچ مشکلی را برای براکت ها ایجاد نمی کند.به طور معمول، زنان باردار باید برای انجام ارتودنسی در این دوره به موارد زیر توجه داشته باشند:
- برای انجام ارتودنسی ابتدا باید از دندان های بیمار عکس رادیولوژی تهیه شود. اما برای زنان باردار انجام رادیولوژی مشکل ساز است. در رادیولوژی اشعه ایکس تولید می شود که به جنین آسیب وارد می کند. اگر دندان ها پوسیده نباشند و ارتودنتیست تشخیص دهد، می توان بدون انجام رادیولوژی براکت ها را بر روی دندان ها نصب کرد.
- در سه ماهه نخست بارداری، حالت تهوع آزاردهنده است. اما با وجود براکت ها در دهان ممکن است این حالت ناخوشایند شدت بیشتری یابد. بنابراین خانم های بارداری که ممکن است با این مشکل روبه رو شوند، بهتر است ارتودنسی را به ماه های آخر بارداری به تعویق اندازند.
- در دوره بارداری ممکن است به کشیدن دندان نیاز باشد. این کار طبق نظر متخصص ارتودنسی انجام می شود و بنابراین با وجود براکت های ارتودنسی، اجازه این کار داده نمی شود. یا اگر دندان پوسیده یا سست شود، باید ترمیم و بازسازی شود که در زمان ارتودنسی این کار دشوار است.
- در زمان بارداری در بدن تغییرات هورمونی رخ می دهد که پلاک و باکتری بیشتری را تولید می کند. این مواد موجب بروز بیماری لثه یا به اصطلاح بیماری پریودنتال می شود. مراقبت از دندان ها در دوره بارداری ضرورت بیشتری دارد. اما با این وجود نمی توان گفت نباید در این دوره ارتودنسی انجام شود.
- مصرف غذاهای مقوی، مغزها و برخی غذاهای سفت در دوره بارداری ضرورت دارد. در حالی که در زمان ارتودنسی باید غذاهای نرم مصرف شود. البته می توان غذاهای سفت را به صورت کوبیده و نرم شده مصرف کرد و یا مغزها را پودر و در عسل ترکیب کرد.
آیا ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟
داروها، غذاها و فعالیت های زیادی وجود دارند که زنان باردار باید از مصرف کردن و انجام دادن آن ها پرهیز کنند. خوشبختانه سیم کشی دندان های افراد بزرگسال خطر زیادی در طول دوران بارداری به همراه ندارد. اما نکات احتیاطی در این زمینه وجود دارد که قبل از شروع روند درمان باید مد نظر قرار گرفته شود. مادران باردار باید قبل از هر گونه درمان بر روی دندان های خود، با دندان پزشک و همچنین پزشک متخصص خود مشورت کنند. اما به طور کلی سیم کشی دندان و استفاده از بریس های ارتودنسی در طی بارداری، گزینه ایمن و بی خطری محسوب می شود.
برای ارتودنسی در بارداری چه احتیاط هایی باید اِعمال شود؟
زنانی که در دوران حاملگی برای دندان های خود از درمان ارتودنسی استفاده می کنند، باید احتیاط های خاصی را مد نظر قرار دهند. بزرگ ترین خطری که در زمینه بهداشت دهان، سلامت مادران باردار را تهدید می کند، بیماری های مرتبط با التهاب لثه است که به صورت التهاب و عفونت لثه ها بروز می کند. سیم کشی دندان، تمیز کردن کامل دندان ها را دشوار کرده و رشد باکتری ها در لثه ها را به دنبال دارد. به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان توسط زنان باردار در طول دوره بارداری حائز اهمیت است و آنها باید اقدامات مناسبی را برای حفظ بهداشت دهان خود انجام دهند. علاوه بر این مهم است که مادران باردار به طور مداوم به دندانپزشک مراجعه کنند تا معاینات منظمی برای بررسی پیشرفت سیم کشی دندان هایشان انجام گیرد.