بهترین سن برای آغاز حرفه بدنسازی چه سنی است؟
حتما شما هم شنیده اید که مردم عادی می گویند بهتر است پیش از ۲۰ سالگی فرزندتان را به باشگاه های بدنسازی نفرستید. زیار ممکن است رشد قدی یا … آنها کاسته و حتی متوقف شود. اما چنین باوری کاملا غلط است. می توانیم بگوییم افراد از سن ۱۴ سالگی قادر هستند وارد حرفه بدنسازی شوند. البته باید بگوییم بهترین زمان برای آغاز حرفه بدنسازی، و مراجعه به بهترین باشگاه بدنسازی آقایان سنین ۱۵ و ۱۶ سالگی است. در این سن دیگر نوجوان تمامی آمادگی های لازم برای ورود به باشگاه های بدنسازی را بدست آورده است. این نکته را به خاطر داشته باشید، که باشگاه بدنسازی و اغاز حرفه بدنسازی، سن خاصی ندارد. داشتن یک مربی با تجربه، محیط مناسب باشگاه، و حتی وسایل باشگاه می توانند تعیین کننده سن اغاز ورزش های عضلانی باشند. پس مراجعه به یک باشگاه عالی با مربی های بی نظیر از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهترین سن بدنسازی برای رشد عضلات
تمرینات بدنسازی برای افزایش قدرت، سلامت و تناسب اندام انجام خواهد شد. این تمرینات مقاومتی سنگین، فشار زیادی را بر بدن وارد می کنند و بدن در سنین مختلف، به روش های مختلفی نسبت به آنها واکنش خواهد داد. در بدن هر انسانی پس از ۲۰ سالگی و دوباره پس از ۵۰ سالگی تغییراتی اتفاق می افتند، که بر نحوه واکنش بدن به بدنسازی تاثیر گذار است. عضلات و استخوان بندی کودکان و نوجوانان بطور کامل رشد نکرده اند، پس به آنها توصیه می شود تا پس از ۲۰ سالگی به سراغ بدنسازی نروند. همچنین یادتان باشد تمرین های بدنسازی در هر سنی با سن دیگر متفاوت است.
کودکان، نوجوانان و بدنسازی
کودکان و نوجوانان نباید خیلی ورزش های سنگین انجام دهند. چون بدنشان رشد کافی نکرده است. بسیاری از نوجوانان و کودکان با هدف افزایش عضله و بهبود عملکرد ورزشی وزنه بلند می کنند. اما تمرینات آنها باید با یک فرد جوان فرق کرده و بسیار سبک تر باشد. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که کودکان و نوجوانان قبل از شروع یک برنامه ی تمرین قدرتی، یک ارزیابی پزشکی انجام دهند. همچنین آنها ابتدا باید با وزنه های سبک تر و تمرین کاردیوی منظم شروع کنند و تا سن مناسب تقریبا بیست سالگی وزنه های سنگین را بلند نکنند.
۲۰ تا ۲۹ بهترین سن بدنسازی برای حجیم شدن
بین سنین ۲۰ و ۳۰، اکثر افراد به رشد کامل رسیده اند و در ۲۰ سالگی، می توانند به سراغ وزنه های سنگین بدنسازی بروند. در این زمان شما میتوانید بیشترین وزن را با کوتاهترین زمان ریکاوری لازم، بلند کنید. در این بازه سنی هدف بیشتر حجیم شدن و عضله شدن بدن است تا در آینده، کمتر تحت تاثیر کاهش تدریجی عضله قرار بگیرید. مدت ریکاوری عضله برای افراد ۲۰ ساله بعد از تمرین کردن با حداکثر نیرو، حدود ۲ روز است. با نزدیک شدن به ۳۰ سالگی، ممکن است به ۴ روز زمان استراحت نیاز پیدا کنید.
۳۰ تا ۴۹ بهترین سن بدنسازی برای قوی و سالم ماندن
در سن ۳۰ سالگی، قدرت عضلانی و توانایی ریکاوری به دلیل افزایش سن، حدود ۱۰ درصد نسبت به ۲۰ سالگی کاهش می یابد. پس از آن، یک کاهش وزن ۵ درصد به ازای هر ۱۰ سال توصیه می شود. زمان ریکاوری عضله بعد از وزنه برداری سنگین از حدود ۴ روز در سن ۳۰ به حدود ۷ روز تا ۵۰ سالگی افزایش خواهد یافت. در این سنین باید تمرینات سبک تری را نسبت به دهه قبل انجام دهید و همچنین حجم سازی بدن تان کمتر می شود.
بالای ۵۰ بهترین سن برای سود بردن از بدنسازی
بعد از 50 سالگی کم کم عضله، استخوان و توده بافت همبند، بطور طبیعی به همراه تولید هورمون کاهش می یابد. بدنسازی، این اثر را حتی در افراد بالای ۹۰ سال خنثی می کند. بعد از ۵۰ سالگی، کاهش در وزن و افزایش در زمان استراحت بر اساس نیازهای فردی تنظیم می گردد. بدنسازان حرفه ای که در دهه ۶۰، ۷۰ و ۸۰ زندگیشان رقابت می کنند، برخی پس از شروع کردن در دهه ۵۰، ۶۰ یا بالاتر، هم قوی می مانند، و هم بسیار جوان تر از سن واقعی خودشان دیده می شوند.
طبق اطلاعات بدست آمده بدنسازان جوان میزان ترشح هورمون رشد بیشتری دارند، چون سطح اسید لاکتیک بیشتری در بدن شان تولید خواهد شد. افراد مسن تر اسید لاکتیک کمتری نسبت به جوانان تولید می کنند، چون بدنشان حجم عضلانی کمتری دارد. افراد باید با افزایش سن با وزنه های متوسط و تکرارهای بیشتری تمرین کنند. این روش اثر مثبتی روی ترشح هورمون های آنابولیک می گذارد و به حفظ عضلاتی که سال ها برای ساخت آن تلاش کرده اید کمک خواهد کرد.